Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Uitgelicht: Netflix-serie The Witcher

Uitgelicht: Netflix-serie The Witcher

Op 20 december 2019 lanceerde Netflix de Amerikaanse fantasyserie The Witcher. De serie behoort wat mij betreft tot het beste wat Netflix in het huidige aanbod heeft.
The Witcher, gebaseerd op de gelijknamige fantasy boeken van Andrzej Sapkowski, is een episch verhaal over familie en het lot. De eenzame monsterjager Geralt of Rivia (Henry Cavill) probeert zijn plek te vinden in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan de monsters die hij bestrijdt. Het noodlot brengt hem bij de machtige tovenares Yennefer (Anya Chalotra) en de jonge prinses Ciri (Freya Allan) die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie zijn aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende continent te vinden.

De indrukwekkende serie The Witcher werd bedacht door Lauren Schmidt Hissrich, die eerder werkte aan Netflix-series als Daredevil en The Umbrella Academy. Netflix heeft al voor de start van het eerste seizoen bekend gemaakt dat er een tweede seizoen zal volgen. De opnames moeten begin 2020 van start gaan. Het is nu al duidelijk dat Henry Cavill, Anya Chalotra en Freya Allan opnieuw in de huiden zullen kruipen van Geralt, Yennefer en Ciri.

Video on youtube


De verhalen van monsterjager Geralt of Rivia, prinses Ciri en de oppermachtige magiër Yennefer spelen zich in het eerste seizoen af in verschillende tijdlijnen. Later, zo rond de laatste paar afleveringen, komen hun verhaallijnen pas echt samen. De personages aan wiens kant je in eerste instantie staat, kunnen ook personages zijn waar je later niet meer voor bent. En personages die je haat, kunnen iets hebben dat hen heel menselijk en emotioneel maakt. Dat is een bijzondere eigenschap van de serie.

Showrunner Lauren Schmidt Hissrich meldt dat de voorbereidingen voor het tweede seizoen al in volle gang zijn. Tegenover Gamesradar kon Hissrich al iets meer kwijt over het verhaal van het tweede seizoen. "Het mooie aan het tweede seizoen is dat het verhaal een stuk meer gefocust is. Het eerste seizoen draaide vooral om het vastleggen van de verhoudingen tussen de personages; het tweede seizoen plukt daar de vruchten van. We zijn nog niet aan het opnemen, maar de grote lijnen van het tweede seizoen liggen al zo’n beetje vast."


Henry Cavill

Acteur Henry Cavill, die Geralt of Rivia speelt, heeft een geweldige prestatie geleverd als monsterjager in het eerste seizoen van The Witcher. De acteur deed veel van zijn eigen stunts in de serie, inclusief het zwaardvechten. Daarmee hoopte hij ervoor te zorgen dat alles zo echt mogelijk over zou komen. Toch waren de opnames niet altijd makkelijk voor hem, hij verloor bijna zijn zicht. Dat komt door de gekleurde contactlenzen die hij moest dragen om helemaal te transformeren in Geralt. In een recent interview met Metro gaf hij toe dat hij de lenzen véél te lang gebruikte. Zijn oogarts bleef maar waarschuwen dat hij de contactlenzen echt maar een paar uur in mocht. Die koppigheid kostte Henry bijna zijn zichtvermogen. Zeker toen er ook nog eens stukken rondvliegende vulkaanresten áchter de lenzen terechtkwamen.

In de finale van het eerste seizoen van The Witcher ziet Geralt een visioen van een jonge vrouw genaamd Visenna. Hoewel de serie geen andere details over dit nieuwe personage geeft, weten we door aanwijzingen uit de spellen en boeken dat zij zijn moeder is. Deze korte beelden van het nieuwe personage laten doorschemeren dat seizoen twee meer zal ingaan op de geschiedenis van Geralt en hoe hij een Witcher werd. Ik ben reuze benieuwd naar het vervolg. Wanneer dat precies te zien is heeft Netflix nog niet gemeld. Naar verluidt pas in 2021, maar mogelijk al in december 2020. Lauren Schmidt Hissrich heeft overigens laten weten dat zij graag zeven seizoenen wil maken, dus voorlopig zijn we nog niet van de monsterjager af.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

james57
james57 20 januari 2020, 14:01
Geweldige serie..in een keer uitgekeken ????????
Log in om een reactie achter te laten