Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Streamingdienst Quibi stopt ermee

Streamingdienst Quibi stopt ermee

Na iets meer dan zes maanden komt er een einde aan de streamingdienst Quibi, van voormalig Disney- en Pixar-baas Jeffrey Katzenberg.
Er komt een eind aan de streamingdienst Quibi, die werd opgericht door voormalig Disney- en Pixar-baas Jeffrey Katzenberg. Quibi werd 6 april gelanceerd, na iets meer dan zes maanden houdt de streamingdienst er mee op. Er wordt nu nog gezocht naar een potentiële koper voor Quibi of de bijbehorende producties. De eerdere pogingen tot verkopen zijn niet gelukt. Volgens Jeffrey Katzenberg en medeoprichtster Meg Whitman was of het idee niet sterk genoeg of was de lancering verkeerd getimed. Het zal uiteindelijk een aantal maanden duren, voordat Quibi uit de lucht is.

Quibi was een speciale streamingdienst, die zich focuste op korte kwaliteitsseries voor op de smartphone. Er waren diverse grote namen betrokken bij de streamingdienst, zo zouden onder andere Steven Spielberg, Steven Soderbergh, Guillermo del Toro, Sam Raimi en Antoine Fuqua producties gaan maken voor Quibi. Zo kondigde Quibi vorig jaar augustus aan een serie te maken van de komediefilm How to Lose a Guy in 10 Days


Meg Whiteman en Jeffrey Katzenberg

Update: De app laat weten dat 1 december 2020 de laatste dag zal zijn dat Quibi in de lucht zal zijn.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (8)

DAVE2804
DAVE2804 23 oktober 2020, 10:13
Dit komt echt niet als een verrassing. Was bij voorbaat al gedoemd te mislukken. De kleine groep mensen die maar 10 minuten van een serie of film willen zien kunnen dat ook zelf doen bij een serie van 45 minuten. Gewoon op pauze of stop zetten na 10 minuten. Netflix of Amazon onthoudt zelf wel waar je gebleven bent. Daar heb je dus Quibi niet voor nodig. Het falen van Quibi heeft niks met slechte timing te maken. Het hele idee is gewoon niks.
anonymous
anonymous 23 oktober 2020, 10:29
Volgens Jeffrey Katzenberg en medeoprichtster Meg Whitman was of het idee niet sterk genoeg of was de lancering verkeerd getimed.

Het eerste dus. En meteen met grote namen starten waardoor je meteen wel heel veel geld moet binnen halen. Denk Dat Netflix, Amazon of Apple wel interesse hebben in sommige producties, maar dan heb je misschien 2 volwaardige afleveringen als je alles aan elkaar plakt.
BlackBiker
BlackBiker 23 oktober 2020, 11:04
Haha, we zijn het wel eens zie ik. Inderdaad was het gewoon een slecht idee. Heeft niets met Corona te maken. Ik vond het toen al heel apart dat ze hiervoor meer dan een miljard dollar konden binnen halen. Daar konden wel die grote namen mee betaald worden.
Nou moet ik zeggen dat het feit dat ik het niets vind om dit soort content op een telefoon te bekijken niet wil zeggen dat "de jeugd" dat ook niet vindt. Maar ook die doelgroep heeft dit dus kennelijk links laten liggen.
Maar goed, als je nooit wat probeert, dan krijg je ook nooit wat voor elkaar ;-)
anonymous
anonymous 23 oktober 2020, 12:12
Ik heb een neefje en nichtje die qua leeftijd tot de doelgroep van Quibi zou moeten behoren, maar die zijn op de telefoon alleen maar bezig met Tik Tok en Youtube. Denk dat de oprichters zich wat verkeken hebben op de interesses van de jeugd.
renzoroy
renzoroy 23 oktober 2020, 11:41
Ik heb dan 50 states of fright gekeken van Quibi. 1 van de betere horror series van deze tijd. Elke ep is idd rond de 7-8 minuten, maar 1 verhaal is dan wel verspreid over 2 tot 3 eps. Het kijkt wel lekker weg en in 2 uurtjes heb je heel de serie gezien :P.
DAVE2804
DAVE2804 23 oktober 2020, 12:57
Dus dat is dan zeg maar 25 minuten voor één verhaal van een horrorserie. Wat normaal gesproken dus gewoon 1 aflevering zou zijn. Dan mag de serie van nog zo'n goede kwaliteit zijn, zó kort én alleen te bekijken op je mobiel? Nee, dank je wel. Maar goed, ik behoor met mijn 44 jaar dan ook absoluut niet tot de doelgroep.
renzoroy
renzoroy 23 oktober 2020, 19:52
Je kan het overal op bekijken. Ik heb ze gewoon op mijn tv gekeken. 75 inch. was gewoon perfect beeld.
BlackBiker
BlackBiker 24 oktober 2020, 11:14
Yep, ik heb deze serie ook gewoon op mijn TV gekeken. Was prima te doen.
Log in om een reactie achter te laten