Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Vlaamse zender Eén maakt najaarsprogrammering bekend

Donderdag maakte de Vlaamse zender Eén zijn najaarsprogrammering bekend. Peter Rotthier meldt wat de zender de komende tijd gaat lanceren.

September komt langzaam maar zeker dichterbij en dus wordt het langzaam tijd voor de zenders om de programmering voor het najaar bekend te maken. De zender Eén trakteert ons de komende maanden op heel wat nieuwe fictie, afgelost door enkele ouwe getrouwen.Uitkijken wordt het alvast naar de langverwachte psychologische dramareeks van Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda, Over Water. Hierin maken we kennis met de voormalige tv-ster John Beckers, zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen. Beckers krijgt van hen een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat hij met vernieuwde moed aan de slag in de haven, bij het expeditiebedrijf van zijn schoonvader. Beckers komt echter terecht in de lucratieve cocaïne handel aan de dokken waardoor de demonen uit zijn verleden weer om de hoek komen loeren. In de rolverdeling herkennen we alvast Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Natali Broods, Ruth Becquart, Kevin Janssens en Jeroen Perceval.De feelgoodreeks Zie mij graag komt terug met een tweede seizoen waarin Anna (Alejandra Theus) eindelijk een punt zet achter het hoofdstuk Ben (Stan Van Samang). Ze stort ze zich voluit in de datingscene, vastbesloten om niet alleen oud te worden. De rollen zijn nu helemaal omgedraaid wanneer Ben tot inkeer komt en haar absoluut terug wil. Hij vangt echter bot. Gelukkig vindt Ben afleiding bij Sien (Sanne Samina Hanssen) en wordt hij stapelverliefd op haar. Wanneer Anna beseft dat Sien niet zomaar de zoveelste in de rij is, komt dit toch harder aan dan ze had verwacht. Sas (Inni Massez) wil dan weer dringend terug pit brengen in haar relatie met Gunther (Wouter Bruneel), nadat ze voor de zoveelste keer in slaap zijn gevallen voor hun tv. Nicole (Tine Embrechts) begint een affaire met een getrouwde man, volgens haar ideaal: alleen de lusten, zonder de lasten. Tot hij plots met zijn koffers aan haar deur staat…

Wie ook terugkeert is Koen de Bouw. Hij mag vanaf 9 september opnieuw in de huid kruipen van Professor T. die bij de start van dit derde seizoen in de gevangenis verblijft nadat hij in seizoen twee de hoofdinspecteur van de politie neerschoot. Het verblijf in de cel is een helse beproeving voor een man met autisme en smetvrees. Toch vindt Jasper op een verrassende manier zijn draai en blijft hij van daaruit de politie bijstaan. In dit derde en laatste seizoen stort hij zich ook op het ultieme dossier: dat van zijn vaders dood. Tijdens zijn onderzoek ontdek je samen met T. hoe die gebeurtenissen zijn persoonlijkheid hebben gevormd en hem tot de unieke professor T. hebben gemaakt.Naast deze Vlaamse series herneemt Eén binnenkort ook In Vlaamse velden de serie rond de grote oorlog. Ook openbaar aanklager De Ridder mag haar eerste seizoen vanaf 4 september nog een overdoen. Hoe alles ooit begon mogen we ook toeschrijven aan de humoristische sketchserie Loslopend Wild & gevogelte waarvan het eerste seizoen hernomen wordt toen de reeks nog door het leven ging als Loslopend Wild.

Op vrijdagavond kiest Eén voor exclusieve premières van internationale fictiereeksen vol klasse en topacteurs. Zo mag je alvast noteren dat je vanaf september Midsomer Murders (seizoen 20) te zien zal krijgen in combinatie met het derde en laatste seizoen van Versailles. Later in de herfst trakteert de zender ons nog op het kostuumdrama Vanity Fair, de thrillerserie Liar en de politiereeks Wallander. Ook op het programma The Witness for the Prosecution, een minireeks gebaseerd op een kort verhaal van Agatha Christie.Naast fictie staat Eén ook steeds garant voor een flinke portie human interest. Jaren geleden was een van de meest geliefde programma’s op de zender Man Bijt Hond. Twintig jaar geleden liep Martin Heylen de meest uiteenlopende huiskamers in Vlaanderen binnen en bracht hij wekelijks het verhaal van de mensen achter de gevel. Zo maakte hij een tijdsbeeld, een dwarsdoorsnede van Vlaanderen. In de nieuwe human interestreeks Zelfde deur, 20 jaar later gaat Martin twee decennia na zijn succesrubriek terug op zoek naar dezelfde deuren, dezelfde mensen, opnieuw zonder hen te verwittigen en zonder te weten wat hem wacht. Kennismaken met dit programma kan je alvast vanaf 6 september.Na Birth day en Wedding day is er vanaf 4 september het laatste deel van het drieluik: Last days. Fotografe Lieve Blancquaert reist de wereld rond om deze keer de laatste fase van ons leven in beeld te brengen. Hoe we omgaan met ouder worden en de dood verschilt wereldwijd enorm. In veel culturen mag erom gelachen worden, of is het zelfs een reden om te feesten.

