Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
BBC-komedieserie Fleabag krijgt geen derde seizoen

BBC-komedieserie Fleabag krijgt geen derde seizoen

Fleabag is een Britse komedieserie van de zender BBC Three. Er zijn twee seizoenen verschenen van ieder zes afleveringen. De serie werd in april 2019 afgesloten bij de BBC.
De serie is hier te zien bij Amazon Prime Video. Fleabag is geschreven door Phoebe Waller Bridge die daarnaast ook zelf de hoofdrol vertolkt. Het afgelopen jaar won Fleabag zes Emmy’s en vertelt het openhartige verhaal over het turbulente liefdesleven van Fleabag. Vrij vertaald betekent Fleabag ‘slons’ maar nergens wordt ze zo genoemd: een bewuste keuze om de raadselachtigheid van haar personage te benadrukken.

Fleabag is een in Londen wonende aan sex verslaafde twintiger, die porno kijkt en de een na de andere man haar bed in sleept bij gebrek aan een doel in haar leven. Ze worstelt met het gemis van haar overleden moeder, haar emotioneel afwezige vader (gespeeld door Bill Paterson) en het feit dat haar beste vriendin zelfmoord heeft gepleegd. Daarnaast runt ze vrij onsuccesvol een café en kan ze slecht overweg met haar stiefmoeder (een rol van Olivia Colman). Dit leidt tot een aaneenschakeling van ongemakkelijke en bizarre situaties die worden versterkt door het feit dat ze zich rechtstreeks tot de kijker richt.

Video on youtube


Zondagavond 5 januari werden twee Golden Globes toegekend voor de serie Fleabag: de serie werd onderscheiden als beste komedieserie en hoofdrolspeelster Phoebe Waller Bridge kreeg een Golden Globe voor beste actrice. Bij de uitreiking meldde zij opnieuw dat de serie geen vervolg krijgt, ondanks het enorme succes. "Ik ben niet van gedachten veranderd over het derde seizoen. Zo’n award show als vandaag is gewoon een mooi afscheid." Geruchten dat zij wel werkt aan een speelfilm als vervolg kan zij ook niet bevestigen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten