Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 19

Weekoverzicht 19

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 6 tot en met 12 mei voor je op een rijtje gezet.

Algemeen Serienieuws


Game of Thrones


Zender HBO heeft maandagavond gereageerd op alle commotie die eerder op de dag was ontstaan over een koffiebeker van Starbucks die zondag in de nieuwste aflevering van Game of Thrones te zien was.

Datums Series


BH90210


Ben je klaar voor de terugkeer van Beverly Hills? FOX heeft de premièredatum aangekondigd voor de reünieserie BH90210.

Mindhunter


Producent Charlize Theron verklapte in een radioshow de startmaand van het tweede seizoen van Mindhunter.

The Rook


Starz heeft aangekondigd dat de nieuwe bovennatuurlijke serie The Rook in première zal gaan op zondag 30 juni 2019.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 19 (6 – 9 mei )
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag en vrijdag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Ugly Betty


Ugly Betty is een Amerikaanse dramedyserie van de zender ABC die vier seizoenen te zien was van 2006 tot en met 2010. Videoland gaat vanaf juni de complete serie aanbieden voor de abonnees.

Younger


Younger is een Amerikaanse dramedy van de zender TV Land. De serie ging in première in 2015. In de Verenigde Staten gaat het zesde seizoen op 12 juni van start. In juni zal de serie te zien zijn bij Videoland.

Nieuwe Series


Alta Mar


De nieuwe Spaanse thrillerserie Alta Mar is vanaf 24 mei te zien op Netflix. Het is een serie van de makers van Gran Hotel.

CBS


CBS heeft een fors aantal nieuwe series aangekondigd voor het seizoen 2019-2020. Het gaat om FBI: Most Wanted, EVIL, All Rise, The Unicorn, Carol´s Second Act en Bob ❤ Abishola.

The CW


The CW heeft drie series waarvan eerder een pilot was gemaakt definitief besteld. Het gaat om Batwoman, Katy Keene en Nancy Drew (2019).

FOX


FOX heeft besloten dat er vier nieuwe dramaseries zullen verschijnen waarvan eerder een pilot werd gemaakt.

Intercepted


Het duo Curtis ’50 Cent’ Jackson en La La Anthony werken samen aan een nieuw serieproject bij Starz. Het premium kabelnetwerk is gestart met de productie van de soapserie Intercepted.

NBC


In januari 2019 werd er een pilot besteld door NBC. Nu heeft de Peacock-zender van Council of Dads een serie besteld samen met twee andere series.

Outer Banks


De nieuwe serie Outer Banks zal in 2020 bij Netflix te zien zijn. De castinglijst is inmiddels bekend gemaakt.

Gecancelde Series


ABC


Speechless, Splitting Up Together (US), The Kids Are Alright en The Fix zullen we niet terug gaan zien bij ABC het volgende seizoen.

Angie Tribeca


Het is officieel: Angie Tribeca krijgt geen vijfde seizoen van TBS. De misdaad komedieserie had in december 2018 zijn seizoensfinale die nu de boeken in gaat als een seriefinale.

CBS


Diane Engels en Candice Bergen hoopten op een twaalfde seizoen van Murphy Brown, maar CBS heeft besloten dat de serie geen vervolg krijgt. Ook Life in Pieces, Fam en Happy Together (2018) zijn gecanceld door de Eye-zender.

For the People (2018)


De juridische dramaserie For the People (2018) van Shondaland zal geen derde seizoen gaan krijgen bij ABC.

FOX


FOX heeft twee series de wacht aangezegd. Het gaat om de actieserie The Passage en om de komedieserie The Cool Kids.

I Feel Bad


NBC heeft de komedieserie I Feel Bad na één seizoen van dertien afleveringen gecanceld. De laatste twee afleveringen van de serie werden in december 2018 uitgezonden. NBC heeft het duidelijk opgegeven voor de serie gebaseerd op het boek van Orli Auslander.

Jeuk


Jeuk is een Nederlandse komedieserie van BNNVARA. In mei 2018 werd het vijfde seizoen afgesloten. Inmiddels is duidelijk dat er geen vervolg komt.

Lethal Weapon


Lethal Weapon, de serie die het moeilijk heeft gehad tijdens de eerste drie seizoenen, wordt uit zijn lijden verlost. De serie krijgt geen vierde seizoen van FOX.

Power


Power is een Amerikaanse serie van de zender Starz!. De serie ging in première in 2014 en op 25 augustus 2019 gaat het zesde seizoen van start, dat wordt ook meteen het allerlaatste seizoen.

Star


FOX heeft besloten om geen vierde seizoen te gaan bestellen van de muzikale dramaserie Star.

Vernieuwde Series


ABC


ABC heeft een tweede seizoen van The Rookie besteld. Daarnaast komen er nieuwe seizoenen van Fresh off the Boat, Single Parents, American Housewife en Bless This Mess.

Billions


Chuck en Bobby krijgen nog een volgende ronde van Showtime. Billions is vernieuwd met een vijfde seizoen.

Blindspot


NBC heeft besloten dat in het vijfde seizoen alle mysteries rondom de tatoeage van Jane Doe opgelost moeten worden. Het vijfde seizoen wordt het allerlaatste seizoen voor Blindspot.

CBS


Bull (2016), Hawaii Five-0, MacGyver (2016), S.W.A.T. (2017) en Seal Team zullen we allemaal terug gaan zien in seizoen 2019-2020 bij CBS.

Grey's Anatomy


Het einde van Grey's Anatomy is voorlopig nog niet in zicht. De ziekenhuisserie krijgt een zestiende én zeventiende seizoen, zo maakt de Amerikaanse zender ABC bekend.

How to Get Away with Murder


How to Get Away with Murder is een Amerikaanse misdaadserie van de zender ABC. In februari 2019 werd het vijfde seizoen afgesloten. ABC heeft de jurdische dramaserie vernieuwd met een zesde seizoen.

Madam Secretary


Madam Secretary is een Amerikaanse dramaserie van de zender CBS. In april werd het vijfde seizoen afgesloten en inmiddels is bekend dat er een zesde seizoen zal volgen.

Man with a Plan


Man with a Plan is een Amerikaanse komedieserie van CBS. Op 6 mei werd het derde seizoen afgesloten en CBS heeft nu bekend gemaakt dat er een vierde seizoen zal volgen.

Station 19


Station 19 is een Amerikaanse dramaserie van de zender ABC. Momenteel is het tweede seizoen bezig en ABC heeft nu al gemeld dat er een derde seizoen gaat volgen.

What We Do in the Shadows


De horrorkomedie What We Do in the Shadows is door FX vernieuwd met een tweede seizoen. Het eerste seizoen is nog in volle gang, dus het goede nieuws over de vernieuwing komt vroeg. Niet vreemd, want de serie krijgt goede reviews. Alleen moeten ze wel de crew die is opgegeten vervangen voor het tweede seizoen dat in 2020 wordt verwacht.

You Me Her


De romantische komedie You Me Her krijgt een vijfde seizoen, dat zal wel het allerlaatste worden.

Afleveringen


Unbreakable Kimmy Schmidt


Unbreakable Kimmy Schmidt is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. Nu gaat de streamingdienst een interactieve special maken.

Young Sheldon


De serie The Big Bang Theory van CBS eindigt binnenkort, maar Young Sheldon lijkt de nalatenschap van de serie te behouden. De seizoensfinale van de komedieserie gaat een crossover brengen met de gecancelde komedieserie The Big Bang Theory.

Casting Nieuws


Away


Netflix heeft tweevoudig Oscar-winnares Hilary Swank gecast voor de hoofdrol in het ruimtevaartdramaserie Away.

Goede Tijden, Slechte Tijden


De actrices Dilan Yurdakul en Anouk Maas verdwijnen uit de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, bevestigt RTL na eerdere berichtgeving van 6 Inside.

Overlijdensberichten


Lisa Sheridan


Lisa Sheridan, die onder meer rollen had in de televisieseries Invasion en Halt & Catch Fire, is drie maanden geleden overleden op 44-jarige leeftijd.

Peggy Lipton


De Amerikaanse actrice Peggy Lipton is op 72-jarige leeftijd overleden. Lipton was vooral bekend van haar rol in de serie Mod Squad.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Game of Thrones


Met nog enkele afleveringen te gaan willen fans van Game of Thrones graag weten wie de Iron Throne zal bestijgen. Een trailer is uitgebracht voor de vijfde aflevering.

Watchmen (2019)


De eerste beelden van de nieuwe Watchmen (2019)-superheldenserie van HBO zijn beschikbaar. In de beelden is op de Doomsday Clock te zien dat het nog ongeveer vijf minuten duurt tot middernacht.

MijnSerie nieuws


Column


- Uitgelicht: Muziek Game of Thrones neemt je mee naar een andere wereld
Niet alleen filmmuziek, maar ook muziek van series kan meeslepend en aangrijpend zijn. Net als filmmuziek is deze muziek zo gecomponeerd, dat je wordt meegenomen naar een andere wereld, de wereld van de serie.

Kijkcijfers: Week 18


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 29 april tot en met 5 mei in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 15 mei kans op het tweede seizoen van Midnight, Texas.

- Maak tot 15 mei kans op het eerste seizoen van The Little Drummer Girl.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag voor kaarten van de talkshow Hilarious!; De talkshow gaat in de remakes die er gemaakt zijn in Nederland van Britse komedieseries. Van welke serie is géén Nederlandse televisieserie remake gemaakt?, was 'Allo 'Allo!. Weetje: Fawlty Towers werd in 1976 Hotel de Botel. Porridge werd Laat maar zitten in 1988 en Man About the House werd in Nederland in 1994 SamSam.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie, is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht mei 2019 die in week 20 van start of in première zullen gaan.

-

Dinsdag 14 mei


Years and Years – Serie première (BBC One)

-

Woensdag 15 mei


The Virtues – Serie première (Channel 4)
22.00 – Mum – Seizoen 3 (BBC Two)

-

Vrijdag 17 mei


22.00 – The Last Leg – Seizoen 17 (Channel 4)

-

Zaterdag 18 mei


21.45 – De Bunker – Seizoen 2 (VTM)

-

Zondag 19 mei


19.30 – The Voice (AU) – Seizoen 8 (Nine Network)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten