Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Penoza krijgt definitief vervolg als bioscoopfilm

Het langverwachte bioscoopvervolg van misdaadserie Penoza gaat definitief door. De opnames van de film gaan binnen enkele maanden van start in Amsterdam en in het buitenland.

Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen is tevreden met het scenario en de financiering van het project is nagenoeg rond. "Alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd", vertelt Van Rooijen.

De film zal een op zichzelf staand verhaal vertellen dat tegelijkertijd teruggrijpt op de vijf seizoenen die sinds 2008 op televisie te zien waren. "Voor de trouwe fans wordt het een feest van herkenning, op heel veel fronten", belooft Van Rooijen. "Maar we willen dat ook mensen die de serie niet kennen, plezier aan de film kunnen beleven."

Penoza vertelt het verhaal over huisvrouw Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in het criminele circuit over te nemen. Het slot van seizoen 5 liet de fans in het ongewisse over het lot van Carmen.

In de serie speelden onder meer Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber, Sigrid ten Napel, Hajo Bruins, Olga Zuiderhoek en Niels Gomperts vaste rollen in de serie. De serie staat dit jaar in de voorlopige top tien voor de Televizier-Ring.

Video on youtube
Vorige aflevering
Aflevering 10
Aflevering 10
05x10
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Penoza