Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Nieuws over nieuwe en vernieuwde series van Netflix

Stranger Things en 13 Reasons Why zijn al vernieuwd, maar het nieuws blijft komen. Netflix heeft namelijk ook een nieuwe originele Franse serie besteld.

Osmosis is de tweede Franse serie die Netflix heeft besteld. Hiermee blijft de streamingdienst zijn content uitbreiden in Europa. De achtdelige serie Osmosis zal wereldwijd voor abonnees te zien zijn.

Scenario:
Parijs, in de nabije toekomst. Technologie heeft de laatste grens overwonnen: het decoderen van ware liefde. Heel diep gravend in het brein van de gebruiker, kan de nieuwe dating app Osmosis de perfecte match vinden die 100% accuraat is. Hierdoor wordt het concept soulmate werkelijkheid. Maar wat is de prijs die je moet betalen om een algoritme te laten bepalen van wie je voor eeuwig en altijd gaat houden? Van showrunner Audrey Fouché (Les Revenants, Borgia) en Versailles’s producenten Aude Albano en Claude Chelli. Osmosis is een sciencefiction-drama gevuld met romantiek en mysterie over de technologische laatste grens, liefde. Het is de bedoeling dat de productie in 2018 van start gaat en Osmosis zal geheel in Frankrijk worden opgenomen.

Hoewel nog niet zo lang geleden het tweede seizoen is aangekondigd van 13 Reasons Why, zijn er al plannen voor een derde seizoen. Brian Yorkey sprak over het tweede seizoen: “Oh, {Hannah} absoluut {in seizoen twee}. Ik denk dat één van de dingen die is blijven hangen, wie er uiteindelijk verantwoordelijk is voor de dood van Hannah. Is de school verantwoordelijk? Wie is verantwoordelijk, als er al iemand is? Eén manier om die vraag te onderzoeken is door een rechtszaak en ook door de kinderen en te zien waar zij zijn over een paar maanden en welke geheimen er nog meer onthuld zullen worden. Dat brengt ons naar het verleden van Hannah, in het verhaal van Hannah. We zullen dingen gaan zien die we nog niet eerder wisten om sommige gaten in het verhaal van Hannah te dichten en beter te kunnen begrijpen wie zij was en hoe haar leven eruit zag.”

Yorkey dringt erop aan dat het tweede seizoen de losse eindjes aan elkaar zal knopen. “Alle cliffhangers die we hebben gezien aan het einde van het eerste seizoen (…) we zullen daar op terug komen. Zij zijn allemaal aan elkaar gerelateerd. Wat gaat er met iedereen gebeuren (…). We zullen gaan ontdekken, als al deze verhalen samenkomen en als ze zullen opduiken uit donkere tijden, dat er hoop is en licht in de duisternis.”

Vanaf 31 oktober is het tweede seizoen te zien van Stranger Things bij Netflix. Maar nu blijkt dat er al gekeken wordt naar een derde seizoen en dat sommige ideeën uit het tweede seizoen zijn blijven liggen ten behoeve van een eventueel derde seizoen. Producent en regisseur Shawn Levy vertelde: “De afleveringen zijn geschreven door de Duffers en zij begrepen onderwijl dat er teveel verhaal was voor negen afleveringen. Dat dwong ons goed te denken over de verhalen die we dit seizoen zouden vertellen. Dus een van de verrassingen was, dat niet alles in een seizoen verteld kon worden… Dus stel dat we 40 ideeën hebben als we met een seizoen beginnen, nemen we er daar 30 van, en bewaren we de rest voor de toekomst.”

Het is afhankelijk hoe het tweede seizoen ontvangen gaat worden of er een derde seizoen gaat komen. Maar de waarschijnlijkheid is wel heel hoog. Levy vervolgde: “Toen we de kinderen castten, namen we Noah Schnapp als Will Byers, wetende dat hij nauwelijks in seizoen 1 zou zitten, omdat hij vermist was. En we castten hem, wetende dat het kind speciaal zou zijn. Zelfs als we zijn talenten niet helemaal zouden benutten in het eerste seizoen, wisten we dat Will Byers centraal zou staan in seizoen 2. Noah voldoet echt aan alle uitdagingen. De Duffers en ik, afhankelijk van wie welke afleveringen regisseert, sturen elkaar constant appjes met teksten als ‘holy sh*t, Noah doet het gewoon’, en we wisten dat hij dat in zich had.”

Wat vind jij van het gegeven van Osmosis? Ga je kijken naar het tweede seizoen van 13 Reasons Why en Stranger Things?


Shawn Levy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten