Avatar: The Last Airbender

8.5 / 10
23 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
3seizoenen/61afleveringen/2005 - 2008 
NetwerkNickelodeon
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:23 min20052008 (Beëindigd)
Genres:Animatie
Netwerk:Nickelodeon
Avatar: The Last Airbender is een Amerikaanse animatieserie van de zender Nickelodeon. De serie ging in première op 21 februari 2005.

In Avatar: The Last Airbender staat de meest recente reïncarnatie van de Avatar centraal: Aang. Hij wordt geboren bij de luchtnomaden, 100 jaar voor aanvang van de serie. Zijn voorganger-avatar, Roku, is gestorven. Aang wordt opgevoed door monniken en leert van hen luchtsturen. De Vuurnatie is in het geheim bezig met de grote vuurnatieoorlog onder leiding van vuurheer Sozin. Vuurheer Sozin weet dat de avatargeest zal worden herboren bij de luchtnomaden en hij beraamt een aanval op de pacifistische luchtnomaden om de Avatar uit te schakelen zodat deze zijn plannen niet kan verstoren. Aang’s mentor en vriend, monnik Gyatso, weet reeds langere tijd dat Aang de avatar is, zonder dat Aang dit zelf weet.

Tegen de traditie in krijgt Aang reeds op 11-jarige leeftijd te horen dat hij de avatar is. Dit omdat de monniken zich zorgen maken over de situatie in de wereld nu de vuurnatie zich aan het bewapenen is. Aang heeft geen tijd meer om kind te zijn, hij moet leren de elementen te sturen en dreigt te worden weggestuurd naar de Oostelijke Luchttempel. Aang die heimelijk dit gesprek tussen de monniken afluistert, is bang om van zijn vriend en mentor, monnik Gyatso, te worden gescheiden en besluit te vluchten op zijn vliegende bizon Appa; zij geraken in een vreselijke storm boven zee, waardoor ze samen in de woeste golven terechtkomen. Aangs avatargeest activeert zichzelf (in tijden van nood) en maakt een enorme Luchtbal die tenslotte bevriest en hier blijft hij honderd jaar lang opgesloten. Ondertussen profiteert de vuurnatie van zijn afwezigheid om de oorlog te beginnen.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 20
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 20
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 21
Seizoen 3

Populaire reacties (7)

avatar Basdr
10
26 aug 2012
Ja, seizoen 4 moet hier weg. Erg goede serie trouwens! Voor jong en oud.
avatar anonymous
-
7 Mei 2013
De eerste drie seizoenen gezien, opzet wel leuk, maar mij teveel zij-intriges. Duurt mij te lang.

Vergelijkbare series

Dragon Ball
9 stemmen
Dragon Ball Z
6 stemmen
Mr. Bean
5 stemmen
Avatar: The Last Airbender