Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 38

Weekoverzicht 38

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 17 tot en met 23 september voor je op een rijtje gezet.

Algemeen Serienieuws


Downton Abbey


Downton Abbey was als Britse dramaserie te zien bij ITV tussen 2010 en 2015. Momenteel wordt er gewerkt aan een speelfilm.

Grey's Anatomy


Het zestiende seizoen van ziekenhuisserie Grey's Anatomy is mogelijk het laatste. Actrice Ellen Pompeo heeft in ieder geval laten doorschemeren dat dat het geval kan zijn.

Penoza


Het langverwachte bioscoopvervolg van misdaadserie Penoza gaat definitief door. De opnames van de film gaan binnen enkele maanden van start in Amsterdam en in het buitenland.

The Expanse


The Expanse is een Amerikaanse sciencefictionserie van de zender Syfy. De zender wilde stoppen met de serie en daarna nam Amazon Prime Video de productie over na acties van fans van de serie. Vanaf 1 oktober is de serie niet meer te zien bij Netflix.

Datums Series


Anne+


De dramaserie Anne+, genomineerd voor de debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival, is vanaf zondag 30 september te zien op YouTube en NPO3.nl.

Bodyguard


Bodyguard is een Engelse thrillerserie van de zender BBC One. De serie ging in première op 26 augustus en het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen. Vanaf 24 oktober is de serie te zien bij Netflix.

Condor


Condor is een nieuwe Amerikaanse misdaadserie van de zender AUDIENCE Network, die daar in juni van start ging. De serie is in Nederland vanaf 26 september te zien bij Videoland.

Daredevil


Het derde seizoen van Daredevil is inderdaad vanaf 19 oktober te zien bij Netflix, zo heeft het streamingbedrijf bevestigd.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Het wekelijkse overzicht van wat er de komende zeven dagen aan nieuwe series en seizoenen te zien is op de Vlaamse televisiezenders.

Will & Grace


Will, Grace, Jack en Karen zijn binnenkort weer te zien in een nieuw seizoen van Will & Grace. Het tweede seizoen van de nieuwe NBC-serie is in Nederland vanaf dinsdag 30 oktober om 20.30 uur te zien bij TLC.

Nieuwe Series


A Higher Loyalty


De memoires van de voormalige FBI-directeur James Comey worden bewerkt tot miniserie. Volgens Deadline is het nagenoeg zeker dat CBS de filmrechten van het boek A Higher Loyalty heeft bemachtigd.

Avatar: The Last Airbender


Netflix maakt een live-actieserie gebaseerd op Nickelodeon's animatieserie Avatar: The Last Airbender. De originele makers Michael DiMartino en Bryan Konietzko zijn uitvoerende producers en showrunners.

Disney


Volgend jaar lanceert Disney een nieuwe streamingservice om te concurreren met Netflix en Amazon Prime. Disney brengt waarschijnlijk enkele filmhelden en schurken van Marvel naar het beeldscherm.

Mr. Iglesias


Sherri Shepherd, actrice en Emmy-winnende co-host van ABC's The View, speelt samen met Gabriel ‘Fluffy’ Iglesias in Mr. Iglesias, een nieuwe komedieserie van Netflix.

Gecancelde Series


Dietland


AMC heeft besloten om geen tweede seizoen te gaan bestellen van de dramedy Dietland. De serie gaat over journaliste Plum Kettle, die de brievenrubriek van een groot damesblad verzorgt. Haar omgeving, waaronder haar bitchy baas Kitty Montgomery, bezorgt haar een negatief zelfbeeld omdat Plum aan de zware kant is. Als Plum informeert naar een liposuctie, wordt ze benaderd door een radicale groep vrouwen. Ze vertellen haar dat zíj niet hoeft te veranderen, maar haar omgeving.

The Deuce


De dramaserie The Deuce van HBO krijg ondanks dalende kijkcijfers toch nog een derde en laatste seizoen. Momenteel loopt het tweede seizoen bij HBO tot eind oktober.

Vernieuwde Series


Greenleaf


Het derde seizoen is nog in volle gang, maar OWN heeft de dramaserie Greenleaf nu al vernieuwd met een vierde seizoen.

Kees & Co


De komedieserie Kees & Co keert terug op televisie. Twaalf jaar geleden was de populaire serie voor het laatst te zien.

KLEM


NPO 1 komt met een derde seizoen van de dramaserie KLEM met Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan. De opnames beginnen in 2019. Dat heeft BNNVARA woensdag laten weten.

