Away

7.6 / 10
49 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.6 / 10
1seizoenen/10afleveringen/2020 - 2020 
NetwerkNetflix
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:49 min20202020 (Beëindigd)
Netwerk:Netflix
Away is een Amerikaanse sciencefictionserie te zien bij Netflix. De serie ging in première op 4 september 2020.

In Away zien we astronaut Emma Green, die een internationale bemanning klaar moet stomen voor de eerste missie naar Mars. Green heeft voor aanvang van de missie zelf afscheid genomen van haar man en dochter, en ook de overige astronauten krijgen tijdens de reis steeds meer moeite met het gemis van hun families op aarde.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1

Populaire reacties (7)

avatar gumstarr
4.9
13 sep 2020
Ik ben echt niet vies van een goede brok in de keel – This Is Us en de eerste seizoenen Grey’s Anatomy behoren tot mijn favoriete series – maar Away maakt het wel heel erg gortig. Te gortig, zou ik willen zeggen. Katims bedient zich van zulk goedkoop sentiment, dat je zou denken dat hij zijn tenenkrommende monologen, bombastische muziek en overdreven Amerikaanse heldenverering ergens uit de rekken van een Dollar Store heeft getrokken. Als je een potje goed wilt janken, dan kun je beter bij je lokale stoplicht tien keer door rood rijden en een maand later je bankrekening checken. Dan voel je oprechtere emoties dan tijdens het kijken van Away. Je bent alleen wel wat duurder uit. Dat wel.

Away herbergt meer open deuren en clichés dan het commentaar van Pierre van Hooijdonk na Nederland – Malta. Er zit nagenoeg niks eigens in deze serie. Alles is bij elkaar gejat uit films als Apollo 13, The Martian en Gravity. Zo zijn er natuurlijk de shots van een luid applaudisserende NASA mission control center, nadat Emma & co een levensbedreigend probleem hebben weten te verhelpen. We zien astronauten die elkaar naar het leven staan, maar uiteindelijk toch tot de conclusie komen dat ze zullen moeten samenwerken om te overleven. Uiteraard zijn er ook de persoonlijke overpeinzingen en komen de verschillende karakters tot inzichten die ze op aarde nooit hadden verkregen. Het is zo weinig inspirerend allemaal. Zelfs Rusland en China worden – geheel in lijn met het narratief van de jaren ’80 – neergezet als landen waar maar moeilijk mee samen te werken valt. Mensen die bereid zijn om acht uur stuk te slaan op een serie, verdienen echt meer dan dit.

Tot slot moeten we het ook nog even hebben over hoe knullig het ‘zweven’ in de ruimtecapsule eruitziet. Kan het nóg duidelijker zijn dat de cast de helft van de tijd aan twee metalen kabeltjes hing? Als je het al niet zag aan de mechanische manier van bewegen, dan verraden de contouren van het ongemakkelijk zittende tuigje in de kruisregio het wel. Als je ziet hoe strak dat ding is aangesnoerd, is het een wonder dat de mannelijke cast niet de hele tijd vier octaven hoger praat. Wat het zweven betreft is Away wel consistent, want het oogt net zo nep als de rest van de set. Ik begrijp dat het teveel is gevraagd om een serie als deze op locatie te schieten, maar moet het echt zo overduidelijk zichtbaar zijn dat ze zich de hele tijd tussen uit bordkarton opgetrokken sets bewegen? Okay, bordkarton is wellicht wat overtrokken, maar ‘echt’ voelde het voor mij in ieder geval geen moment. Des te knapper dat ik deze melodramatische ellende helemaal tot het einde heb uitgezeten. De rit duurde voor mijn gevoel nog langer dan de reis van Emma naar Mars zelf. Doe het jezelf niet aan. Het leven is tekort voor series als deze.
avatar Sylliw
9
9 sep 2020
geweldige serie vol spanning

Vergelijkbare series

Away