Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 33

Weekoverzicht 33

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 13 tot en met 19 augustus voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Wanneer het derde seizoen van True Detective van start zal gaan bij HBO is nog niet bekend gemaakt, maar de opnames zitten erop. Het derde seizoen is opgenomen in de Ozarks en onder anderen Mahershala Ali, Carmen Ejogo, Stephen Dorff, Jon Tenney, Ray Fisher, Michael Greyeyes, Sarah Gadon, Emily Nelson en Rhys Wakefield staan op de castinglijst. Dit vertelde bedenker Nic Pizzolatto: “De mist over de bergen, de rivieren, het water, het gevoel van toonzetting als je naar iets van deze aard gaat, wat de gebouwen zeggen over de levens achter die gebouwen. Elke plaats waar we kijken vertelt een verhaal over de mensen die daar zijn geweest, zijn er nu en zijn er niet meer. En ik voel me als dat soort structuur en de dimensionaliteit versterkt het karakter en het mysterie dat ons drijft."

Algemeen Serienieuws


13 Reasons Why


De start van de productie van het derde seizoen van Netflix-serie 13 Reasons Why was in gevaar, omdat de acteurs en Netflix niet uit de salarisonderhandelingen kwamen. Maar de onderhandelingen zijn afgerond en de acteurs gaan meer verdienen.

Outlander


Nieuws over Outlander, met dit keer: een nieuwe trailer, castingnieuws en heel veel nieuwe foto's.

The Chilling Adventures of Sabrina


Netflix heeft de eerste twee officiële foto's van actrice Kiernan Shipka getoond, die Sabrina speelt in de nieuwe serie The Chilling Adventures of Sabrina.

Datums Series


American Horror Story


Zes dagen na de Amerikaanse première bij FX gaat het achtste seizoen van American Horror Story bij ons in Nederland van start bij FOX. Dat is op 18 september

Atypical


Het tweede seizoen van Atypical, een Amerikaanse komedieserie van Netflix, gaat op 7 september van start.

Eén


Donderdag maakte de Vlaamse zender Eén zijn najaarsprogrammering bekend.

Hulu


Ben je klaar voor twee nieuwe horror-bovennatuurlijke series van Hulu? Op 13 augustus heeft de zender bekend gemaakt dat Into The Dark en Light As A Feather in oktober van start zullen gaan.

Marvel’s Runaways


In Marvel's Runaways komen de kinderen van superschurken er achter dat hun ouders een dubbel leven leiden. Hulu heeft in een video de startdatum van het tweede seizen bekend gemaakt.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

The Gifted


Vanaf 2 oktober kunnen de Nederlandse fans gaan kijken naar het tweede seizoen van The Gifted bij FOX. Het eerste seizoen wordt vanaf 16 augustus herhaald.

Vlucht HS13


Dramaserie Vlucht HS13 gaat over het leven van de succesvolle zakenvrouw Liv, dat volledig op zijn kop wordt gezet als het vliegtuig, waarin haar man Simon zou zitten, neerstort op weg naar Barcelona. NPO 3 is de serie opnieuw aan het uitzenden.

Who Is America?


De VPRO zendt binnenkort een nieuwe satirische serie Who Is America? van een half uur per aflevering uit op NPO 3 van komiek Sacha Baron Cohen.

Nieuwe Series


Old City Blues


Actrice Kerry Washington heeft een nieuwe rol te pakken. De voormalige Olivia Pope speelt de hoofdrol in de nieuwe futuristische sciencefiction-dramaserie Old City Blues voor Hulu, zo meldt The Hollywood Reporter.

The Angel of Darkness


Het wordt nog steeds een gelimiteerde serie genoemd, maar The Alienist krijgt een vervolg. Niet een tweede seizoen maar een nieuwe serie The Angel of Darkness zal de cast weer bij elkaar brengen.

Treadstone


Treadstone de nieuwe serie van USA Network zal zich gaan afspelen in het zelfde universum waarin Jason Bourne ook rond wandelt.

Vampyr


FOX21, onderdeel van 20th Century Fox Television, heeft de rechten van Dontnod Entertainment's Vampyr opgepikt en gaat een televisieserie van de vampiergame maken.

Watchmen


HBO heeft een serieorder gegeven aan Watchmen, Damon Lindelofs bewerking van de boeken van Alan Moore en Dave Gibbons. De serie gaat in 2019 van start.

What/If


Renée Zellweger gaat de hoofdrol vertolken in What/If, een nieuwe serie van Netflix. De dramaserie komt van Revenge creator Mike Kelley.

Zará en de Magische Kicksen


Op zes verschillende asielzoekerscentra in Nederland is een filmploeg bezig met het opnemen van een nieuwe televisieserie.

Gecancelde Series


Shooter (2016)


Er komt geen vierde seizoen van de serie Shooter (2016). Het Amerikaanse televisienetwerk USA Network heeft ervoor gekozen de serie te annuleren wegens een gebrek aan populariteit.

The Royals


De Amerikaanse dramaserie The Royals houdt na het al afgelopen vierde seizoen op bij E!. De zender maakte bekend niet verder te gaan met de serie, de enige dramaserie die het nog uitzond.

Vernieuwde Series


Anne


Er is een derde seizoen besteld van de serie Anne door Netflix en de Canadese zender CBC.

Castle Rock


Het is nog geen volle maand geleden sinds de serie in première ging en toch heeft Hulu de serie Castle Rock al een tweede seizoen toegezegd.

Knightfall


De fans kunnen opgelucht adem halen, de History Channel actieserie Knightfall krijgt een tweede seizoen en daarin komen nieuwe bekende namen de cast versterken.

Afleveringen


Chicago-franchise


Chicago Fire, Chicago PD en Chicago Med liefhebbers kunnen hun agenda’s er vast bij gaan pakken. De gebruikelijke cross-over gaat al heel snel van start.

Casting Nieuws


Billions


Kelly AuCoin is gepromoveerd. De acteur die ‘Dollar’ Bill Strean speelt in de dramaserie Billions van Showtime gaat een reguliere rol krijgen in het vierde seizoen. Wanneer het vierde seizoen in 2019 van start zal gaan is nog niet bekend gemaakt.

Dynasty (2017)


Het tweede seizoen van Dynasty (2017) heeft Maddison Brown (The Kettering Incident) toegevoegd aan de cast. In de serie, gebaseerd op de soapserie uit de jaren '80, zal Brown Kirby Anders gaan spelen. Dat is de dochter van Joseph Anderson, de landschap-beheerder van de Carringtons. Het tweede seizoen van de soapserie gaat op 12 oktober van start.

Goede Tijden, Slechte Tijden


Roel Dirven vult de cast van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) aan. De acteur was voorheen vier jaar lang te zien in de succesvolle musical Soldaat van Oranje.

Jinn


De opnames van het eerste seizoen van de eerste Arabische serie van Netflix Jinn zijn van start gegaan in Jordanië. Tevens is de cast onthuld van de zesdelige bovennatuurlijke dramaserie.

Keizersvrouwen


Thijs Römer, Matteo van der Grijn, Roeland Fernhout, Imanuelle Grives en Dragan Bakema zijn toegevoegd aan de cast van de nieuwe Vlaams-Nederlandse dramaserie Keizersvrouwen.

Killing Eve


BBC America's dramaserie Killing Eve breidt de cast uit voor het tweede seizoen.

Living With Yourself


Paul Rudd speelt de hoofdrol in de nieuwe duistere Netflix-komedieserie Living With Yourself.

Naamloze Apple TV serie


Joel Kinnaman, Sarah Jones en Michael Dorman zijn toegevoegd aan de castinglijst van de nieuwe nog naamloze Apple TV sciencefictionserie.

Star Trek: Discovery


Acteur Ethan Peck speelt Mr. Spock in het tweede seizoen van Star Trek: Discovery dat begin 2019 van start zal gaan.

The Code (2018)


De nieuwe actieserie van CBS The Code (2018) heeft Luke Mitchell (foto, Blindspot) gecast als Capt. John ‘Abe’ Abraham, een gedreven aanklager die komt van een traditionele familie met een lange marine geschiedenis die zijn verantwoordelijkheden met devotie en passie behandelt. Naast Mitchell waren Anna Wood, Ato Essandoh, Phillipa Soo en Raffi Barsoumian al gecast.

This Is Us


Acteur Michael Angarano keert terug als Nicky in het derde seizoen van de populaire NBC-serie This Is Us. Hij speelt de broer van Jack (Milo Ventimiglia) in Vietnam.

Pilots


Naamloze The Middle pilot


Sue Heck, het meisje uit de kleine stad, gaat op weg naar de grote stad. ABC heeft een spin-off pilot besteld van The Middle, gecentreerd rond het alter ego van actrice Eden Sher.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix


- Per 8 september verdwijnen er negen topseries op Netflix. De streamingdienst zelf zwijgt over de reden van deze komende wijziging.

- Netflix heeft iets nieuws bedacht: tijdens het bingewatchen van je favoriete series moet je altijd even wachten op de volgende aflevering. Een ideaal moment om even snel een promofilmpje af te spelen, denkt Netflix. Maar gebruikers zijn niet blij.

Nominaties en Prijzen


Teen Choice Awards 2018


De jeugd heeft de toekomst. Dat weten ze ook al een tijd bij de Awards. Vandaar dat op 12 augustus 2018 voor de twintigste keer de Teen Choice Awards zijn uitgereikt.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Marvel’s Iron Fist


Acteur Finn Jones zegt dat hij "gewoon probeert de vrede te bewaren" in de nieuwe trailer voor het tweede seizoen van Marvel's Iron Fist. Het seizoen start op 7 september bij Netflix.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we linniepinnie666 gevraagd naar welke series zij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie zij dan kijkt.

Afgelopen weekend te zien (18/19 augustus)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favoriete zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet die je het afgelopen weekend kon zien

Kijkcijfers: Week 32


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 6 tot en met 12 augustus in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag


- Maak tot 22 augustus kans op het tweede seizoen van Ku’damm 56.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van NCIS: NEW Orleans; In NCIS: New Orleans speelt Zoe McLellan de rol van Meredith Brody. In welke serie gerelateerd aan de NCIS franchise speelde McLellan ook een rol?, was JAG. Weetje: In JAG speelde Zoe McLellan de rol van P.P. Jennifer Coates.

- Het antwoord op de prijsvraag van SUITS; In Suits speelt een karakter Louis Litt (Rick Hoffman). Litt had een kat die is overleden. Hoe heette die kat?, was Bruno. Weetje: Toen de kat Bruno van Litt overleed in het tweede seizoen was hij ontroostbaar. Litt heeft een ingelijste foto van Bruno op zijn bureau staan. Bruno werd gespeeld door CH PR Gryphonwood Hope Floats, ook bekend als Molly, een seal point Birmaanse poes.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht augustus 2018 die in week 34 van start of in première zullen gaan.

-

Donderdag 23 augustus


Great News – Seizoen 1 (Netflix)

-

Vrijdag 25 augustus


22.00 – Naked Attraction – Seizoen 3 (Channel 4)

-

Zaterdag 25 augustus


20.00 – Take Two – Seizoen 1 (Net5)

-

Zondag 26 augustus


21.00 – Bodyguard – Serie première (BBC One)
21.20 – Ik Weet Wie Je Bent – Serie première (NPO 3)

Wist je Dat?


De opnames van het vierde seizoen van Lucifer van start zijn gegaan. Netflix heeft de misdaadserie overgenomen van FOX nadat deze had besloten dat het derde seizoen de laatste zou zijn. Het korte vierde seizoen zal als een Netflix Original Series maar tien afleveringen krijgen. Maar volgens hoofdrolspeler Tom Ellis (Lucifer) is dat eerder een voordeel dan een nadeel. De eerste aflevering gaat Everything’s Okay heten en zal waarschijnlijk ergens in 2019 te zien zijn bij Netflix.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten