Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Mrs. America vanaf april bij FX

Mrs. America is een nieuwe Amerikaanse dramaserie van de zender FX. Mrs. America vertelt de moderne geschiedenis van de vrouwenbeweging en is gemaakt door Dahvi Waller (Mad Men).

Mrs. America, met Oscarwinnares Cate Blanchett als Phyllis Schlafly in de hoofdrol, onderzoekt hoe een van de moeilijkste slagvelden in de cultuuroorlogen van de jaren 1970 hielp om ons politieke landschap voor altijd te veranderen. De serie gaat op woensdag 15 april in première.

De conservatieve Phyllis Schlafly voerde in de Verenigde Staten destijds een campagne tegen de Women’s Liberation Movement en tegen de legalisatie van abortus en de beweging voor homorechten. De serie heeft ook rollen voor Rose Byrne (Neighbours) als Gloria Steinem, James Marsden (Westworld) als Phil Crane, Uzo Aduba (Orange Is the New Black) als Shirley Chisholm, Elizabeth Banks (Charlie's Angels) als Jill Ruckelshaus en Niecy Nash als Flo Kennedy. Het eerste seizoen van Mrs. America heeft negen afleveringen. Meer zullen er waarschijnlijk niet komen, want het is een ‘limited series’.

Video on youtube
Vorige aflevering
Reagan
Reagan
01x09
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Mrs. America