Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
16
0
Bekijk stemmen

Jaar in series 2019

Weer een jaar voorbij. Een jaar met heel veel enorm goede series, maar ook veel teleurstellende series. Maar ook een jaar van updates en nieuwe schrijvers. Je begrijpt het al we gaan even terug in de tijd en blikken terug naar 2019.

2019, het jaar waarin Game of Thrones en The Big Bang Theory aan hun einde kwamen. Waar miniseries over waargebeurde verhalen, When They See Us en Chernobyl om er maar twee te noemen, bijna een hoofdrol speelden. Waarin er een recordaantal series werden toegevoegd aan de database van MijnSerie. En waar de nieuwe streamingdiensten Apple TV+ en Disney+ voor het eerst een première hadden. Kortom een heel vol serie jaar.

Hieronder hebben wij wat leuke statistieken neergezet.

Schrijvers
Heel graag wil ik beginnen om alle schrijvers, editors (nakijkers) en vertalers, waarvan de meeste dit geheel vrijwillig doen, bedanken voor hun geweldige werk in 2019. Waarbij ik de hoop uitspreek dat we in 2020 net zo veel, zo niet meer, mooie recensies en columns mogen gaan lezen van jullie hand. Er zijn in totaal 409 recensie geschreven en vertaald. Ook zijn er 86 columns geschreven en er werden 2049 nieuwsberichten inclusief de vertalingen gepubliceerd.

Series toevoegen
In 2019 is ook onze database weer groter geworden. Onze lezers konden in 2019 zelf series toevoegen en dat hebben ze maar liefst 3198 keer gedaan, daarvoor onze hartelijke dank. De oudste serie werd toegevoegd op 3 februari door Rowi en dat was Laurel & Hardy uit 1921. De nieuwste serie is The Wheel of Time uit 2021 en die werd op 15 augustus toegevoegd door Roeman. De top vijf van gebruikers die in 2019 serie hebben toegevoegd ziet er als volgt uit:
1. jakkepoes - 859 series
2. Misere – 809 series
3. mafdou7a – 169 series
4. Exo_ - 145 series
5. Viooltje – 111 series

Gebruikers/leden
Waar zou MijnSerie zijn zonder lezers? Ook in 2019 zijn we weer gegroeid. We hebben in totaal meer dan 209.000 leden en in 2019 kwamen er 40.353 nieuwe gebruikers bij. En deze gebruikers hebben samen meer dan 9 miljoen keer naar de meer dan 11.500 series, die inmiddels op MijnSerie staan, gekeken. In totaal brachten alle gebruikers meer dan 142.000 stemmen uit op de series en La Casa de Papel kreeg daarbij de meeste stemmen. Ook werd er massaal gestemd op karakters uit series waarbij Maeve Wiley uit Sex Education de meeste stemmen kreeg.

Meest gelezen
Ook hielden we de statistieken bij van welke serie het best werd bezocht. Vis a Vis staat daarbij aan kop met 140.708 weergaves, gevolgd door The Handmaid's Tale en Outlander. De meest gevolgde serie was La Casa de Papel met 4.047 volgers, gevolgd door Game of Thrones en Grey's Anatomy. La Casa de Papel kreeg ook de meeste stemmen, 1.571 keer werd er gestemd op de Spaanse Netflix-serie. Game of Thrones van HBO en de Nederlandse Netflix-serie Undercover staan respectievelijk op de tweede en derde plaats. De best gelezen recensie is het tweede seizoen van The Missing en het best gelezen nieuwsbericht is ‘Catherine Bell keert terug in NCIS: Los Angeles’.

Overige
Ook kon je in 2019 47 keer meedoen aan de prijsvraag, waarbij je een dvd of zelfs een jaarabonnement op Horrify kon winnen. Ook was 2019 het jaar waarin Peter Oostrom en ondergetekende officieel van start gingen met de MijnSerie Podcast. Er stond elke week op maandag weer een mooi overzicht van Peter Rotthier klaar van welke series op welke Nederlandse/Vlaamse zender te zien was. Ook hebben we weer een aantal mooie Outlander - Nieuws uit Schotland kunnen lezen van Karin Witowski.

Heel erg bedankt voor een prachtig 2019 en het gehele MijnSerie team hoopt dat we ook in 2020 weer hele mooie series kunnen gaan zien. En we hopen je weer hele mooie berichten, recensies en columns te mogen laten lezen.

Bekijk het jaar in series 2019
Leuk?
16
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_DAVE2804
09 jan 2020 17:31 -
Leuk overzichts-artikel, Mandy. Proost op een nieuw serie-jaar vol met mooie, spannende, ontroerende en spectaculaire nieuwe series en seizoenen. Dat er in 2020 nog méér nieuwe leden bij mogen komen! Ik kijk ook al uit naar alle mooie, nieuwe recensies die ook dit jaar weer zullen passeren en naar je gezellige, informatieve maandelijkse podcast met Peter Oostrum. Proost!
Reageer
avatar_Roeman
09 jan 2020 18:58
Proost. Dank je wel Dave. En voor jou natuurlijk ook al het beste voor 2020.
Reageer
avatar_BlackBiker
10 jan 2020 10:13 -
Leuk overzicht!
Wel apart dat onder het meest gelezen nieuwsartikel geen enkele reactie staat :-)
Reageer
avatar_Roeman
10 jan 2020 10:23
Dank je wel.
Dat kan mensen hebben het gelezen en kennelijk was een reactie dan overbodig.
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het vierde seizoen van Supergirl. We geven twee blu-ray's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 16:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het vijfde seizoen van Gotham. We geven twee blu-ray's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
CBS heeft twee van de titelpersonages gevonden voor de pilot van de komedieserie The Three of Us.
Gisteren, 14:00
Cleaning Up is een Britse dramaserie van de zender ITV. In 2019 is het eerste seizoen verschenen, dat bestaat uit zes afleveringen.
Gisteren, 13:00
1
Het eerste seizoen van Reverie van Mickey Fischer en met Sarah Shahi in de hoofdrol is binnenkort te zien op Ziggo.
Gisteren, 12:00
2
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56