Zowel in Vlaanderen als in Nederland is Reizen Waes een klassieker geworden. Dit najaar keert Tom Waes terug met een nieuw, vierde seizoen. Geen grote reizen deze keer want Tom blijft gewoon in Europa waarmee hij wil tonen dat je niet naar de andere kant van de wereld moet reizen om je te laten verrassen. Zo zullen we Tom dit seizoen zien in Spanje, op Isle of Man, in Azerbeidzjan en Oekraïne.Ook op het programma staat een nieuwe seizoen van De klas dat op 5 september van start gaat. Dit najaar bestaat het lerarenkorps Karolien Debecker, Dina Tersago, Adil El Arbi, Wim Lybaert, Staf en Mathias Coppens, Jani Kazaltzis, Goedele Liekens en Sven De Leijer.

Meer BV’s krijgen we te zien in het tweede seizoen van Die Huis, vroeger getiteld Het huis, waarin Eric Goens enkele bekende koppen naar Zuid-Afrika lokt voor diepgaande gesprekken op een wijndomein. Acteurs Stefaan Degand en Filip Peeters TV-kok Piet Huysentruyt en politica Zuhal Demirzijn alvast enkele gasten die hun ziel blootgeven in de Zuid Afrikaanse natuur.Nog meer bekende koppen krijgen we te zien in het nieuwe seizoen van Buurman, wat doet u nu? Dit seizoen gaat Cath Luyten langs bij zes iconen die elk op hun manier mee de muziekgeschiedenis van de Lage Landen kleurden. Vanaf 3 september wordt Cath hartelijk ontvangen door Willeke Alberti, Guido Belcanto, Xander de Buisonjé (Volumia!), Erik Van Neygen & Sanne, Gerard Joling en Will Ferdy.

De aftrap van het nieuwe tv-seizoen bij Eén is echter voor Kinderziekenhuis 24/7 het nieuwe broertje of zusje (zoals u wil) van Spoed 24/7 en Politie 24/7. Door de observerende documentairestijl zijn de verhalen heel intens, maar soms ook grappig of net ontroerend. Er werd, net als bij de vorige reeksen, gefilmd met vaste camera’s, en Kinderziekenhuis 24/7 gaat nog een stap verder: de kinderen en hun ouders kregen zelf ook een camera waarmee ze hun verhaal konden filmen. Zo volgt de reeks hen van intensieve zorgen tot operatiezaal, van revalidatie en herstel tot hun terugkeer naar huis.Natuurlijk keren vanaf 3 september ook de vaste waarden van Eén terug zoals Thuis, Iedereen Beroemd, Van Gils & gasten, Blokken, Dagelijkse Kost, Over Eten, en Pano.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_helloitsme1170
16 aug 2018 21:01 -
Bedankt voor de info :)
Reageer

Laatste nieuws

Atypical is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. Het derde seizoen ging in november 2019 van start.
Vandaag, 16:50
Tokyo Underworld, een misdaaddrama dat zich afspeelt in Japan, van Terence Winter (Boardwalk Empire) en Sherry Marsh (Pose), is in productie bij Legendary Global.
Vandaag, 16:00
Riverdale neemt afscheid van twee ouderfiguren. Skeet Ulrich en Marisol Nichols hebben onthuld dat ze na het vierde seizoen niet meer in de serie van The CW zullen verschijnen.
Vandaag, 12:00
1
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:00
The Letter for the King is een fantasyserie van Netflix, gebaseerd op het Nederlandse jeugdboek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt.
Vandaag, 10:00
Friends reünie, een vacature, datums, nieuwe series, pilots, castingnieuws: dit en meer nieuws in het weekoverzicht van 17 tot en met 23 februari.
Vandaag, 09:00