Delen op social media
Trailer

Avatar: The Last Airbender

8,5
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Geen nieuwe afleveringen, serie is beëindigd.

Info

26
Top 100 ranking
Bekijk trailer
Koop serie
Looptijd:2005 - 2008 (Beëindigd)
Duur:
Netwerk:Nickelodeon
Genres:Animatie
Avatar: The Last Airbender is een Amerikaanse animatieserie van de zender Nickelodeon. De serie ging in première op 21 februari 2005.

In Avatar: The Last Airbender staat de meest recente reïncarnatie van de Avatar centraal: Aang. Hij wordt geboren bij de luchtnomaden, 100 jaar voor aanvang van de serie. Zijn voorganger-avatar, Roku, is gestorven. Aang wordt opgevoed door monniken en leert van hen luchtsturen. De Vuurnatie is in het geheim bezig met de grote vuurnatieoorlog onder leiding van vuurheer Sozin. Vuurheer Sozin weet dat de avatargeest zal worden herboren bij de luchtnomaden en hij beraamt een aanval op de pacifistische luchtnomaden om de Avatar uit te schakelen zodat deze zijn plannen niet kan verstoren. Aang’s mentor en vriend, monnik Gyatso, weet reeds langere tijd dat Aang de avatar is, zonder dat Aang dit zelf weet.

Tegen de traditie in krijgt Aang reeds op 11-jarige leeftijd te horen dat hij de avatar is. Dit omdat de monniken zich zorgen maken over de situatie in de wereld nu de vuurnatie zich aan het bewapenen is. Aang heeft geen tijd meer om kind te zijn, hij moet leren de elementen te sturen en dreigt te worden weggestuurd naar de Oostelijke Luchttempel. Aang die heimelijk dit gesprek tussen de monniken afluistert, is bang om van zijn vriend en mentor, monnik Gyatso, te worden gescheiden en besluit te vluchten op zijn vliegende bizon Appa; zij geraken in een vreselijke storm boven zee, waardoor ze samen in de woeste golven terechtkomen. Aangs avatargeest activeert zichzelf (in tijden van nood) en maakt een enorme Luchtbal die tenslotte bevriest en hier blijft hij honderd jaar lang opgesloten. Ondertussen profiteert de vuurnatie van zijn afwezigheid om de oorlog te beginnen.

Acteurs

Nieuws (5)

Populaire reacties (4)

avatar_anonymous
07 mei 2013 22:51 -
De eerste drie seizoenen gezien, opzet wel leuk, maar mij teveel zij-intriges. Duurt mij te lang.
Reageer
avatar_Basdr
26 aug 2012 17:26 -
Ja, seizoen 4 moet hier weg. Erg goede serie trouwens! Voor jong en oud.
Reageer
avatar_anonymous
12 aug 2012 14:00 -
Over de film maar te zwijgen de special effect waren het wel waard om te zien, maar het verhaal was letterlijk overgenomen van de eerste seizoen en afleveringen, hadden ze vanaf moeten blijven, en gewoon een geheel nieuw verhaal moeten maken.

Maar een andere notitie is dat de afleveringen van "the legend of Korra" hier als 4e seizoen staan vermeld. als is het wel een mooi zogenaamd 4e seizoen omdat het de verhaallijn volgt van de avatar, vind ik zelf persoonlijk dat het een losse serie is.
Reageer
avatar_anonymous
27 jul 2011 12:46 -
avatar the last airbender is 1 van de beste en hele mooie tekenfilm en die mooie krachten van water aarde vuur en lucht is echt gaaf
alllen dat de real film die ze hebben gemaakt van mensen ik wel teleurgesteld ben ik had wel meer verwacht zoals alle afleveringen in menselijke vorm in plaats van een paar afleveringen

groetjes kevish kharag
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Geen, serie is beëindigd.
03x19
19 juli 2008
03x20
19 juli 2008
03x21
19 juli 2008
Seizoen 1
0/20
Seizoen 2
0/20
Seizoen 3
0/21

Recensies (1)

10
Avatar: The Last Airbender - Seizoen 1-3
5 nov 2012
Als ik, in een moment van verveling, langs tv-zenders aan het zappen was zag ik deze serie wel eens voorbijkomen. Lang bleef ik nooit hangen, ik vond het maar een raar kereltje. Wie is er nu kaal en heeft een pijl op z’n hoofd? Maar toen ik onlangs op YouTube een recensie zag van deze serie en...

Video's (3)

Avatar: The Last Airbender - Opening Credits
Geplaatst op 22 februari 2018, 02:56
Avatar: The Last Airbender - Opening Credits
Trailer
Geplaatst op 9 mei 2017, 16:36
Trailer

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.