Delen op social media
Trailer

Elementary

8,0
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Seizoen 6 - Afl. 5

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Netflix
Te zien op
Looptijd:2012 - ..
Duur:
Netwerk:CBS
Elementary is een Amerikaanse dramaserie van de zender CBS. De serie ging in 2012 in première.

Nadat hij uit de gratie viel bij Scotland Yard en in een ontwenningskliniek belandde, vlucht de excentrieke Sherlock Holmes naar Manhattan, waar zijn rijke vader hem dwingt om zijn ergste nachtmerrie te bezoeken, namelijk Dr. Joan Watson. Zij was een succesvolle chirurg totdat op een dag een patiënt stierf op haar operatietafel en ze haar vergunning verloor. Nu helpt ze voormalige verslaafden om nuchter te blijven. Voor Watson is dit een nieuwe kans om mensen te helpen en tegelijkertijd is een soort van boete voor haar.

Maar Sherlock Holmes waarschuwt haar dat hij niet zoals haar andere klanten is en dat ze niets met haar expertise kan betekenen voor hem. Zo is hij vastbesloten om zijn eigen afkickprogramma te volgen door zijn werk als politie-adviseur weer op te nemen, nu in New York City.

Joan Watson ziet geen andere mogelijkheid dan Sherlock te begeleiden tijdens zijn werkopdrachten. Maar beiden beginnen naar elkaar toe te groeien. Sherlock kan de medische kennis van Watson goed gebruiken en door Sherlock ontdekt Watson dat ze talent heeft om een onderzoeker te spelen.

Acteurs

Nieuws (134)

Populaire reacties (13)

avatar_Chica43
14 dec 2012 10:17 -
Erg leuke serie! Een moderne Sherlock en zeer originele "Watson"! Af en toe een vleugje humor en goeie verhalen! De moeite zeker meer dan waard!
Reageer
avatar_Christophe
22 jan 2016 12:32 -
Alleen al voor Lucy Liu de moeite van het kijken waard. Dat zo een formidabele actrice hier haar medewerking aan verleende, geeft de serie een dikke extra. De plotlijnen zijn (meestal) top en het Sherlock personage is ook prima, een compliment komende van mij (omdat ik zo een fan ben van Cumberbatch en "zijn" Sherlock is natuurlijk niet te overtreffen).
De nevenpersonages Gregson en Bell zitten helemaal in hun rol, en de sfeer die van de hele serie uitgaat, voelt lekker huiselijk. Zeer ontspannend kijkvoer dus.
De afleveringen waarin Sherlocks broer Mycroft of zijn nemesis Moriarity opduiken, behoren tot de allerbeste vond ik.
Een aanrader voor fans van Castle, The Mentalist of Forever.
Reageer
avatar_aburex
13 nov 2015 09:07 -
Beste een goede serie. Lijkt in de verste verste niet op de originele, maar dat hoeft ook niet. Heb juist seizoen 2 beëindigt en ben benieuwd naar het volgende seizoen.
Reageer
avatar_Sproet2jes
25 jun 2017 21:42 - 25 jun 2017 21:48
Zo jammer dat je niet op meerdere acteurs kan stemmen, Lucy Lui; pracht vrouw, goeie actrice, maar ik vind Jonny Lee Miller ook geweldige acteur, hoe die bv van vriendelijk naar boos/verachtend kijken gaat, en dit alleen met zijn ogen,.. zo knap.! En nu is er ook John Noble (Fringe) bij gekomen die vind ik ooook leuk & goed spelen. Maar ja.:/
Kijkt heerlijk weg. ;)
Reageer
avatar_mysticfalls
06 jul 2015 04:46 -
Net einde van seizoen 3 gezien, had zoiets niet verwacht en zeer jammer van hem. Maar ik geloof in dat het goed komt.
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
06x05- 28 mei 2018
06x02
7 mei 2018
06x03
14 mei 2018
06x04
21 mei 2018
Seizoen 4
0/24
Seizoen 5
0/24
Seizoen 6
0/4

Recensies (9)

8.5
Elementary - Seizoen 3 (DVD)
5 okt 2016
Na twee sterke seizoenen, besloten de makers van Elementary de status quo in de serie wat te veranderen. Met Watson die haar rol als leerlinge van Holmes ontgroeid was en grote behoefte had aan een gewoon leven naast haar detectivewerk en Holmes die dit maar moeilijk kon accepteren, begint...
8
Elementary - Seizoen 3
25 sep 2015
© CBS Sir Arthur Conan Doyle schreef vier boeken en 56 korte verhalen over het personage Sherlock Holmes. Het eerste verhaal verscheen in 1887. Over het karakter Sherlock Holmes verschenen na zijn debuut 200 films en regelmatig verschijnt hij in series (al dan niet als hoofdfiguur). Eén van...

Video's (4)

Elementary - Opening Credits
Geplaatst op 9 mei 2017, 16:44
Elementary - Opening Credits
Exclusive Preview
Geplaatst op 9 mei 2017, 16:44
Exclusive Preview

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.
MijnSerie
Gratis in de App Store
Gratis in de Play Store
BekijkBekijk