Sacred Games


Netflix heeft een tweede seizoen van Sacred Games besteld. Ruim twee maanden geleden werd de Netflix Original uit India gelanceerd en de serie werd ontzettend goed ontvangen, getuige de uitstekende cijfers op IMDb en Rotten Tomatoes.

Snowfall


Op 20 september is de seizoensfinale van de FX misdaad-/dramaserie Snowfall. FX heeft de serie nu al een derde seizoen gegeven.

Unforgotten


ITV heeft er geen gras over laten groeien. Het derde seizoen is net een maand geleden afgelopen en nu al heeft de Britse zender de serie Unforgotten vernieuwd met een vierde seizoen.

Afleveringen


Veep


Vervelend nieuws voor de fans van Veep. De politieke komedieserie van HBO zal in het allerlaatste zevende seizoenen geen tien maar zeven afleveringen gaan krijgen. Het allerlaatste seizoen staat gepland om in 2019 van start te gaan bij HBO.

Casting Nieuws


Mocro Maffia


Vrijdagavond ging in RTL Late Night met Twan Huys de trailer van de nieuwe Videolandserie Mocro Maffia in première. En daarmee werd de cast bekend gemaakt.

Stranger Things


Sinds vorig jaar seizoen twee van de Netflix-hit Stranger Things verscheen, wachten fans vol spanning op het derde seizoen. Nu blijkt dat de makers van de serie nog steeds bezig zijn met het casten van sommige rollen, meldt The Hollywood Reporter.

Suits spin-off


USA Network en Universal Cable Prods. hebbende cast van de spin-off van de hitserie Suits bekendgemaakt.

The Twilight Zone


Producent en acteur Jordan Peele gaat een nieuw seizoen van The Twilight Zone presenteren. Hij produceert de serie ook. Dat heeft zender CBS donderdag bekendgemaakt.

Trust Me (2017)


Acteur Alfred Enoch, bekend van How to Get Away with Murder, vervangt Jodie Whittaker in het tweede seizoen van BBC-dramaserie Trust Me (2017).

Nominaties en Prijzen


Primetime Emmy Awards 2018


Op maandag 17 september zijn de Primetime Emmy Awards uitgereikt. Wie zijn de grote winnaars geworden bij de 70ste uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen.

Overlijdensberichten


Sjoukje Hooymaayer


Actrice Sjoukje Hooymaayer is op 78-jarige leeftijd overleden.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Doctor Who


De BBC heeft een officiële trailer voor het elfde seizoen van Doctor Who gelanceerd.

The Haunting of Hill House


The Haunting of Hill House is een nieuwe Amerikaanse horrorserie van Netflix. De serie gaat in première op 12 oktober. Er is een trailer vrijgegeven.

Maniac (2018)


Maniac (2018) is een nieuwe Amerikaanse komedieserie van Netflix. De serie gaat in première op 21 september. Netflix heeft een teaser vrijgegeven.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Caro73 gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie zij dan kijkt.

-Wat je van series leren kunt!?
Deze week de eerste column van Jasper Achterbergh; Sex and the City: hét huwelijk bestaat niet

Afgelopen weekend te zien (22/23 september)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favoriete zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet die je het afgelopen weekend kon gaan zien.

Kijkcijfers: Week 37


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 10 tot en met 16 september in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 25 september kans op het vijfde seizoen van Brooklyn Nine-Nine.

- Maak tot 25 september kans op het eerste seizoen van MacGyver (2016).

- Maak tot 26 september kans op het derde seizoen van The Magicians.

- Maak tot 27 september kans op het vijfde seizoen van Elementary.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht september 2018 die in week 39 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 24 september


22.00 – Shifting Gears With Aaron Kaufman – Seizoen 2 (Discovery Channel)

-

Dinsdag 25 september


Mr Inbetween – Serie première (FX)

-

Woendag 26 september


21.05 – Danny in de Buitenwijken – Serie première (NTR)

-

Donderdag 27 september


Follow This – Seizoen 2 (Netflix)

-

Vrijdag 28 september


21.00 – Hell's Kitchen (US) – Seizoen 18 (FOX)
22.35 – The Graham Norton Show – Seizoen 24 (BBC One)
23.00 – Comedy Central Stand-Up Presents… - Seizoen 7 (Comedy Central)

-

Zaterdag 29 september


23.30 – Saturday Night Live – Seizoen 44 (NBC)

-

Zondag 30 september


21.00 – The Cry – Serie première (BBC One)

Wist je Dat?


MijnSerie altijd op zoek is naar schrijvers. Lees hier wie we zoeken en wat je daarvoor terug krijgt.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten