Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 5

"It's Showtime everybody. Showtime"

Sun Records

Teleurstellend, eigenlijk is met dit ene woord wel alles gezegd over de muzikale CMT serie Sun Records. Want je verwacht naast muzikaal verwennerij met Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Ike Turner, BB King en Elvis Presley in de castinglijst, ook een fantastisch verhaal van het begin van Sun Records waar deze muzikale legendes samenkomen.

Vergeet in ieder geval het samenkomen. Cash zit in Duitsland en Lewis is nog te druk bezig met meisjes en de kerk. Turner is gereduceerd tot voetnoot. Alleen Presley komt een beetje uit de verf in Sun Record. Helaas is Sam Philips en zijn maîtresse Marion belangrijker dan de muzikale helden. En dan te horen dat er geen een tweede seizoen komt is dubbel teleurstellend.

Het verhaal van Sun Records is er een van een muzikale geschiedenis die het waard is om verteld te worden. Helaas doet CMT niet de moeite om de kijker mee te nemen op een fantastische tocht hoe de eerder genoemde musici zijn begonnen. Echt een gemiste kans. En het ligt echt niet aan de acteurs of het prachtige verhaal. Het ligt aan het script waarin ze in eerste instantie alles willen vertellen, maar dat gaande weg ontdekt dat je in acht aflevering niet iedereen in de spotlights kan zetten.

Sun records zou voor de muzikale liefhebbers een feest moeten zijn maar het wordt een halfbakken cup-cakeje die niemand echt lekker vindt. Maar tien punten voor de muzikale score want uiteraard is het altijd geweldig om BB King, Presley, Lewis en Cash hun ding te horen en zien doen.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.
Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Rita Reys - Embraceable You

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Het is bekend wie de hoofdrollen gaan vervullen in de seriebewerking van I Know What You Did Last Summer, die vorig jaar werd besteld door Amazon Prime Video.
Vandaag, 14:00
Pistol is gebaseerd op het memoir Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol van de legendarische Sex Pistols gitarist Steve Jones.
Vandaag, 13:00
Beau Willimon (House of Cards (2013)) werkt aan een nieuwe serie, die gebaseerd is op het bordspel Risk van Hasbro.
Vandaag, 10:00
Nog voor de première van het vijfde seizoen is Animal Kingdom (2016) vernieuwd met een zesde, tevens laatse, seizoen.
Vandaag, 09:00
Hier is een lijst van series die gecanceld zijn of zullen eindigen in het seizoen 2020-2021, dus ongeveer van september 2020 tot september 2021 en die we dus niet terug zullen zien in het seizoen 2021-2022.
Gisteren, 15:00
Scott Frank (The Queen's Gambit) werkt samen met Johan Renck (Chernobyl) voor The CW aan een seriebewerking van het boek The Sparrow.
Gisteren, 13:00
6