Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 33

Weekoverzicht 33

The Crown, Game of Thrones, Peaky Blinders, antwoord van een prijsvraag, de Teen Choice Awards, nieuwe series, casting nieuws en trailers: allemaal nieuws en meer dat afgelopen week uitkwam. Kijk na wat je hebt gemist hieronder.
Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 12 tot en met 18 augustus voor je op een rijtje gezet.

Weetjes


Game of Thrones


Als je dacht dat HBO serieus zou gaan overwegen om het achtste seizoen van Game of Thrones over te doen, zullen we nu al je hoop de grond in moeten slaan. De petitie die Game of Thrones-fans zijn gestart om te eisen dat het achtste seizoen over gedaan zou worden heeft geen enkele zin gehad. HBO gaat niet nu en niet in de toekomst overwegen om het allerlaatste seizoen over te doen. HBO heeft een officiële mededeling gedaan, vooral aan de 1,7 miljoen mensen die de petitie hebben getekend: “Er zijn heel, heel weinig nadelen aan het hebben van een enorm populaire serie, maar één die ik kan bedenken is dat wanneer je probeert het te beëindigen. Heel veel mensen hebben een grote mening en over hoe het zou moeten eindigen. De petitie toont veel enthousiasme en passie voor de serie, maar het was niet iets dat we serieus hebben overwogen.”

Datums Series


The Crown


Het derde seizoen van de dramaserie The Crown is vanaf 17 november bij Netflix te zien.

DNA (NL)


SBS6 start op 29 augustus met een spannende en humorvolle politieserie: DNA (NL). DNA (NL) staat voor (Kate) Daans, (Lara) Noort en (Eliz) Alvero; een trio bestaande uit een Officier van Justitie en twee rechercheurs.

The Kominsky Methode


The Kominsky Method is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. Het eerste seizoen verscheen in november 2018 en op 25 oktober gaat het tweede seizoen van start, zo heeft Netflix bekend gemaakt.

Mrs. Fletcher


De nieuwe komedieserie Mrs. Fletcher van HBO zal in oktober in première gaan.

Peaky Blinders


Fans van de historische misdaadserie Peaky Blinders moeten tot 4 oktober wachten tot het vijfde seizoen op Netflix verschijnt.

Silicon Valley


Het zesde en laatste seizoen van komedieserie Silicon Valley start op 27 oktober bij HBO, zo heeft de zender bekend gemaakt.

The Spy


De thrillerserie The Spy vertelt het schokkende, waargebeurde verhaal van de Israëlische meesterspion Eli Cohen, die in de jaren 60 in de Syrische overheid infiltreerde. De serie is vanaf 6 september te zien bij Netflix.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 33 (12 -18 augustus)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Nieuwe Series


Agent King


Netflix kondigde vrijdag, precies 42 jaar na het overlijden van Elvis Presley, een animatieserie aan over de zanger. De titel wordt Agent King.

Ginny & Georgia


Netflix heeft de nieuwe serie Ginny & Georgia besteld. De serie wordt gemaakt door Debra J. Fisher (Criminal Minds) en Sarah Lampert.

Quiz


Quiz vertelt het verhaal over het valsspeel schandaal in het spelprogramma Who Wants to be a Millionaire?

Starstruck


De nieuwe steamingdienst HBO Max en de BBC hebben de zesdelige komedieserie Starstruck aangekondigd.

Pilots


The Twelve


Na een competitieve situatie heeft FOX de dramaserie The Twelve in handen gekregen met een put pilot. De serie is gebaseerd op de Belgische serie De Twaalf.

Gecancelde Series


Instinct


CBS heeft instinctief gehandeld en de serie Instinct (2018) gecanceld.

Krypton


Krypton is een Amerikaanse sciencefictionserie van de zender Syfy. Op 14 augustus werd het tweede seizoen afgesloten, en daar blijft het bij.

Vernieuwde Series


Endeavour


ITV kan geen genoeg krijgen van Endeavour, het Britse netwerk heeft de detectiveserie nu al een achtste seizoen gegund.

Afleveringen


Bluff City Law


NBC heeft nu al zijn vertrouwen laten zien dat ze hebben in de aankomende serie Bluff City Law met Jimmy Smits. De serie volgt de advocaten van een elite advocatenkantoor in Memphis dat gespecialiseerd is in de meest controversiële historische burgerrechtenzaken. Onder leiding van de legendarische advocaat Elijah Strait en zijn briljante dochter, Sydney Keller, nemen ze de zwaarste David-en-Goliath-gevallen aan terwijl ze ook proberen hun gecompliceerde relatie te begrijpen en behouden. De serie zal op 23 september van start gaan en er waren eerst dertien afleveringen voor het eerste seizoen, maar NBC heeft nu al zes extra afleveringen besteld. Een vernieuwing met een tweede seizoen zit dus in de pijpleiding.
Video on youtube


Good Girls


NBC heeft de Good Girls beloond, het derde seizoen krijgt meer afleveringen.

Casting Nieuws


Away


Netflix heeft gemeld dat Hilary Swank en Josh Charles rollen spelen in de nieuwe serie Away.

Emily in Paris


Actrice Ashley Park is te zien in de nieuwe serie Emily in Paris, een dramaserie van Paramount Network.

Firefly Lane


De Australische acteur Ben Lawson gaat een rol spelen in de dramaserie Firefly Lane van Netflix. Een andere hoofdrol wordt gespeeld door Katherine Heigl.

Penny Dreadful: City of Angels


Piper Perabo (Covert Affairs) krijgt een rol in Penny Dreadful: City of Angels, de spin-off van de horrorserie Penny Dreadful van Showtime.

Star Wars-serie


Disney is in onderhandeling met acteur Ewan McGregor over een serie rond zijn Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi.

The Wheel of Time


De Nederlandse acteur Josha Stradowski is gecast voor een van de hoofdrollen in de Amerikaanse serie The Wheel of Time. Hij zal hierin samen te zien zijn met de Britse actrice Rosamund Pike.

Kijkcijfers Series


BH90210


De tweede aflevering van BH90210, de vernieuwde versie van de jaren 90-serie Beverly Hills, 90210, trok in de VS binnen de doelgroep 18- tot 49-jarigen 40 procent minder kijkers dan de eerste aflevering.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Bravo en EPIX


Bravo en EPIX, hebben een lijst met series die al vernieuwd of gecanceld/beëindigd zijn. Wij hebben ze op een rijtje gezet, samen met series die nog op start of in première zullen gaan.

Paramount Network, Freeform en OWN


Paramount Network, Freeform en OWN, hebben een lijst met series die al vernieuwd of gecanceld/beëindigd zijn. Wij hebben ze op een rijtje gezet, samen met series die nog op start of in première zullen gaan.

USA Network, Showtime en TNT


In april hebben we een lijst uitgebracht met de series van USA Network, Showtime en TNT. We hebben een update gemaakt van de USA Network, Showtime en TNT-series.

YouTube, Facebook Watch en CBS All Access


YouTube, Facebook Watch en CBS All Access, hebben een lijst met series die al vernieuwd of gecanceld/beëindigd zijn. Wij hebben ze op een rijtje gezet, samen met series die nog op start of in première zullen gaan.

YouTube


Betalen voor een YouTube Premium-abonnement lijkt iets minder aantrekkelijk geworden. De series die speciaal voor Premium ontwikkeld zijn, komen voor iedereen beschikbaar vanaf 24 september.

Nominaties en Prijzen


Teen Choice Awards 2019


Op 11 augustus 2019 zijn voor de 21ste keer de Teen Choice Awards uitgereikt.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


13 Reasons Why


Op 23 augustus verschijnt het derde seizoen van 13 Reasons Why bij Netflix. Er is een nieuwe trailer gelanceerd.

9-1-1


9-1-1 is een Amerikaanse politieserie van de zender FOX. De serie ging in première in januari 2018 en op 23 september start het derde seizoen. Er is een preview vrijgegeven.

The Dark Crystal: Age of Resistance


The Dark Crystal: Age of Resistance is een Netflix Original-serie van Jim Henson Company en regisseur Louis Leterrier en gaat op 30 augustus in première. Er is een trailer uitgebracht.

Ray Donovan


Ray Donovan is een Amerikaanse dramaserie van de zender Showtime. Op 17 november gaat het zevende seizoen van start. Er is een teaser uitgebracht.

Star Wars Resistance


Op 6 oktober gaat het laatste seizoen van de animatieserie Star Wars Resistance van start bij Disney Channel. Er is een trailer uitgebracht van de serie die zich afspeelt tussen Star Wars: The Last Jedi en Star Wars: The Rise of Skywalker.
Video on youtube


MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Beheerdertje gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

Kijkcijfers: Week 32


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 5 tot en met 11 augustus in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoord


- Het antwoord op de prijsvraag van Below the Surface; Below the Surface is de Engelstalige titel van Gidseltagningen. Maar wat was de werktitel van de serie?, was Under Jorden. Weetje: De werktitel Under Jorden betekend zoveel als ondergronds in het Deens en Zweeds. Pinnan alla is de Finse titel. Countdown Copenhagen zo is de serie bekend in Duitsland. En in Noorwegen staat de serie bekend als Gisseltakingen.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht augustus 2019 die in week 34 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 19 augustus


22.00 – Stath Lets Flats – Seizoen 2 (Channel 4)

-

Woensdag 21 augustus


22.00 – Naked Attraction – Seizoen 5 (Channel 4)

-

Donderdag 22 augustus


Love Alarm – Serie première (Netflix)
20.00 – The Wall (2016) – Seizoen 3 (NBC)
21.00 – Deadly Women – Seizoen 13 (Discovery Channel)

-

Vrijdag 23 augustus


13 Reasons Why – Seizoen 3 (Netflix)

-

Zondag 25 augustus


21.00 – Peaky Blinders – Seizoen 5 (BBC Two)
21.55 – Sluipschutters – Seizoen 4 (BNN)

Wist je Dat?


Knightfall


Het tweede seizoen van de historische dramaserie Knightfall al op Netflix is te zien. De History Channel-serie over de val, vervolging en banden op de brandstapel van de Tempeliers heeft ook wat bekende namen in het tweede seizoen. Zoals Mark Hamill die vooral bekend werd met Star Wars. Of er ook een derde seizoen gaat komen is nog niet bekend gemaakt.

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten