Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Thrillerserie De Dag vanaf 1 augustus bij Ziggo

De Dag is een Belgische misdaadserie van Telenet. De serie ging in première in maart 2018 en bestaat uit 12 afleveringen. Vanaf 1 augustus biedt Ziggo de serie in Nederland aan.

De Dag speelt zich af in een rustig plaatsje in Vlaanderen, dat wordt opgeschrikt door een uit de hand gelopen bankoverval. Gedurende één specifieke dag ontvouwt zich een spannend kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers. Het bijzondere aan de serie is dat het perspectief steeds wordt afgewisseld.

Zo zie je in de eerste aflevering wat er buiten gebeurt bij de politie, terwijl de tweede aflevering toont wat er op datzelfde moment in de bank gebeurde bij de overvallers en de gijzelaars. Sophie Decleir (de dochter van Jan Decleir) speelt een onderhandelaar en Titus De Voogdt (The Missing) is te zien als één van de gijzelnemers. De serie is geschreven door Julie Mahieu en Jonas Geirnaert.

Video on youtube


Peter Rotthier, recensent van MijnSerie, geeft De Dag een 10. Zie zijn recensie hier. Hij schrijft onder meer: ‘Ook aan het slot van de serie wordt er nog gezorgd voor een bizar eindfragment waarmee een opening gelaten wordt om eventueel nog een vervolg te breien aan deze super spannende reeks. Hopelijk zijn Jonas en Julie al volop aan het schrijven aan een vervolg want dit smaakt naar meer.’
Vorige aflevering
Aflevering 12
Aflevering 12
01x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
De Dag