Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 27

Weekoverzicht 27

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 2 tot en met 8 juli voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Uit onderzoek van de investeringsmaatschappij Cowen & Co blijkt dat Netflix populairder is dan ‘gewone’ televisie. En dat niet alleen, Netflix is ook populairder dan YouTube. Voor het onderzoek werden 2.500 Amerikaanse volwassenen gevraagd naar welk platform ze het meest keken. 39,7 procent kijkt naar Netflix gevolgd door YouTube met 17,0 procent en daarna de kabelzenders met 12,6 procent. Volgens de onderzoekers laat dit iets goeds zien voor Netflix, over de lange termijn, als deze goede content blijft leveren.

5770 Onderzoek

Algemeen Serienieuws


Doctor Who


De Britse omroep BBC heeft bij een rechtbank in Californië een dagvaarding aangevraagd voor het online forum Tapatalk. Er zijn door het forum beelden vertoond van het elfde seizoen van Doctor Who.

Game of Thrones


Maisie Williams heeft op Instagram afscheid genomen van haar Game of Thrones-personage. Bij een foto van bebloede sneakers, schreef de actrice: "Vaarwel Belfast. Vaarwel Arya (naam van haar personage). Vaarwel Game of Thrones."

Grey's Anatomy


De populaire serie Grey's Anatomy is sinds 1 juli niet meer te zien bij Videoland. Dat heeft tot veel teleurgestelde kijkers geleid. In 2019 keert de serie terug bij de video-on-demanddienst.

House of Cards (2013)


In House of Cards (2013) seizoen 6 zal Claire Underwood (Robin Wright) in het middelpunt van de aandacht staan.

Outlander


Tijdens de droughtlander breng ik jullie nieuws, foto's en meer over de serie, de cast en de komende seizoenen van Outlander

Datums Series


Castlevania


In juni was er nog geen exacte datum bekend, daar is nu verandering in gekomen. Het tweede seizoen van Castlevania zal in oktober te streamen zijn bij Netflix.

Criminal Minds


Hoewel CBS nog steeds geen herfstdatums heeft doorgeven weten we wel al wanneer het veertiende seizoen van Criminal Minds gaat beginnen.

Danni Lowinski (NL)


Danni Lowinski (NL) is een Nederlandse komedieserie van de zender SBS6. De serie ging in première in maart 2013. Er werden vier seizoenen gemaakt, waarvan het laatste in 2016 te zien was. Vanaf 20 juli is de complete serie te bekijken bij Videoland.

De Dag


De Dag is een Belgische misdaadserie van Telenet. De serie ging in première in maart 2018 en bestaat uit 12 afleveringen. Vanaf 1 augustus biedt Ziggo de serie in Nederland aan.

Fear The Walking Dead


Fear The Walking Dead, de Amerikaanse dramaserie van de zender AMC, keert op 12 augustus terug met de start van seizoen 4B.

Imposters


Vanaf 27 juli brengt Videoland het eerste seizoen van de donkere dramedy serie Imposters. De serie volgt Maddie (Inbar Lavi), een van persoonlijkheid wisselende bedrieger die net zo mooi als gevaarlijk is.

Ingobernable


Ingobernable is een Mexicaanse dramaserie van Netflix. Het eerste seizoen ging in première in maart 2017. Op 14 september 2018 volgt het tweede seizoen.

Stan Lee's Lucky Man


In augustus 2017 werd het derde seizoen van Stan Lee's Lucky Man al aangekondigd. Nu is er eindelijk een startdatum bekend gemaakt.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Unforgotten


Eindelijk zullen de fans weten hoe het gaat aflopen met de beslissing, die nogal al wat stof deed opwaaien, die Cassie en Sunny hadden genomen aan het eind van het tweede seizoen van Unforgotten.

UnREAL


Het allerlaatste vierde seizoen van de dramaserie UnREAL wordt onverwachts vroeg in zijn geheel gelanceerd bij de Australische zender Stan.

Videoland


De zes seizoenen van de SBS6-serie Dokter Tinus zijn vanaf nu te bekijken bij Videoland. Dat is mogelijk omdat SBS-eigenaar Talpa een fors aantal series heeft ondergebracht bij Videoland, dat onderdeel is van RTL. Hier vind je nog meer datums van Nederlandse series die binnenkort te zien zijn bij Videoland.

Vuurzee


Vuurzee is een Nederlandse thrillerserie van de publieke omroep VARA. Het eerste seizoen was in 2005 te zien, gevolgd door een tweede seizoen in 2009. Vanaf 7 juli is deze serie te zien bij Netflix.

Nieuwe Series


Elliot From Earth


Turner's Cartoon Network kondigt een nieuwe originele serie aan, Elliott From Earth, van het Britse team achter de succesvolle serie The Amazing World of Gumball.

Freud


Netflix heeft de thrillerserie Freud besteld. Het wordt de eerste Oostenrijkse Netflix Original en zal draaien om de psychoanalyticus Sigmund Freud.

I Am The Night


De nieuwe misdaadserie I Am The Night gaat in januari 2019 in première op de Amerikaanse zender TNT.

Mixtape


FOX zag geen brood in de serie Mixtape na het zien van de pilot, maar Netflix heeft de muzikale dramaserie nieuw leven ingeblazen en bestelt tien afleveringen.

Monarca


Netflix heeft Monarca besteld, een originele dramaserie uit Mexico geproduceerd door Ventanarosa Productions van Salma Hayek.

Naamloze Cristiano Ronaldo-serie


Er is geen bevestiging gekomen van de kant van Facebook of de procenten, maar het ziet er naar uit dat voetballer Ronaldo binnenkort een eigen realityserie gaat krijgen bij Facebook Watch. De 33 jarige aanvaller uit Portugal zou voor de dertiendelige serie het lieve sommetje van tien miljoen dollar mogen bijschrijven aan zijn vermogen. Ronaldo is met meer dan 120 miljoen volgers de populairste sporter op Facebook en geniet wereldwijde bekendheid. Facebook Watch is het eigen videoplatform dat het sociale medium Facebook vorig jaar introduceerde. Met Watch wil het concern van Mark Zuckerberg de concurrentie met YouTube aangaan. Met de show rond de Portugees zou de dienst exclusieve content in handen hebben.

Vernieuwde Series


TNT


Op dit moment worden beide series nog uitgezonden door TNT, de vernieuwing van Animal Kingdom (2016) met een vierde en Claws met een derde seizoen komt dus vroeg.

Afleveringen


Goede Tijden, Slechte Tijden


Voor het eerst organiseren RTL en EndemolShine in samenwerking met bioscoopketen Vue op donderdagavond 30 augustus een feestelijke seizoenspremière voor Goede Tijden, Slechte Tijden.

Casting Nieuws


Goede Tijden, Slechte Tijden


Guido Spek laat zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) achter zich. De acteur die het personage Sjoerd Bouwhuis speelde, wil zich meer op nieuwe avonturen gaan richten.

The New Pope


The Young Pope wordt The New Pope, veel meer is er nog niet bekend over het nieuwe hoofdstuk uit Vaticaanstad. Wel is bekend gemaakt dat John Malkovich een hoofdrol gaat spelen in The New Pope.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


AMC/KPN


AMC, de zender die bekend is van onder meer de populaire series Fear The Walking Dead, Into the Badlands en The Night Manager, is in Nederland onder meer te zien bij KPN en Ziggo. In juli is de zender AMC, zender van de maand bij KPN.

Netflix


Netflix verandert constant en heeft beslist om de optie om reviews te schrijven over series binnenkort te verwijderen. Eerder werd al het systeem met sterren geven opgeheven. UPDATE: Naar schatting zal Netflix in 2018 tussen de twaalf en dertien miljard dollar uitgeven aan content. Dat is meer dan welke film- of televisiestudio dan ook dit jaar.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


I Am The Night


Acteur Chris Pine is te zien in de door Patty Jenkins geregisseerde miniserie I Am The Night van TNT. De zender gaat de serie in januari 2019 voor het eerst vertonen. Maar tot dan moet de seriekijker het doen met een trailer.

Mr. Mercedes


Audience Network heeft de eerste teaser voor het tweede seizoen van de thrillerserie Mr. Mercedes uitgebracht.

Wellington Paranormal


Taika Waititi en Jemaine Clement hebben de trailer vrijgegeven voor hun komende serie Wellington Paranormal, een spin-off van hun cult-hitfilm What We Do in the Shadows.

MijnSerie nieuws


Column


- Serie en reboot of niet
Het is ondertussen geen onbekend fenomeen meer; reboots of revivals. Series die in een ander jasje worden gestoken maar met dezelfde naam of series in het zelfde jasje met de oorspronkelijk acteurs. Maar zit de kijker daar op te wachten?.

Afgelopen weekend te zien (7/8 juli)


Mocht je niets gepland hebben afgelopen weekend had je altijd nog op je favorieten zitmeubel kunnen plaatsnemen, drinken en hapjes, en kijken maar. We hebben enkele series voor je op een rijtje gezet welke je het afgelopen weekend zou hebben kunnen gaan kijken.

Kijkcijfers: Week 26


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 25 juni tot en met 1 juli in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht juli 2018 die in week 28 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 9 juli


Gintama – Seizoen 11 (TV Tokyo)

-

Woensdag 11 juli


Angolmois: Record of Mongol Invasion – Serie première (SUN TV)

-

Vrijdag 13 juli


21.00 – 8 Out of 10 Cats Does Countdown – Seizoen 16 (Channel 4)

-

Zondag 15 juli


21.00 – Unforgotten – Seizoen 3 (ITV)
22.00 – Ranking the stars – Seizoen 15 (BNNVARA)

Wist je Dat?


Showrunners Lisa Joy en Jonathan Nolan hebben beloofd dat zij beiden weten hoe het einde van Westworld eruit moet komen te zien. Ze schijnen het einde al te weten sinds de pilotaflevering die op 2 oktober 2016 in première ging. Joy vertelde: “We hebben een einde in gedachten. Dat hebben we al sinds de pilot. Ik vind het heel emotioneel. Maar ik kan je natuurlijk niet vertellen wat dat einde zal zijn, maar wat we proberen te doen met elk seizoen, is een hoofdstuk vertellen van het verhaal dat je niet alleen een einde geeft, maar ook deuren opent voor het volgende hoofdstuk. De overkoepelende vraag van de serie is, wat er zal gebeuren met deze nieuwe levensvorm. Ik geloof dat het dus heel onverantwoordelijk zou zijn om geen einde in gedachten te hebben.” Hoeveel seizoenen er nog gaan komen wilde Joy niet vertellen. De hoop is dat de kijkcijfers in het al aangekondigde derde seizoen zullen aantrekken. Het tweede seizoen liet namelijk een daling zien in de cijfers.
Embed from Getty Images
(L) Jonathan Nolan en (R) Lisa Joy

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
JanWillemK 9 juli 2018, 09:47
"Uit onderzoek van de investeringsmaatschappij Cowen & Co blijkt dat Netflix populairder is dan ‘gewone’ televisie. En dat niet alleen, Netflix is ook populairder dan YouTube. Voor het onderzoek werden 2.500 Amerikaanse volwassenen gevraagd naar welk platform ze het meest keken."

Wow, wel 2.500 Amerikaanse volwassenen! Dat is wel echt een heel goed onderzoek.
/sarcasme
Log in om een reactie achter te laten