Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix investeert ruim 12 miljard dollar in content

Netflix investeert ruim 12 miljard dollar in content

Naar schatting zal Netflix in 2018 tussen de twaalf en dertien miljard dollar uitgeven aan content. Dat is meer dan welke film- of televisiestudio dan ook dit jaar.
Het is ook aanzienlijk meer dan de acht miljard dollar waar eerder door de media over gesproken werd. Dat blijkt uit een onderzoek van The Economist. De streamingdienst gelooft heilig in originele en eigen content.

De bedoeling is dat er dit jaar minstens duizend originele producties bij Netflix beschikbaar zijn en daarvoor moeten er nog heel wat gemaakt worden. Dit jaar maakt Netflix om precies te zijn 82 films. Ook koopt het bedrijf, of produceert het, 700 nieuwe of gelicenseerde televisieseries. Daaronder vallen dramaseries, komedies, kinderseries en meer. Al die content wordt in 21 landen geproduceerd, waaronder ook Nederland.

Ter vergelijking: de filmstudio met de meeste speelfilms op de planning dit jaar is Warner Bros. Die stuurt dit jaar in totaal 23 films naar de bioscopen. Disney, de meest winstgevende studio, brengt dit jaar maar tien films uit. Aantallen die verbleken bij de 82 producties van Netflix dit jaar.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (8)

E71
E71 8 juli 2018, 11:07
Ze zouden eens moeten investeren in kwaliteit ipv kwantiteit. 9 van de 10 keer zijn die originals gewoon ruk. Jajaja, Laat de netflix fanboys/girls maar komen met die thumbs down. Maar het is gewoon een feit.
renzoroy
renzoroy 9 juli 2018, 09:26
Haha, je noemt jouw mening een feit ;) ? Ik ben geen Netflix fanboy, maar ik vind series zoals 13RW, The OA, Daredevil, Jessica Jones, Mindhunter, Ozark, 3% en nog een paar zeker wel goede series.
anonymous
anonymous 9 juli 2018, 10:52
Netflix wil een zo breed mogelijk aanbod om zoveel mogelijk abonnee's aan te trekken. Dus dan is de kans groot dat er veel tussen zit wat je niks vindt. Ik kijk misschien 5% van wat op Netflix verschijnt en nog heb ik elke avond wat te kijken.
E71
E71 9 juli 2018, 16:40
@ renzoroy; Ik zei ook 9 van de 10 keer. Dus dan blijven er altijd nog 8 goede over, van de in dit geval 82 titels :)
Ozark vindt ik ook goed! Alleen de rest dan weer niet :(
Maar oke, dat mijn mening een feit is is inderdaad overdreven. Ik bekijk het dan ook geheel uit mijn standpunt en persoonlijke smaak.
E71
E71 9 juli 2018, 16:42
@H3nDri3; Inderdaad, we mogen niet klagen. Over het algemeen heb ik ook altijd wel wat te kijken op Netflix.
JanWillemK
JanWillemK 9 juli 2018, 09:51
"De bedoeling is dat er dit jaar minstens duizend originele producties bij Netflix beschikbaar zijn en daarvoor moeten er nog heel wat gemaakt worden."
Bedoelen ze hier series en films mee die het ook daadwerkelijk verdienen om als 'Netflix original' te worden bestempeld? Het blijft een rare benaming..
Als ik het goed begrijp bedoelen ze hier dus ook die 'exclusives' mee?
anonymous
anonymous 9 juli 2018, 10:56
Onder een Netflix Original vallen denk ik series die ze zelf maken en in samenwerking met een andere partij. Vaak worden die series eerst in land van herkomst uitgezonden door een lokale zender en dan wereldwijd door Netflix.

Mij maakt het niks uit hoe ze het noemen als het maar op Netflix komt.
renzoroy
renzoroy 9 juli 2018, 15:41
Netflix Originals zijn series die ze idd zelf produceren, maar ook series waar ze de uitzendrechten van hebben van andere zenders (zoals The 100 en Riverdale bv.) noemen ze originals... (die kunnen ze beter idd exclusives noemen) Als ik dit artikel zo lees gaat het niet alleen om hun eigen producties.
Log in om een reactie achter te laten