Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Showtime, seizoen 2 - aflevering 5

"It's Showtime everybody. Showtime"

Sun Records

Teleurstellend, eigenlijk is met dit ene woord wel alles gezegd over de muzikale CMT serie Sun Records. Want je verwacht naast muzikaal verwennerij met Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Ike Turner, BB King en Elvis Presley in de castinglijst, ook een fantastisch verhaal van het begin van Sun Records waar deze muzikale legendes samenkomen.

Vergeet in ieder geval het samenkomen. Cash zit in Duitsland en Lewis is nog te druk bezig met meisjes en de kerk. Turner is gereduceerd tot voetnoot. Alleen Presley komt een beetje uit de verf in Sun Record. Helaas is Sam Philips en zijn maîtresse Marion belangrijker dan de muzikale helden. En dan te horen dat er geen een tweede seizoen komt is dubbel teleurstellend.

Het verhaal van Sun Records is er een van een muzikale geschiedenis die het waard is om verteld te worden. Helaas doet CMT niet de moeite om de kijker mee te nemen op een fantastische tocht hoe de eerder genoemde musici zijn begonnen. Echt een gemiste kans. En het ligt echt niet aan de acteurs of het prachtige verhaal. Het ligt aan het script waarin ze in eerste instantie alles willen vertellen, maar dat gaande weg ontdekt dat je in acht aflevering niet iedereen in de spotlights kan zetten.

Sun records zou voor de muzikale liefhebbers een feest moeten zijn maar het wordt een halfbakken cup-cakeje die niemand echt lekker vindt. Maar tien punten voor de muzikale score want uiteraard is het altijd geweldig om BB King, Presley, Lewis en Cash hun ding te horen en zien doen.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.
Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Rita Reys - Embraceable You

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten