Gomorra (2014)

8.2 / 10
50 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
5seizoenen/58afleveringen/2014 - 2021 
NetwerkSky Atlantic
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:50 min20142021 (Beëindigd)
Genres:Misdaad
Netwerk:Sky Atlantic
Gomorra (2014) is een Italiaanse misdaadserie van de zender Sky Atlantic (Italia). De serie ging in première op 6 mei 2014.

De clan van Camorra Savastno staat onder leiding van Pietro, gevrees en gerespecteerd door iedereen en de invloedrijkste persoon in Napels. Hij vertrouwt op zijn rechterhand Ciro Dï Marzio die zijn leven voor Pietro zou geven. Pietro's zoon Genny is nog niet klaar om de leiding van zijn vader over te nemen. Aan Ciro de schone taak om hem op te leiden. Maar dan zorgt een rivaliserende bende ervoor dat Pietro in de gevangenis beland. Imma, de vrouw van Pietro, krijgt nu de touwtjes in handen. Na een lang verblijf in Honduras keert Genny terug naar Napels om zijn plaats in te nemen.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 12
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 12
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 12
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 12
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 10
Seizoen 5

Populaire reacties (25)

avatar gumstarr
9
19 okt 2014
Waar ik aan moet denken als iemand in de Bosatlas Napels aanwijst? Zoveel vuilniszakken in het straatbeeld, dat je zou denken dat je naar een Nickleson-jas-fandag zit te kijken, de grootste kleine voetballer ooit, die speels het leer hooghoudt voordat hij Bayern München vakkundig aan de kant schuift en natuurlijk datgene waar Italië wereldwijd om bekend staat… Nee, niet volwassen kerels die nog bij hun moeder wonen, maar de maffia. En over dat laatste heeft Sky Atlantic dus een hele vette serie in elkaar geknutseld.

Hebben ze in Sicilië de Cosa Nostra, in Napels wordt dat zooitje ongeregeld geschaard onder de naam Camorra. In 2006 schreef Roberto Saviano een boek over deze koningen van afpersing, drugshandel en spierballenrollerij en deze diende als blauwdruk voor 12 afleveringen heerlijke rauwe ellende.

Napoli heeft een burgemeester, maar feitelijk is het de Savastano familie die in de donkere steegjes van de Italiaanse havenstad de dienst uitmaakt. Zoon Genny heeft niet echt een boodschap aan het feit dat zijn padre een familiebedrijf runt en is vooral druk met het uitgeven van al het geld dat zijn vader op uiterst creatieve wijze op z’n bankrekening bij laat schrijven. Als papa op zeer knullige wijze achter de tralies belandt, rijst de vraag wie zijn imperium for the time being draaiende moet houden.

Gomorra is geen Romanzo Criminale, maar heel veel scheelt het niet. Het heeft dat jenesaisquoi wat veel Europese series zo lekker maakt om naar te kijken. Weinig opsmuk, rauwness (ja, dat is gewoon een woord) en geen haast. Het einde biedt de mogelijkheid tot een tweede seizoen en dat zou ik zelf van harte toejuichen. Wat ik ook zou toejuichen is een Mac Donalds bezorgservice, maar dat staat hier verder helemaal los van.
avatar vinny
9
24 maa 2015
Deze serie komt in mijn persoonlijke top 10 te staan.Prachtig.

Vergelijkbare series

The Sopranos
16 stemmen
Corleone
14 stemmen
Suburra
13 stemmen
Breaking Bad
9 stemmen
Gomorra (2014)