Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 23

Weekoverzicht 23

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 3 tot en met 10 juni voor je op een rijtje gezet.
In verband met Pinksteren is het weekoverzicht een dag later.

Datums Series


The Affair


Showtime heeft aangekondigd wanneer het allerlaatste vijfde seizoen van de Golden Globe winnaar The Affair van start zal gaan.

Baptiste


In juni start het eerste seizoen van The Missing spin-off Baptiste bij Netflix. Maar Netflix gaat het uitzenden als het derde seizoen van The Missing.

Carnival Row


Carnival Row is een nieuwe Amerikaanse fantasyserie van Amazon Prime Video. De serie gaat in première op 30 augustus 2019.

Castle


Castle is een Amerikaanse misdaadserie van ABC. De serie was te zien van 2009 tot 2016 en in totaal zijn er 173 afleveringen verschenen. Vanaf juli is de serie te zien bij Ziggo.

Mary Kills People


Mary Kills People is een Canadese dramaserie van de zender Global. De laatste afleveringen van het derde seizoen worden momenteel uitgezonden in Canada. Ziggo gaat het derde seizoen in juli uitbrengen.

Mr. Mercedes


AT&T Audience Network heeft aangekondigd dat het derde seizoen van de kritisch toegejuichte serie Mr. Mercedes in september van start zal gaan.

New Amsterdam (2018)


De medische dramaserie New Amsterdam (2018) is al te zien in Nederland bij Net5, daar komt vanaf juli Ziggo bij.

A Place To Call Home


A Place To Call Home is een Australische dramaserie van de zender Foxtel/SoHo. De serie ging première in april 2013 en stopte in Australië in oktober 2018. In juli 2019 zal het zesde seizoen te zien zijn bij NPO 2.

The Rook


The Rook is een Amerikaanse bovennatuurlijke serie van de zender Starz. De serie gaat in de Verenigde Staten in première op 30 juni en is in Nederland wekelijks bij Ziggo te zien vanaf 1 juli.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 23 (3 – 9 juni) –week 24 (10 – 16 juni)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen deze week 23 en deze week 24.

Nieuwe Series


The Cockfields


Het Britse netwerk UKTV, bekend van het betaaltelevisiekanaal Gold, werkt aan een nieuwe komedieserie die de titel The Cockfields krijgt. Het wordt een driedelige serie.

Flesh and Blood


De acteurs Imelda Staunton, Francesca Annis, Russell Tovey en Stephen Rea spelen rollen in de nieuwe ITV-familiedramaserie Flesh and Blood.

Jurassic World: Camp Cretaceous


Netflix heeft een animatieserie van Jurassic World aangekondigd. De serie, genaamd Jurassic World: Camp Cretaceous, zal in de loop van 2020 in première gaan.

Langdon


NBC werkt aan de nieuwe dramaserie Langdon. Het is een serie die gebaseerd zal zijn op Dan Brown‘s thriller The Lost Symbol uit 2009, het derde boek uit de Robert Langdon-serie.

Two Sentence Horror Stories


The CW komt in augustus met de nieuwe spannende serie Two Sentence Horror Stories.

Undone


Amazon heeft een teaser uitgebracht voor Undone, een bijzondere geanimeerde serie. Undone zal later dit jaar te zien zijn bij Amazon Prime Video, en de eerste twee afleveringen werden zaterdag vertoond op het ATX TV-festival in Austin, Texas.

Gecancelde Series


The Code (2019)


Het lijkt erop dat de dramaserie The Code (2019) is gecanceld door CBS. Volgens bronnen behaalde de serie over de knapste koppen van het leger die de moeilijkste juridische uitdagingen aanpakken in het Marine Corps Base te Quantico. De serie ging in première op 9 april en het lijkt erop dat de seriefinale op 22 juli zal worden uitgezonden.

The Good Place


The Good Place is een Amerikaanse komedieserie van de zender NBC. De serie ging in première op in september 2016 en in januari 2019 werd het derde seizoen afgesloten. Het vierde seizoen zal het laatste seizoen gaan worden.

The Ranch


The Ranch is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. Er wordt momenteel gewerkt aan een vierde seizoen, maar dat zal tevens het laatste zijn. Dat heeft Ashton Kutcher gemeld.

The Red Line


Het is officieel, de miniserie met Noah Wyle in de hoofdrol, is gecanceld er zal geen tweede seizoen gaan volgen. The Red Line gaat over een blanke agent in Chicago die ten onrechte een zwarte arts neerschiet en doodt, waarna we drie enorm verschillende families volgen die allemaal connecties hebben met de zaak zodat het verhaal vanuit elk perspectief wordt verteld. De dramaserie was vanaf het begin al bestempeld als gelimiteerde serie maar de kijkcijfers waren ook niet om over naar huis te schrijven.

Sneaky Pete


Sneaky Pete, de misdaadserie die mede was bedacht door Bryan Cranston en met Giovanni Ribisi in de hoofdrol, is gecanceld na drie seizoenen door Amazon.

Swamp Thing (2019)


Swamp Thing (2019) is een Amerikaanse superheldenserie van de zender DC Universe. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen die momenteel worden uitgezonden. De serie eindigt op 2 augustus.

Syfy


Happy! En Deadly Class zijn gecanceld door Syfy en Killjoys zal in juli van start gaan met een allerlaatste vijfde seizoen.

Vernieuwde Series


Dead to Me


Dead to Me is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. Het eerste seizoen is te bekijken sinds 3 mei 2019 en er is nu al besloten dat er een tweede seizoen komt.

Lucifer


Lucifer is een Amerikaanse misdaadserie met een vleugje dramedy van Netflix. De serie ging in première in januari 2016 bij FOX. Netflix heeft nu aangekondigd dat de serie vernieuwd is met een allerlaatste vijfde seizoen.

Punky Brewster


Punky Brewster, de komedieserie over een weesmeisje die voor het eerst werd uitgezonden door NBC in 1984, krijgt een vervolg bij UCP.

Casting Nieuws


Suits


Suits is een Amerikaanse juridische dramaserie van de zender USA Network die hier te zien is bij Netflix. De serie ging in première in 2011 en op 17 juli start bij USA Network het negende seizoen. Patrick J. Adams keert terug in het laatste korte seizoen.

Interview


Black Mirror


Vanaf woensdag is het vijfde seizoen te zien van Black Mirror, de Britse sciencefictionserie van Netflix. VPRO Tegenlicht hield een interview met de makers.

Kijkcijfers Series


Chernobyl


Chernobyl is een Amerikaanse miniserie van de Amerikaanse zender HBO en het Britse Sky. De serie ging van start op 6 mei 2019. De vijfde en laatste aflevering verscheen op 3 juni. De serie scoort hoog als het gaat om gemiddelde waardering van de kijkers.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


La Casa de Papel


La Casa de Papel is een Spaanse actieserie van Netflix. Er was al aangekondigd dat het tweede seizoen op 19 juli beschikbaar zal komen. Het eerste seizoen was in 2017 te zien. Nu is er een trailer uitgebracht.

For All Mankind


For All Mankind is een Amerikaanse sciencefictionserie van Apple TV+. De serie zal in het najaar verschijnen. Er is nu een trailer uitgebracht.

Jessica Jones


Er is een trailer verschenen van het derde seizoen van Marvel’s Jessica Jones. Alle dertien afleveringen van het laatste seizoen zijn vanaf 14 juni te zien op Netflix.

MijnSerie nieuws


Column


- Series en praten of schieten
Politie- en/of misdaadseries zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt subtiele misdaad, misdaad die min of meer per ongeluk gebeurt, maar ook de zeer grove misdaad komt voorbij. Er is eigenlijk wel voor elk wat wils.

Kijkcijfers: Week 21 en 22


- Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 20 tot en met 26 mei in Amerika.

- Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 27 mei tot en met 2 juni in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag


- Maak tot 12 juni kans op twee kijkcodes voor het vierde seizoen van Gomorra (2014).

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Home Ground (2018); In Home Ground (2018) speelt Ane Dahl Torp de hoofdrol. In welke Noorse serie speelt zij nog meer?, was Okkupert (Occupied). Weetje: Ane Dahl Torp speelde in Okkupert achttien afleveringen de rol van Bente Norum.

- Het antwoord op de prijsvraag van Liberty; Liberty is gebaseerd op een trilogie uit 2009, Exile, Revolution en Liberty. Van welke schrijver m/v is deze trilogie?, was Jakob Ejersbo. Weetje:Jakob Ejersbo groeide op in Denemarken en Tanzania. Zijn grote doorbraak kwam met het boek Nordkraft dat in 2002 verscheen. In 2005 werd zijn boek verfilmd. Ejersbo overleed in 2008 en zijn Afrika-trilogie verscheen in 2009 in het Deens.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht juni 2019 die in week 24 van start of in première zullen gaan.

-

Woensdag 12 juni


21.00 – Wild Bill – Serie première (ITV)

-

Donderdag 13 juni


21.00 – Growing Up Hip Hop: Atlanta – Seizoen 3 (We tv)

-

Zaterdag 15 juni


21.00 – All That – Seizoen 11 (Nickelodeon)

-

Zondag 16 juni


20.00 – Top Gear – Seizoen 27 (BBC One)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten