Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

Series en reboot of niet

Het is ondertussen geen onbekend fenomeen meer; reboots of revivals. Series die in een ander jasje worden gestoken maar met dezelfde naam of series in het zelfde jasje met de oorspronkelijk acteurs. Maar zit de kijker daar op te wachten?

Ja en nee. De ene reboot/revival doet het beduidend beter dan de ander. Ik denk hierbij aan Will & Grace of MacGyver (2016) waarvan inmiddels al weer een derde seizoen in aantocht is. Maar vooral denk ik dan aan Roseanne. De komedieserie kwam na twintig jaar terug op de buis, met de oorspronkelijke cast. De familie Connor was zelf zo populair dat er al snel een ‘tweede’ seizoen werd besteld.

De vreugde was echter van korte duur, de onbeschaamdheid van hoofdrolspeler Roseanne Barr deed dit keer de serie wel de das om. Dat Barr al vaker dingen had verkondigd die eigenlijk net niet door de beugel konden heeft niet eerder de serie van ABC van het scherm verjaagd. Dit keer dus wel. Maar hoe nu verder? ABC bedacht daarom een spin-off, zonder Barr maar wel met de rest van de familie Connor, de serie gaat dan ook The Conners heten. Of deze komische spin-off net zo populair gaat worden als Roseanne is afwachten.

Maar ook series als Hawaii Five-0 deden het erg goed als reboot. Binnenkort kunnen de seriefans zich verheugen (of niet) op nieuwe afleveringen van Murphy Brown, de populaire komedieserie uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw met Candice Bergen als stralend middelpunt. Maar ook Magnum, P.I. is niet ontsnapt aan het waakzame oog van de rebootbedenker m/v. De serie uit de jaren '80 waarin Tom Selleck als privédetective op Hawaii rond reed in een knalrode Ferrari krijgt ook een make-over.

Zelfs Lost in Space (2018) ontkwam niet aan een nieuwe versie en ook Roswell en Charmed worden opnieuw gemaakt. Maar is het wel nodig om steeds weer het wiel opnieuw uit te vinden. Zit de kijker te wachten op een ‘nieuwe’ The Nanny of Party of Five. Blijkbaar moet daar positief op worden geantwoord, want de ‘nieuwe’ versies leveren veel kijkers en dus geld op.

Maar je mag je wel eens afvragen of deze nieuwe versies worden gemaakt omdat ze het bij de zenders zo leuk vinden of omdat de ideeën voor nieuwe series opraken. Want heel veel is al gedaan en hebben we al gezien. Ik noem er een paar op; politieserie, series die zich afspelen in en om ziekenhuizen en brandweerstations. Komedieseries over vrienden, journalisten, politie en andere hulpverleners. Muzikale dramaseries, fantasyseries en series met vampiers. Teveel om op te noemen dus.

Maar wat jij en ik er ook van mogen vinden, op dit moment zijn revivals en reboots helemaal hip. Er is dus eigenlijk geen ontkomen meer aan. Maar gelukkig voor ons hebben we een keuze om naar deze zogenaamde nieuwe series te gaan kijken. Je kunt ze dus met gemak links laten liggen en beginnen aan de vele nieuwe series die gelukkig ook nog uit blijven komen, al dan niet met een bekend thema.

Met vriendelijke revivalgroet

Mandy
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_TnTNL
06 jul 2018 10:14 -
Volgens mij is het voor makers gewoon een makkelijke manier om wat geld binnen te schrapen. Fans van de oude heb je sowieso snel achter je en anderen zullen, in ieder geval de eerste paar afleveringen, willen kijken 'what the fuss is about'. Mijn persoonlijke voorkeur gaat dan toch uit naar (ver)nieuwe(nde) series. En gelukkig, zo zeg je zelf al Mandy, zijn die er ook in overvloed! =)
Reageer
avatar_anonymous
06 jul 2018 10:24 -
Op zich heb ik niks tegen reboots van oude series of films waarvan men een serie maakt. Zolang het goed gebeurt. De nieuwe Charmed schijnt erg slecht te gaan worden en zo'n serie zal dan vanzelf wel kijkers verliezen.

Hawaii Five-O en Lethal Weapon zijn natuurlijk voorbeelden van series waar het wel goed uitpakt. De terugkeer van Roseanne en Will&Grace was/is ook een succes gebleken.

Dallas daarin tegen was een minder succes en er zullen nog wel wat reboots minder succesvol zijn uitgevallen.
Reageer
avatar_renzoroy
06 jul 2018 12:32 -
Revivals vind ik op zich prima, als er iig maar originele castleden in zitten. The X-files en Twin Peaks vond ik beide erg goed (ook al had die van de x-files niet de kwaliteit van de eerdere seizoenen) Lethal Weapon is idd ook erg leuk (had ik niet verwacht) Uncle Buck en Rush Hour waren dan weer total crap :P. Spin-offs vallen ook vaak tegen (24 Legacy, Blacklist Redemption)
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst