Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 19

Weekoverzicht 19

Weekoverzicht van 8 tot en met 14 mei.

* Weetjes:
-Na zes seizoenen zijn er eindelijk echte concrete plannen voor een filmversie van de Britse serie Downton Abbey. In september zouden de opnames van start gaan. Het budget is bepaald en de bedenker Julian Fellowes is begonnen aan het script. Het is nog niet duidelijk of de gehele cast terugkomt op het witte doek. Actrice Maggie Smit had al eerder aangegeven een film niet te zien zitten omdat alles er al uitgehaald was wat erin zat met de serie.


Algemeen Serienieuws
FX
- FX heeft een startdatum vrijgegeven voor het allerlaatste seizoen van The Strain. En Ryan Murphy heeft een nogal griezelige tekening vrijgegeven van het zevende seizoen van American Horror Story.

RTL 4
- Voor de liefhebbers van It takes 2 en Broadchurch: op zondag zullen de twee series een uur later worden uitgezonden door RTL 4. It takes 2 zal vanaf zondag 14 mei om 21.00 uur beginnen en Broadchurch zal om 22.30 van start gaan. Een week geleden had RTL deze tijden al omgegooid zonder waarschuwing, maar nu blijven deze tijden staan de komende weken.

Datums Series
Startdatums series op de Vlaamse TV
- Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Gecancelde Series
Baby Daddy
- Freeform heeft de sitcom Baby Daddy gecanceld. Er zal geen zevende seizoen komen. Het zesde seizoen is op dit moment nog in volle gang en zal de boeken ingaan als het allerlaatste seizoen.

FOX
- Volgens vele zat het er al aan te komen dat Sleepy Hollow geen vijfde seizoen zou krijgen. Al in november 2016 zat Rosewood in de gevarenzone, nu is het dus officieel gemaakt. UPDATE: FOX heeft Making History (2017) en Son of Zorn gecanceld. Er komt geen tweede seizoen voor beide series. Ook heeft FOX inmiddels bekendgemaakt dat New Girl is vernieuwd voor een zevende en allerlaatste seizoen. Deze aankondiging komt nadat de castleden hebben verklaard dat het zesde seizoen de allerlaatste zou zijn, maar FOX heeft anders beslist. New Girl krijgt nu de kans op een waardig en goed einde. Volgens bronnen zou het laatste seizoen minder afleveringen krijgen.

Hotter Than My Daughter NL
- Het is al eens eerder aangekondigd, maar nu lijkt het toch echt te gaan gebeuren, het allerlaatste seizoen van Hotter Than My Daughter NL. Op 18 mei gaat het laatste seizoen van de realityserie van Gordon van start. Dit seizoen zal zelfs een vader in de make-over gaan. Hotter The My Daughter NL vanaf donderdag 18 mei om 20.30 uur bij RTL 4.

Sensitive Skin (2014)
- De komedieserie Sensitive Skin (2014) is na twee seizoenen gecanceld door HBO Canada.

The CW
- Hoewel het al enige tijd geleden is dat de Magere Hein van Gecancelde serie No Tomorrow en Frequency meegenomen heeft naar de eeuwige velden van series, heeff The CW het nu eindelijk officieel aangekondigd. UPDATE:***LET OP! Onderstaande tekst kan spoilers bevatten als je het eerste seizoen van Frequency nog niet (helemaal) gezien hebt*** Omdat er nog wat losse draadjes waren van de gecancelde serie Frequency heeft The CW besloten om een drie minuten lange epiloog te maken op The CW-app om het één en ander af te ronden. In de clip is er een netjes afgerond happy end; in de huidige tijd waarschuwt Raimy (Peyton List) haar vader (Riley Smith) over het auto-ongeluk waarbij hij omkomt in 2011. En raad is wie daarna achter haar staat, nog steeds levend? Het is een beetje een gehaast en rommelig einde, maar om vader en dochter weer samen te zien is een bijzondere en lieve afsluiting van de serie. En een einde die vele serie fans vaak niet is gegund bij andere series.

The Shannara Chronicles
- Op 20 april 2016 werd de MTV fantasyserie vernieuwd met een tweede seizoen. Nu is het gecanceld door MTV, maar Spike TV neemt The Shannara Chronicles over.

Underground
- De producenten van Underground, Sony Pictures Television, zijn druk op zoek naar een nieuw tehuis voor de kritisch toegejuichte serie Underground.

Nieuwe Series
De Kameleon
- Eigenlijk kon het niet uitblijven, de boeken van de Kameleon worden door de KRO-NCRV een televisieserie.

Judge Dredd: Mega City One
- De comic-personage Judge Dredd krijgt na twee films een eigen televisieserie.

SMILF
- Showtime heeft een serie besteld gebaseerd op de korte film van Frankie Shaw, SMILF. De tiendelige komedie zal in het najaar van 2017 in première gaan. De pilot was besteld in augustus 2016. De komedie SMILF is gesitueerd in Boston en heeft een rauwe en eerlijke kijk op het leven van een alleenstaande twintiger uit Southie, die haar verlangen naar relaties, seks en carrière ziet botsen met de realiteit van een jonge alleenstaande moeder.

Vernieuwde Series
American Gods
- Voor velen zal het geen verrassing zijn dat de fantasyserie American Gods al vroeg is vernieuwd met een tweede seizoen.

Arrested Development
- Iedereen weet het al heel lang, maar nu pas is het officieel aangekondigd door Netflix. Arrested Development krijgt een vijfde seizoen bij Netflix. Jason Bateman zal formeel terugkeren in zijn als Michael Bluth.

Slasher
- Het eerste seizoen van de gecancelde horrorserie Slasher was te zien bij Chiller en is te zien bij Netflix. Nu heeft TVA/AddikTV de serie nieuw leven ingeblazen.

The Last Leg
- Channel 4 heeft besloten om de komische talkshow The Last Leg te vernieuwen met een elfde seizoen dat op 19 mei van start zal gaan.

The Son
- AMC heeft besloten om Pierce Brosnan's serie The Son te vernieuwen met een tweede seizoen. De serie The Son is gebaseerd op de bestseller van Philipp Meyer.

Wentworth
- De gevangenisserie Wentworth uit Australië krijgt een strafvermeerdering van nog een jaar. Foxtel vernieuwt de vrouwengevangenisserie met nog een seizoen.

Casting Nieuws
American Crime Story
- American Crime Story: Versace heeft weer een nieuw castlid toegevoegd. Dit keer is het Max Greenfield (New Girl) die daarmee voor de tweede keer samenwerkt met Ryan Murphy. Het is nog niet bekend welke rol Greenfield precies gaat krijgen,
maar hij gaat in het derde seizoen van American Crime Story samenwerken met onder andere Penelope Cruz, Ricky Martin, Darren Criss en Edgar Ramirez.

Once Upon a Time
- Emma Swan zal niet terugkeren in het mogelijke zevende seizoen van Once Upon a Time. UPDATE: Niet alleen Jennifer Morrison zal niet terugkeren in het zevende seizoen van Once Upon a Time, maar ook Ginnifer Goodwin (Mary Margaret/Snow White), Josh Dallas (David Nolan/Prince Charming), Jared Gilmore (Henry Mills), Rebecca Mader (Zelena/Wicked Witch of the West) en Emilie de Ravin (Belle French) zullen niet terugkeren na de finale van het zesde seizoen. ABC maakte nog wel een opmerking, want alle castleden die de serie gaan verlaten kunnen nog altijd terugkeren als gastrolspelers. Op 12 mei maakte ABC bekend dat de sprookjes uit Once Upon a Time in een zevende seizoen zullen terugkeren.

Columns
Showtime, seizoen 2 – aflevering 5
- Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


Kijkcijfers
Week 18
- Klik hier voor de kijkcijfers van 1 mei tot en met 7 mei.

Populairste series
Populairste series afgelopen week
- Welke series waren er in week 19 het populairst? Klik hier om het te lezen.


Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
ABC
- ABC heeft al wat gecanceld en vernieuwd, daar komen er nog een paar bij. Twee gecancelde serie en één vernieuwing.

- Op donderdag 11 mei 2017 berichtte MijnSerie al over de vernieuwde en gecancelde series bij ABC. Daar zijn er een aantal bij gekomen, samen met nieuwe series.

- Ook ABC is nog niet klaar met hun line-up voor het seizoen 2017-2018. Ze hebben nog eens twee series besteld en drie series vernieuwd.

CBS
- CBS heeft op 24 maart 2017 al negentien series vernieuwd. Maar enkele series moesten nog wachten op het oordeel van de Eye-zender. UPDATE: CBS heeft ook Elementary, Code Black en The Amazing Race vernieuwd. Elementary krijgt een zesde seizoen, The Amazing Race krijgt een 30ste seizoen. Code Black krijgt een derde seizoen. En de komedie The Great Indoors is gecanceld na slechts één seizoen. . En de spin-off van Criminal Minds, Criminal Minds: Beyond Borders is gecanceld na slechts twee seizoenen.

FOX
- Twee nieuwe series en twee vernieuwde series bij FOX.

- Ook FOX heeft nog niet alle pilots tot serie besteld, of alle series vernieuwd of gecanceld. Vandaar nu twee vernieuwingen en nog een serie-order.

NBC
- Een beetje zoals verwacht heeft NBC de tijdreisserie Timeless (2016) gecanceld maar vijf andere series keren in het seizoen 2017-2018 terug bij NBC. UPDATE: Timeless (2016) is gereanimeerd door NBC. De geschiedenis is gewijzigd, want NBC heeft besloten om toch een tweede seizoen te gaan maken van de tijdreisserie Timeless (2016). Drie dagen nadat de serie is gecanceld heeft er een koers correctie plaatsgevonden en het tweede seizoen zal tien afleveringen krijgen en in het voorjaar of zomer van 2018 van start gaan.

- Ook NBC is nog niet klaar met vernieuwen en bestellen. Ze hebben één nieuwe serie besteld en drie series vernieuwd.

- Het serienieuws blijft binnen binnenstromen. NBC heeft nog een serie vernieuwd en gecanceld en ook een nieuwe serie besteld.

Netflix
- Stranger Things en 13 Reasons Why zijn al vernieuwd, maar het nieuws blijft komen. Ook heeft Netflix een nieuwe originele Franse serie besteld.

The CW
- The CW krijgt er twee nieuwe series bij, twee series zijn vernieuwd en één serie krijgt een reboot.

Nominaties en Prijzen
MTV Movie & TV Awards
- Op 7 mei 2017 zijn de vernieuwde MTV Awards uitgereikt. Dit jaar zijn er voor het eerst ook televisieseries genomineerd en in de prijzen gevallen.

Voor je Serieagenda*
*Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van mei.

-Maandag 15 mei:
21.30 – Mr. Frank Visser rijdt visite – Seizoen 2 (SBS 6)
22.00 – Lookout – Serie première (MBC)
22.15 – El Ministerio del Tiempo – Seizoen 3 (TVE)

-Dinsdag 16 mei
21.00 – Three Girls – Serie première (BBC One)
21.00 – The Challenge – Seizoen 30 (MTV)
22.00 – 8 Out of 10 Cats – Seizoen 21 (Channel 4)

-Woensdag 17 mei
20.00 – Hollywood Medium With Tyler Henry – Seizoen 3 (E!)

-Vrijdag 19 mei
20.30 – Count Arthur Strong – Seizoen 3 (BBC Two)
22.00 – The Last Leg – Seizoen 11 (Channel 4)

-Zondag 21 mei
20.30 – George Gently – Seizoen 8 (BBC One)

* Wist je Dat?
**Let Op!**: Onderstaand bericht kan spoilers bevatten over seizoen acht van The Walking Dead
:
-Sommige acteurs vergeten dat je soms je mond moet houden over de serie waar ze in meespelen. Daniel Newman wilde zijn collega Andrew Lincoln feliciteren met de 100ste aflevering, maar deed dat op nogal ongelukkige wijze. Newman en Lincoln poseren tijdens de opnames van het achtste seizoen in The Sanctuary, de thuisbasis van Negan en The Saviors. Deze selfie deed nogal wat stof opwaaien bij de fans, want de personages zijn nog nooit in The Sanctuary geweest. Het speculeren kon dus beginnen. De bewuste foto is inmiddels verwijderd maar het kwaad is al geschiedt. De makers van de serie verbieden acteurs om via social media details over het nieuwe seizoen los te laten, maar Daniel was dit blijkbaar even vergeten. Zie de foto hieronder.

Met overzichtelijke groet,

Mandy


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

thoontje
thoontje 15 mei 2017, 11:16
Ben niet goed mee ivm frequency, moet je dan The CW app downloaden om daar die 3 minuten te bekijken?
anonymous
anonymous 15 mei 2017, 12:06
Zulke dingen belanden ook wel op YouTube. Zou daar eens kijken. CW app werkt waarschijnlijk alleen voor Amerikanen.
Log in om een reactie achter te laten