Avatar: The Last Airbender

8.5 / 10
23 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
3seizoenen/61afleveringen/2005 - 2008 
NetwerkNickelodeon
De serie is beëndigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Netflix
Looptijd:23 min20052008 (Beëindigd)
Genres:Animatie
Netwerk:Nickelodeon
Avatar: The Last Airbender is een Amerikaanse animatieserie van de zender Nickelodeon. De serie ging in première op 21 februari 2005.

In Avatar: The Last Airbender staat de meest recente reïncarnatie van de Avatar centraal: Aang. Hij wordt geboren bij de luchtnomaden, 100 jaar voor aanvang van de serie. Zijn voorganger-avatar, Roku, is gestorven. Aang wordt opgevoed door monniken en leert van hen luchtsturen. De Vuurnatie is in het geheim bezig met de grote vuurnatieoorlog onder leiding van vuurheer Sozin. Vuurheer Sozin weet dat de avatargeest zal worden herboren bij de luchtnomaden en hij beraamt een aanval op de pacifistische luchtnomaden om de Avatar uit te schakelen zodat deze zijn plannen niet kan verstoren. Aang’s mentor en vriend, monnik Gyatso, weet reeds langere tijd dat Aang de avatar is, zonder dat Aang dit zelf weet.

Tegen de traditie in krijgt Aang reeds op 11-jarige leeftijd te horen dat hij de avatar is. Dit omdat de monniken zich zorgen maken over de situatie in de wereld nu de vuurnatie zich aan het bewapenen is. Aang heeft geen tijd meer om kind te zijn, hij moet leren de elementen te sturen en dreigt te worden weggestuurd naar de Oostelijke Luchttempel. Aang die heimelijk dit gesprek tussen de monniken afluistert, is bang om van zijn vriend en mentor, monnik Gyatso, te worden gescheiden en besluit te vluchten op zijn vliegende bizon Appa; zij geraken in een vreselijke storm boven zee, waardoor ze samen in de woeste golven terechtkomen. Aangs avatargeest activeert zichzelf (in tijden van nood) en maakt een enorme Luchtbal die tenslotte bevriest en hier blijft hij honderd jaar lang opgesloten. Ondertussen profiteert de vuurnatie van zijn afwezigheid om de oorlog te beginnen.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 20
Seizoen 2
0 / 20
Seizoen 3
0 / 21

Recensies (1)

Avatar: The Last Airbender - Seizoen 1-3

10

Nieuws (9)

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst van Lucas Verbunt
do 21 mei
4
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
5 apr 2020
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
30 mrt 2020
2

Populaire reacties (6)

10
26 aug 2012
Ja, seizoen 4 moet hier weg. Erg goede serie trouwens! Voor jong en oud.
-
27 jul 2011
avatar the last airbender is 1 van de beste en hele mooie tekenfilm en die mooie krachten van water aarde vuur en lucht is echt gaaf
alllen dat de real film die ze hebben gemaakt van mensen ik wel teleurgesteld ben ik had wel meer verwacht zoals alle afleveringen in menselijke vorm in plaats van een paar afleveringen

groetjes kevish kharag

Vergelijkbare series