Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 43

Weekoverzicht 43

Ook in de week van 19 tot en met 25 oktober hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 43
Serienieuws

Afleveringen


Euphoria-fans krijgen een extraatje


HBO heeft een extraatje in petto voor de fans van de Emmy Award winnaar Euphoria.

Casting Nieuws


The Resident krijgt nieuw castlid


Het vierde seizoen van The Resident, dat nog geen startdatum heeft, krijgt er een castlid bij. Conrad Ricamora zal Dr. Jake Wong gaan spelen.

Twee nieuwe castleden voor derde seizoen You


Voor het derde seizoen van You voegen een NCIS: New Orleans-actrice en een The Last Ship-acteur zich bij de cast van de Amerikaanse dramaserie.

Rol voor Scott Speedman in derde seizoen You


Animal Kingdom acteur Scott Speedman zal zich in het derde seizoen bij de cast van de Amerikaanse thrillerserie You voegen.

Datums


Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 43 (19 - 25 oktober 2020)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Premièredatum voor tweede seizoen A discovery of Witches


Sky TV heeft de exacte premièredatum van het tweede seizoen van A discovery of Witches bekend gemaakt, het nieuwe seizoen verschijnt begin januari.

neXt (2020) binnenkort in Nederland te zien op FOX


Het is geen paranoia als de dreiging echt is. Dat is de tagline van de nieuwe sciencefictionserie van FOX die in november in Nederland van start zal gaan.

Videoland komt binnenkort met het tweede seizoen van Liar


Het eerste seizoen ging op 9 oktober opnieuw van start bij Videoland, en de fans hoeven niet lang meer te wachten op het tweede seizoen.

Premièredatum voor The Flight Attendant


Kaley Cuocu produceert en speelt de hoofdrol samen met Michiel Huisman in de nieuwe HBO Max serie The Flight Attendant.

Derde seizoen Find Me in Paris binnenkort op Videoland


Het allerlaatste derde seizoen van de familie dramedy Find Me in Paris zal in november bij Videoland verschijnen.

The Americans bij Amazon


Amazon Prime Video heeft goed nieuws voor alle fans van The Americans en alle mensen die de serie nog op hun wensenlijst hebben staan.

Tweede seizoen Virgin River eind november in première


Het tweede seizoen van de Amerikaanse romantische serie Virgin River gaat eind november in première bij Netflix. De serie is al vernieuwd met een derde seizoen.

Startdatum tweede seizoen Servant aangekondigd


Het tweede seizoen van de griezelige Apple TV+ serie van M. Night Shyamalan, Servant, heeft een startdatum gekregen en een spookachtige aankondigingsvideo.

Derde en vierde seizoen Saving Hope verschijnen begin november bij Ziggo


Na het eerste en tweede seizoen worden nu ook het derde en vierde seizoen van de Canadese dramaserie toegevoegd aan het aanbod van Ziggo Movies & Series.

Your Honor met Bryan Cranston begin december in première bij Showtime


De nieuwe Amerikaanse misdaadserie Your Honor (US) gaat begin december in première bij Showtime. Er is ook een trailer te bekijken.

Gecancelde Series


Netflix cancelt Away na het eerste seizoen


Netflix heeft besloten de Amerikaanse sciencefictionserie Away, met Hilary Swank (Trust (2018)) in de hoofdrol, niet te vernieuwen met een tweede seizoen.

Geen derde seizoen Mindhunter


Er zal geen derde seizoen van Mindhunter verschijnen bij Netflix, uitvoerend producent David Fincher sprak zich uit over de toekomst van de misdaadserie.

Nieuwe Series


Staged


De BBC heeft een tweede seizoen besteld van de lockdown komedieserie Staged met David Tennant en Michael Sheen. Sheen zei: “Het is geweldig om te zien hoeveel mensen van het eerste seizoen hebben genoten. Het lijkt erop dat de lach zeer gewaardeerd werd. Het maakte ons erg enthousiast om verder te gaan en deze keer in verrassende en hopelijk leuke richtingen te gaan.”

HBO bestelt The White Lotus van Mike White


The White Lotus, bedacht en geschreven door Mike White (School of Rock), is besteld door HBO. Het netwerk heeft zes afleveringen van de serie besteld.

HBO bestelt seriebewerking van bestseller The Son


HBO heeft The Son besteld, een seriebewerking van het boek gelijknamige boek van Jo Nesbo. Jake Gyllenhaal zal een van de hoofdrollen vervullen.

Seriebewerking van Death At SeaWorld van David Kirby


Eind 2021 zal de serie die gebaseerd is op het boek van David Kirby in productie gaan bij de Fremantle bedrijven The Apartment en Castlefield.

Spectrum bestelt coronavirus-serie The Second Wave van Robert en Michelle King


Spectrum heeft de zesdelige serie The Second Wave besteld. Robert en Michelle King bedachten en schreven de serie, over de tweede golf van het coronavirus.

Pilots


NBC bestelt pilot Sovereign van Ava DuVernay


NBC heeft een pilot besteld van Sovereign, over een inheemse Amerikaanse familie. De serie is afkomstig van Emmy award winnende Ava DuVernay.

Vernieuwde Series


FXX heeft de animatieserie Archer vernieuwd


FXX laat er geen gras over groeien. Archer de spionnen animatieserie krijgt een twaalfde seizoen.

ABC bestelt nieuwe afleveringen Black-ish


Er komen nog zes nieuwe afleveringen van Black-ish bij. ABC heeft naast de eerder bestelde vijftien afleveringen nog zes nieuwe afleveringen besteld.

Algemeen nieuws

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


FOX zet in op de terugkeer van enkele dramaseries in januari 2021


FOX heeft vier terugkerende dramaseries op de rol staan voor de eerste maand van 2021.

CBS komt met aanvullende datums voor het herfstschema


Het Eye-netwerk heeft in november nog vijf terugkerende series op het schema gezet.

NPO komt met mooie series in november


In november staan er veel mooie (nieuwe) series/programma's op het schema bij de Nederlandse Publieke Omroep.

Streamingdienst Quibi stopt ermee


Na iets meer dan zes maanden komt er een einde aan de streamingdienst Quibi, van voormalig Disney- en Pixar-baas Jeffrey Katzenberg.

Weetjes


Spin-off Grease krijgt nieuwe titel en streamingdienst


Ben jij ook hopeloos toegewijd aan Grease? We kunnen nu melden dat de eerder aangekondigde spin-off Grease: Rydell High een nieuwe naam heeft en gaat verhuizen.

MijnSerie nieuws

Populairste series


Populairste series afgelopen week (43)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op de complete serie inclusief film van Downton Abbey


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de complete serie inclusief film van Downton Abbey. We geven twee blue ray’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het zevende (achtste) seizoen van Strike Back


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het zevende (achtste) seizoen van Strike Back. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Chicago Fire; In Chicago Fire speelt een echte, nog steeds actieve, brandweerman mee. Hoe heet deze acteur/brandweerman?, was Anthony Ferraris - Tony. Weetje: Tony Ferraris is een brandweerman die zichzelf portretteert in Chicago Fire, hij is de apparaten-beheerder van Squad 3 bij brandweerkazerne 51. Hij helpt tijdens de productie van de serie mee om te zien of de situaties geschetst in de afleveringen ook kloppen. In het echte leven werkt Tony bij Squad 2, welke samen in ze gestationeerd met Engine 91 en Battalion Chief 7 bij 2829 North Pulaski Road.

- Het antwoord op de prijsvraag van Chicago PD; Trudy Platt is een karakter in Chicago PD. Met wel karakter uit een andere Chicago-serie is zij getrouwd?, was Randall McHolland. Weetje: Randall McHolland speelt een brandweerman in Chicago Fire. Hij werkt op Truck Company 81 en zijn bijnaam is Randy of Mouch. Trudy Platt werkt in District 21 als desk sergeant. Mouch en Trudy zijn in het vierde seizoen van Chicago Fire getrouwd.

- Het antwoord op de prijsvraag van Chicago Med; In Chicago Med speelt een dokter Daniel Charles, hij is hoofd van de psychiatrische afdeling. Maar Dr. Charles heeft zelf ook een ziekte. Welke ziekte heeft hij?, was Depressie. Weetje: Dr. Daniel Charles wordt gespeeld door Oliver Platt en in het eerste seizoen (S01E12) kreeg de kijker te zien en horen dat hij medicatie kreeg voor zijn depressie.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van oktober 2020 die in week 44 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 26 oktober


Kairos – Serie première (MBC)
12.00 – Dream Corp LLC – Seizoen 3 (Adult Swim)
20.30 – Hunted (2016) – Seizoen 5 (AVROTROS)
21.00 – The Sister – Serie première (ITV)
21.00 – Creepshow – Seizoen 2 (Shudder)
21.00 – Paddington Station 24/7 – Seizoen 5 (Channel 5)
22.00 – Twisted Sisters – Seizoen 3 (Investigation Discovery)

-

Dinsdag 27 oktober


Blood of Zeus – Serie première (Netflix)
12.00 – EXO's Relay Video Records – Heart 4 U – Seizoen 4 (V Live)
21.00 – Fixer to Fabulous – Seizoen 2 (HGTV)

-

Woensdag 28 oktober


20.35 – Bake Off Vlaanderen – Seizoen 4 (VIER)
21.00 – Geordie OGs – Seizoen 3 (MTV)
The Good Doctor – Seizoen 3 (Ziggo)

-

Donderdag 29 oktober


20.00 – Southern Charm – Seizoen 7 (Bravo)

-

Vrijdag 30 oktober


Shadowplay – Serie première (ZDF)

-

Zaterdag 31 oktober


21.00 – The Substitute (2019) – Seizoen 2 (Nickelodeon)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten