Sex and the City

8.1 / 10
30 min
Komedie, Romantiek
Volg deze serie
Bekijk trailer
6seizoenen/94afleveringen/1998 - 2010 
NetwerkHBO
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:30 min19982010 (Beëindigd)
Netwerk:HBO
Sex and the City is een Amerikaanse romcomserie van HBO. De serie ging in première op 6 juni 1998.

Sex and the City' is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Candace Bushnell, die hiermee internationale roem verwierf.

Al van het eerste seizoen af aan was 'Sex and the City' een hit. Het verheerlijkte seks en daten op Manhattan en was volgens sommigen een belangrijke stap in de emancipatie. De serie gaf een luchtige kijk op het leven als hippe dertiger met een carrière en goede vriendinnen als basis voor hun geluk. De serie gaf vrouwen wereldwijd duidelijk de boodschap dat alle mogelijke opvattingen over seks en relaties mogelijk zijn de dag van vandaag. De serie haalde veel onderwerpen rond seks uit de schemerige wereld van het taboe: trio's, SOA, one night stands, orale seks, biseksualiteit en dildo's zijn allemaal onderwerpen die uitgebreid besproken worden. Het idee werd verspreid dat alles kan, zolang je het zelf goed vindt. Er is ook kritiek op de serie: sommigen vinden het juist niet bevrijdend voor de vrouw. Zo zouden de vrouwelijke personages oppervlakkige types zijn, vooroordelen bevestigen en daardoor de boodschap afgeven dat vrouwen niet serieus genomen hoeven te worden.

Ook op vlak van mode is de serie een cult-fenomeen geworden: shoppen is één van de favoriete bezigheden van deze vrouwen en er wordt tevens veel belang gehecht aan mode en hun outfits. Charlotte heeft een ietwat conservatievere uiterlijk, Miranda een sobere, ingetogen stijl die past bij haar carrière. Samantha daarentegen kiest voor mantelpakjes en jurkjes in felle kleuren die haar lichaam accentueren en Carrie heeft een eclectische stijl, waarbij het vooral draait om haar schoenen, nagenoeg altijd stiletto's en bij voorkeur Manolo Blahnik of Jimmy Choo. Patricia Field was de styliste van de serie.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 12
Seizoen 2
0 / 18
Seizoen 3
0 / 18
Seizoen 4
0 / 18
Seizoen 5
0 / 8
Seizoen 6
0 / 20

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Sex and the City.

Nieuws (39)

Elke maand komen er erg veel series uit, maar het is soms lastig om degene te vinden die echt je tijd waard zijn. Ik probeer daarom maandelijks te helpen om tien van de meeste interessante opkomende series op een rijtje te zetten.
di 15 september
1
CBS heeft How to Be Successful Without Hurting Men’s Feelings, geschreven door tiktokker Sarah Cooper en Cindy Chupack, bemachtigd.
zo 23 augustus
De nieuwe dramaserie Filthy Rich (US) gaat eind september in première en het eerste seizoen van L.A.'s Finest wordt vanaf eind september uitgezonden bij FOX.
zo 2 augustus

Vergelijkbare series

Hart of Dixie
7 stemmen
The O.C.
4 stemmen
Gossip Girl
2 stemmen
Girls
2 stemmen