Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 2

Weekoverzicht 2

Het stemmen op de Serie van het Jaar is van start gegaan, de Golden Globes zijn uitgereikt, 2019 in series en meer nieuws in het weekoverzicht van 6 tot en met 12 januari.

Serie van het jaar verkiezingen 2019


Stem nu


Vandaag is het zover! De Serie van het Jaar Verkiezing 2019 is begonnen. Vanaf vandaag t/m maandag 3 februari kun jij stemmen op jouw favoriete series van 2019 in vijftien verschillende categorieën.

2019


Jaar in series 2019


Weer een jaar voorbij. Een jaar met heel veel enorm goede series, maar ook veel teleurstellende series. Maar ook een jaar van updates en nieuwe schrijvers. Je begrijpt het al: we gaan even terug in de tijd en blikken terug naar 2019.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Algemeen Serienieuws


Outlander


Welkom bij een nieuwe nieuws uit Schotland, met vandaag nieuws over seizoen vijf van Outlander, inclusief de trailer. Ik geef jullie achtergrondinformatie over seizoen vier en zet Lotte Verbeek in The Spotlight.

Datums Series


Bancroft


Bancroft is een Britse politieserie van de zender ITV. Deze maand is het tweede seizoen verschenen en in februari is de serie in Nederland te zien.

Elite


Elite is een Spaanse misdaadserie van Netflix. Tot dusver zijn er twee seizoenen en zestien afleveringen verschenen. Er is een startmaand bekend gemaakt voor het derde seizoen.

Fargo


Fargo is een Amerikaanse anthologieserie van de zender FX. Er zijn inmiddels drie seizoenen verschenen, die hier bij Netflix te bekijken zijn. In april volgt het vierde seizoen.

Mrs. America


Mrs. America is een nieuwe Amerikaanse dramaserie van de zender FX. Mrs. America vertelt de moderne geschiedenis van de vrouwenbeweging en is gemaakt door Dahvi Waller (Mad Men). De serie gaat in april in première.

Ozark


Ozark is een Amerikaanse misdaadserie van Netflix. Ozark behoorde na de release van het eerste seizoen in 2017 meteen tot een van de populairste series bij de streamingdienst. Het derde seizoen gaat binnenkort van start.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 2 (6 – 12 januari)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Strike Back


Seizoen acht is het allerlaatste seizoen van de Britse actieserie Strike Back. En deze zal in februari bij Ziggo te zien zijn.

Nieuwe Series


Chucky


De Amerikaanse zender Syfy laat een serie maken over het iconische horror-personage Chucky, de centrale figuur in de film Child's Play uit 1988.

The Offenders


Regisseur Stephen Merchant werkt aan een komedieserie over mensen met een taakstraf, getiteld The Offenders.

Pilots


The Brides


De Amerikaanse zender ABC heeft een pilot besteld van de nieuwe serie The Brides.

thirtysomething(else)


Michael, Hope, Elliot en Nancy uit de serie thirtysomething zijn binnenkort waarschijnlijk weer te zien.

Gecancelde Series


AUDIENCE Network


AUDIENCE Network stopt er mee, en daarmee komt ook een einde aan de originals die op het netwerk van AT&T te zien zijn.

Fleabag


Fleabag is een Britse komedieserie van de zender BBC Three. Er zijn twee seizoenen verschenen van ieder zes afleveringen. De serie werd in april 2019 afgesloten bij de BBC.

Vernieuwde Series


American Horror Story


American Horror Story is een Amerikaanse anthologieserie van de zender FX. De serie loopt al sinds oktober 2011 en er zijn tot dusver negen seizoenen verschenen. Er komen er zeker nog drie bij.

The CW


De Amerikaanse zender The CW heeft nieuwe seizoenen aangekondigd van diverse DC-series die zich afspelen in het Arrowverse.

Dynasty (2017)


Dynasty (2017) is een Amerikaanse dramaserie van de zender The CW. De serie ging in première in oktober 2017 en het is een reboot van de serie Dynasty die ABC uitzond van 1981 tot 1989. De serie is vernieuwd met een vierde seizoen.

Riverdale


De Amerkaanse zender The CW heeft een vijfde seizoen besteld van de mysterieuze misdaadserie Riverdale.

Casting Nieuws


Grey's Anatomy


Grey's Anatomy is een Amerikaanse medische dramaserie van de zender ABC, die al zestien seizoenen te zien is sinds 2005. Er is castingnieuws.

Lucifer


Lucifer is een Amerikaanse misdaadserie met een vleugje dramedy van Netflix. De serie ging in première in januari 2016 bij FOX. Er is castingnieuws.

Saved by the Bell


Saved by the Bell is een Amerikaanse komedieserie van de zender NBC. De serie was vier seizoenen te zien, van 1989 tot 1993. NBC werkt aan een remake en Mark-Paul Gosselaar gaat toch een rol spelen in de nieuwe serie.

Severance


Actrice Patricia Arquette gaat een hoofdrol spelen in de nieuwe thrillerserie Severance van streamingdienst Apple TV+.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Heirs of the Night


De in Nederland geïnitieerde internationale vampierenserie Heirs of the Night, met onder anderen Anna Drijver en Monic Hendrickx, heeft de interesse gewekt van de Amerikaanse streamingdienst Amazon.

Nominaties en Prijzen


Golden Globe Awards


Zondag 5 januari zijn de Golden Globes uitgereikt. Wij maken de winnaars bekend van de televisieprijzen.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Diary of a Future President


Diary of a Future President is een Amerikaanse komedieserie van streamingdienst Disney+. De serie gaat in première op 17 januari. Er is een trailer uitgebracht.

Locke & Key


Locke & Key is een langverwachte Netflix-serie, gebaseerd op de stripboekenreeks van Joe Hill en Gabriel Rodriguez. Begin februari zijn de tien afleveringen van het eerste seizoen van de serie te zien bij Netflix.

The Ranch


The Ranch is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. De serie is gestart in 2016 en komt binnenkort ten einde. Er is van de laatste afleveringen een trailer verschenen.

The Walking Dead


AMC heeft op Twitter een trailer geplaatst voor drie series in het Walking Dead-universum.

MijnSerie nieuws


Column


- Uitgelicht: Netflix-serie The Witcher
Op 20 december 2019 lanceerde Netflix de Amerikaanse fantasyserie The Witcher. De serie behoort wat mij betreft tot het beste wat Netflix in het huidige aanbod heeft.

Kijkcijfers: Week 1


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 30 december tot en met 5 januari in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht januari 2020 die in week 3 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 13 januari


20.30 – Panorama – 2020 (BBC One)
22.45 – Vivir sin permiso (Telecinco)

-

Dinsdag 14 januari


20.00 – Ramo – Serie première (Show TV)
22.00 – De Ideale Wereld – Seizoen 12 (Canvas)

-

Woensdag 15 januari


20.00 – Winter – Serie première (Show TV)
22.15 – De Villamoord – Serie première (NPO 2)

-

Donderdag 16 januari


11.00 – Aynen Aynen – Seizoen 3 (BluTV)
21.00 – Horizon – 2020 (BBC Two)

-

Vrijdag 17 januari


Diary of a Future President – Serie première (Disney+)
20.00 – Babil – Serie première (Star TV)
22.00 – Gold Rush: Dave Turin's Lost Mine (Discovery Channel)
22.00 – The Last Leg – Seizoen 19 (Channel 4)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten