Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Wat je van series leren kunt?! Sex and the City

Sex and the City: hét huwelijk bestaat niet

In 2016 schreef ik voor deze website een recensie van de serie The Ranch. De recensie begon ik met de opmerking dat ik in elk boek dat ik lees, maar ook in elke serie of film die ik kijk altijd op zoek ben naar een wijze les. Sinds 2016 is er een hoop veranderd, maar nog steeds benader ik boeken lezen en series kijken op die manier.

Toen ik mijzelf dan ook de vraag stelde waar ik graag over wil schrijven als columnist van MijnSerie én iemand anders al bleek te schrijven over het leven van een binge-watcher leek mij dit een mooie titel voor mijn columns. Daarom vandaag de eerste editie van een serie columns met als onderwerp: wat je van series leren kunt?! Zoals meestal als het gaat om (wijze) lessen, totaal niet objectief en doorspekt van persoonlijke meningen en anekdotes.

Ik als volwassen vent van 37 heb de afgelopen jaren regelmatig en met verschillende mensen een les gedeeld die ik leerde van Carrie Bradshaw en Mister Big. Ik weet niet meer of het nu tijdens de serie of de film Sex and the City is, maar Carrie besluit te trouwen met haar Mister Big. Uiteindelijk blijkt het traditionele getrouwde leven niets voor de twee en dus besluiten ze dat zij gelukkiger worden van een lat-relatie. Elk een eigen huis en een paar dagen per week gezellig hokken.

Toen ik dat zag had ik een 'aha-moment'. Ik kom uit een traditioneel gezin en het is mooi dat dit voor mijn ouders werkt. Het leven is echter al gecompliceerd genoeg, laat staan het leven leiden samen met een ander. Het huwelijk is in wezen niet meer dan een sociale constructie, we hebben als samenleving bedacht hoe het zou moeten. Terwijl het eigenlijk een afspraak tussen twee mensen hoort te zijn. Niemand anders dan twee mensen die van elkaar houden bepalen de kaders waarbinnen ze dat doen.

Dat is niet altijd vanzelfsprekend en het vraagt misschien ook wel wat lef. Mensen hebben namelijk altijd een mening klaar over de ander. Vooral als je niet in het plaatje past. Maar zoals Dirty Harry al zei: 'Opinions are like assholes, everybody has one' dus waarom zou jij je daardoor laten tegenhouden?

Tot zover de les van Mister Big en Carrie.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst