Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix test reclame tussen afleveringen

Netflix test reclame tussen afleveringen

Netflix heeft iets nieuws bedacht: tijdens het bingewatchen van je favoriete series moet je altijd even wachten op de volgende aflevering. Een ideaal moment om even snel een promofilmpje af te spelen, denkt Netflix. Maar gebruikers zijn niet blij.
De promofilmpjes laten zien wat er nog meer op Netflix te beleven is. Ze worden getoond tussen afleveringen in, als je zit te wachten op de volgende aflevering. Netflix heeft bevestigd dat het om een test gaat, voor bij een 'klein percentage' van de gebruikers.

Toch wordt op sociale media boos gereageerd: betalende gebruikers zien het als gewone reclame, ook al gaat het om de promotie van eigen Netflix-series. Het druist volgens veel mensen in tegen de belofte dat je op Netflix reclamevrij kunt kijken. Netflix ziet dat anders: het zou gaan om 'aanbevelingen', niet om reclame.

6072 Netflixscherm
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (13)

Karzal
Karzal 18 augustus 2018, 13:26
Rare is.... als 't trailers zijn vind ik 't niet per se heel erg... als 't echt reclame is, dan zou ik er ook niet zo blij mee zijn.
JanWillemK
JanWillemK 18 augustus 2018, 14:52
Hoe je het ook wendt of keert, het blijft reclame. En reclame op een dienst waar je een X aantal bedrag per maand voor betaald, is not done.
Gezien de negativiteit op Twitter en verschillende forums gaat dit niet standhouden.

Beetje de prijs per maand ophogen en dan nog het lef hebben om reclames te tonen. Schandalig.
The_Phenom
The_Phenom 18 augustus 2018, 17:52
Dat is bij elke betaaldienst zo, of gaat dat komen.
Ziggo,Fox en vroeger bij Film1 had je dat ook al.
Het is namelijk niet te doen zonder reclame, of je moet het 3 dubbele willen betalen?
Hoe irritant het ook is.het is helaas noodzakelijk.
Het wordt pas vervelend als ze het net als bij de commerciëlen de afleveringen gaan onderbreken.
Nu kan je het als plaspauze zien :)
Marinka
Marinka 19 augustus 2018, 18:42
Ik lees dat het trailers zijn obv je kijkgedrag. En ook nog eens weg te klikken. Dat lijkt me niet zo vreselijk. Als het productreclame wordt, denk ik dat het helpt in mijn voornemen minder tijd te verspillen aan het kijken van series.
Ik maak me meer druk over het aanbod dat volgens Twitter vanaf volgende maand minder wordt. Homeland, Modern Family, New Girl en meer zouden niet meer aangeboden gaan worden. En Disney start een eigen streamingdienst en haalt de eigen films daarnaar toe.
En het andere: Ik heb alleen Netflix. Geen Videoland, NPO, RTL of andere steamingsdiensten. Voor hoeveel van deze diensten moeten we straks abonnementen gaan afsluiten om nog wat leuks te zien?
187bigmeat
187bigmeat 20 augustus 2018, 01:47
Alleen als de prijs ver om laag gaat!!!!!!!!!!!!!!!!
razorlord
razorlord 22 augustus 2018, 04:22
Als het allemaal te gortig word gewoon weer naar de Torrents.. No problemo.

Als ik ergens een hekel aan heb is het reclame.
TnTNL
TnTNL 22 augustus 2018, 07:50
Mee eens, mee eens.
JanWillemK
JanWillemK 22 augustus 2018, 08:59
Vergeet niet een VPN te gebruiken i.c.m. torrents ;)
TnTNL
TnTNL 22 augustus 2018, 14:14
Betalen voor reclame < betalen voor vpn ¯\_(ツ)_/¯
JanWillemK
JanWillemK 24 augustus 2018, 08:31
Wel is een VPN 4x zo goedkoper als Netflix per maand :P
*kuch* NordVPN *kuch*
renzoroy
renzoroy 22 augustus 2018, 17:42
Pff wat zeuren mensen zeg. Af en toe komt er na een gekeken aflevering een trailer van een andere serie. Lekker boeiend. Voor een normaal tv abonnement betaalde je ook altijd geld en krijg je reclameblokken van 10 minuten lang, hoorde je niemand over...
JanWillemK
JanWillemK 24 augustus 2018, 08:31
Boeiend? Ja.
Dat is erg storend voor een kijker. Zit je er net lekker in, wordt je bekogeld met een advertentie van een serie die een compleet andere genre heeft dan de serie die je nu aan het kijken bent.

Ik was afgelopen zondag The 100 aan het kijken en werd tussen de aflevering door gestoord, niet met een trailer maar met een plaatje (advertentie) over de serie Insatiable. Een serie die ik nooit van mijn leven zal kijken en ook helemaal niets met het hele sci-fi genre te maken heeft.
renzoroy
renzoroy 24 augustus 2018, 17:34
Ach gossie, wat een ramp. Vroeger keek ik series op tv en werd je constant gestoord met reclameblokken van 10 minuten lang, das pas irritant. Netflix blijft een bedrijf he, dus die willen graag hun nieuwe series promoten. Is voor mij met series als The 100 wel handig, als die trailer dan begint schrik ik weer wakker ;) haha.
Log in om een reactie achter te laten