Heirs of the Night

7.3 / 10
25 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Amazon heeft interesse voor vampierenserie Heirs of the Night

De in Nederland geïnitieerde internationale vampierenserie Heirs of the Night, met onder anderen Anna Drijver en Monic Hendrickx, heeft de interesse gewekt van de Amerikaanse streamingdienst Amazon.

Het eerste seizoen wordt onder de titel Vampieren in de nacht vanaf zaterdagavond 11 januari wekelijks om 19.50 uur uitgezonden door AVROTROS op NPO Zapp. Het seizoen bestaat uit dertien afleveringen. Het is een co-productie met NDR (Duitsland) en NRK (Noorwegen). Momenteel zijn de opnames van het tweede seizoen al bezig. "En we denken stiekem al aan een derde en vierde seizoen", aldus maker Diederik van Rooijen, bekend van Penoza. "Dankzij het budget, zo’n 11 à 12 miljoen euro, is de serie echt episch in schaal."

Heirs of the Night is opgezet door de Nederlandse producent Lemming Film. Er vinden momenteel gesprekken plaats met Amazon Prime Video, die de serie mogelijk ook gaat vertonen en de komende seizoenen mede kan financieren. Alle acteurs (inclusief de Nederlandse, waaronder ook Sallie Harmsen en Benja Bruijning) spreken Engels in de serie. Het scenario, gebaseerd op het boek Die Erben der Nacht van Ulrike Schweikert, volgt vijf vampierenclans in die in het Europa van 1889 met uitsterven worden bedreigd. Om te overleven, worden de kinderen van de clans samengebracht op een vampierenschool om hun krachten te bundelen.

Heirs of the Night is volgens Van Rooijen ook geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf een jaar of 10. "Denk niet alleen aan horror. Dit is ook een avonturenverhaal à la Indiana Jones en Harry Potter."

Vorige aflevering
Episode 13
01x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

The Good Fight is een Amerikaanse juridische dramaserie van de zender CBS All Access. De serie ging van start in februari 2017.
Vandaag, 14:00
Emily Kapnek schrijft aan een pilot van een nieuwe komedieserie voor ABC.
Vandaag, 13:00
The Inner Circle is een Zweedse dramaserie van de zender Viaplay. In maart 2019 is het eerste seizoen verschenen, dat bestaat uit acht afleveringen.
Vandaag, 12:00
Yellowstone (2018) is een Amerikaanse dramaserie van de zender Paramount network. De serie ging in première in juni 2018.
Vandaag, 11:00
Actrice Sandra Oh gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Netflix-serie The Chair, heeft Variety vrijdag gemeld.
Vandaag, 10:00
De cast van de iconische komedieserie Friends komt weer bij elkaar voor een reünie-special. Dat is dan ruim 25 jaar nadat de serie van start ging. Dat heeft HBO Max gisteren formeel bevestigd.
Vandaag, 09:00