Outlander

8.5 / 10
55 min
Fantasy, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Outlander - Nieuws uit Schotland: deel zeventien

Welkom bij een nieuwe nieuws uit Schotland, met vandaag nieuws over seizoen vijf, inclusief de trailer. Ik geef jullie achtergrondinformatie over seizoen vier en zet Lotte Verbeek in The Spotlight.

***LET OP***
Dit artikel kan spoilers bevatten als je nog niets van seizoen vier hebt gezien


©Starz

Bliadhna Mhath Ùr, oftewel Gelukkig nieuwjaar, in het Gaelisch. Het is alweer 2020 en inmiddels zes jaar geleden dat Outlander in première ging. Gelukkig besloten de makers de fans keer op keer blij te maken met nieuwe seizoenen. Ook seizoen vijf zal niet het laatste seizoen zijn, er komt namelijk nog een zesde seizoen. In totaal zijn er van Outlander nu acht boeken verschenen en het negende boek komt dit jaar uit. De reeks is geschreven door Diana Gabaldon.

WIST JE DAT?

* De opnames voor seizoen vier plaatsvonden in Schotland in plaats van Amerika? Voor achtergronden en foto's hebben ze gebruikt gemaakt van stockfoto's.

* Wist je dat in tegenstelling tot de boeken Jenny niet op Lallybroch was, op het moment dat Brianna daar aan komt. Dit was omdat actrice Laura Donnelly op dat moment op Broadway stond.

* Wist je dat ze voor aflevering twaalf uit seizoen vier een stuntvrouw hebben ingehuurd. Zij was diegene die bij de pater op de vuurstapel klom. Ze droeg beschermde kleding en had gel op haar lichaam. Meer informatie daarover vind je in onderstaande YouTube video.

* Deze video's genaamd Inside the world of Outlander zijn erg interessant, vooral als je meer wil weten over de totstandkoming van de afleveringen.


* Wist je dat Murtagh in de boeken sneuvelt op het slagveld van Culloden? De seriemakers hebben besloten het karakter te laten leven, hierdoor krijgen bepaalde verhalen een andere wending dan in de boeken. Mocht je dus in de Outlandersfeer willen blijven, dan zou je de boeken kunnen lezen.

©Starz

SEIZOEN VIJF

Het duurde even, maar nu is hij er: de trailer van seizoen vijf van Outlander. Er staat ons als kijker weer heel wat te wachten. Waar in boek vier de bijeenkomst de aanzet is tot boek vijf, is er besloten om deze bijeenkomst niet in seizoen vier te laten beginnen. We krijgen dus de bijeenkomst in seizoen vijf. Ander schokkend detail uit de trailer: Jamie als Redcoat. We kunnen ons opmaken voor een seizoen vol actie, drama en liefde.


Seizoen vijf gaat op 16 februari van start, in Nederland zal de aflevering één dag na Amerika te zien zijn bij Ziggo. Inmiddels is seizoen vier te zien via Netflix in Nederland.

LOTTE IN THE SPOTLIGHT

©LotteVerbeek

In mijn vorige bericht vroeg ik jullie wie er dit keer in The Spotlight mocht komen. Jullie waren unaniem, het moest Nederland trots Lotte Verbeek worden.

Lotte werd 37 jaar geleden geboren in Venlo. Ze begon haar opleiding aan de Kleinkunstacademie als danseres. Ze speelde in enkele musicals en videoclips en was actief als model. In 2005 veranderde ze van studierichting en ging de acteursopleiding volgen. In 2006 speelde ze al haar eerste rol, in de televisieserie Moes. In 2011 was zij te zien in de televisieserie The Borgias van Neil Jordan, als Giulia Farnese, de minnares van Rodrigo Borgia. In 2014 kreeg ze de rol van de 'heks' Geillis Duncan in Outlander. In 2016 was zij te zien in The Blacklist in de rol van Katarina Rostova. De Nederlandse heeft inmiddels internationale carrière, want naast de Amerikaanse films en series, speelde ze ook een rol in de Italiaanse miniserie Le ragazze dello swing. Lotte was voor het laatst in seizoen drie van Outlander te zien. Maar aangezien Geillis en Dougal MacKenzie een kind hebben gekregen en dat weer een voorouder is van Roger, zal haar naam nog regelmatig vallen.

OP NAAR 16 FEBRUARIWe hoeven nog maar anderhalve maand te wachten en dan start het vijfde seizoen van Outlander. Het is dus tijd om seizoen een tot en met vier nog eens te bekijken. Ik kan het jullie aanraden Niets is zo mooi om te zien hoe het ooit allemaal begon. Ik wens jullie een hele fijne maand, geniet van Outlander, maak je goede voornemens waar en vergeet niet te genieten. Ik ben er volgende maand weer, dan zal er zeker weer nieuws uit Schotland zijn, wat ik natuurlijk graag met jullie deel. Ik laat jullie achter met een sneak peak van de eerste aflevering van seizoen vijf. Tot snel! Chì mi thu a dh’ aithghearr!

Vorige aflevering
Between Two Fires
05x02
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het vierde seizoen van Supergirl. We geven twee blu-ray's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 16:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het vijfde seizoen van Gotham. We geven twee blu-ray's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
CBS heeft twee van de titelpersonages gevonden voor de pilot van de komedieserie The Three of Us.
Gisteren, 14:00
Cleaning Up is een Britse dramaserie van de zender ITV. In 2019 is het eerste seizoen verschenen, dat bestaat uit zes afleveringen.
Gisteren, 13:00
1
Het eerste seizoen van Reverie van Mickey Fischer en met Sarah Shahi in de hoofdrol is binnenkort te zien op Ziggo.
Gisteren, 12:00
2
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56