Mrs. America

-
0 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Mrs. America vanaf april bij FX

Mrs. America is een nieuwe Amerikaanse dramaserie van de zender FX. Mrs. America vertelt de moderne geschiedenis van de vrouwenbeweging en is gemaakt door Dahvi Waller (Mad Men).

Mrs. America, met Oscarwinnares Cate Blanchett als Phyllis Schlafly in de hoofdrol, onderzoekt hoe een van de moeilijkste slagvelden in de cultuuroorlogen van de jaren 1970 hielp om ons politieke landschap voor altijd te veranderen. De serie gaat op woensdag 15 april in première.

De conservatieve Phyllis Schlafly voerde in de Verenigde Staten destijds een campagne tegen de Women’s Liberation Movement en tegen de legalisatie van abortus en de beweging voor homorechten. De serie heeft ook rollen voor Rose Byrne (Neighbours) als Gloria Steinem, James Marsden (Westworld) als Phil Crane, Uzo Aduba (Orange Is the New Black) als Shirley Chisholm, Elizabeth Banks (Charlie's Angels) als Jill Ruckelshaus en Niecy Nash als Flo Kennedy. Het eerste seizoen van Mrs. America heeft negen afleveringen. Meer zullen er waarschijnlijk niet komen, want het is een ‘limited series’.

Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 12:00
De serie Amazing Stories (2020) gaat binnenkort in première bij Apple TV+. Het is een nieuwe versie van de anthologieserie uit de jaren 80 van Steven Spielberg, die destijds bij NBC te zien was.
Vandaag, 11:00
De 26ste Screen Actors Guild Awards zijn op 19 januari uitgereikt. Wij hebben de winnaars voor je op een rijtje gezet.
Vandaag, 10:00
Awkwafina is Nora from Queens, Tosh.0, Insecure, JETT, Warrior (2019), Sorry For Your Loss, Limetown, Dollface en Wu-Tang: An American Saga en The World According to Jeff Goldblum. Deze en meer series in het weekoverzicht van 13 tot en met 19 januari.
Vandaag, 09:00
Watchmen (2019) is een Amerikaanse superheldenserie van de zender HBO. De serie ging in première in oktober 2019.
Gisteren, 12:00
The Walking Dead: World Beyond is een Amerikaanse horrorserie van de zender AMC. Het is een spin-off van The Walking Dead.
Gisteren, 11:00