Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: Beheerdertje

De Onbekende Seriekijker: Beheerdertje

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 83ste Onbekende Seriekijker is Danny van der Horst (50).

Danny van der Horst


Aantal serie-uren per week: Het ligt er een beetje aan hoeveel tijd ik mijzelf gun en of er op dat moment leuke series zijn om naar te kijken. Gemiddeld kijk ik denk ik vier tot vijf uur in de week naar series.
Allereerste serie ooit gezien: Ik denk dat dat Star Trek (originele serie) geweest moet zijn, op zondagmiddag bij opa en oma. Veel kan ik me daar niet van herinneren…. Maar daar is wel de passie voor sciencefiction ontstaan denk ik.
Beste serie ooit: Game of Thrones en Westworld
Beste serie op dit moment: Stranger Things
Serie die op de planning staat: Another Life (2019), The Society, Swamp Thing (2019) en Too Old To Die Young moet ik nog steeds kijken. Ook ben ik heel benieuwd hoe de nieuwe serie van Batwoman wordt.



Danny van der Horst, zijn gebruikersnaam is Beheerdertje, 7 jaar en 6 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Danny van der Horst, 50 jaar en al 7 jaar en 6 maanden lid van MijnSerie. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen van 23 jaar (Robin) en 21 jaar (Lisa). MijnSerie naam is Beheerdertje, ik ben namelijk ict-er van beroep en jarenlang werkzaam geweest als systeembeheerder.”



Hoe ziet je persoonlijke Top 5 eruit: “1. Game of Thrones, 2. Westworld, 3. Doctor Who, 4. Star Trek: The Next Generation, 5. 24 (de eerste 2 seizoenen waren echt top).” Wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien? En waarom vond je het zo slecht?:Quantico, ik vond dit zo slecht geacteerd (vooral door de hoofdrolspeelster) en ongeloofwaardig. Zag al ruim van te voren wat er ging gebeuren.”



Welke series volg je op dit moment?: “De meeste series hebben een soort van zomerstop, dus nu volg kijk ik alleen maar Pennyworth, maar moet ook nog steeds starten met de series zoals genoemd hierboven bij de vraag; Serie die op de planning staat.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie?: “Verslaafd zou ik het niet echt noemen. Wel wil ik, als er volledige serie op Netflix staat, proberen om dan zo snel mogelijk alle afleveringen te kijken.”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Als ik dan één genre mag kiezen dan kies ik voor sciencefiction. Heerlijk weg dwalen in andere universums, met vreemde wezens, robots en ruimteschepen.” Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series etc. ?: “Als het een serie is die mij pakt en boeit, maakt dat eigenlijk niet zo heel veel uit.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice?: “Nee die heb ik niet echt, daar kan ik kort over zijn.”



Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Series kijken is echt ontspanning voor mij. Ik ben geen uitslaper, dus op zaterdag- en zondagochtend zit ik al vroeg beneden voor de televisie… lekker alleen, omdat de rest van het gezin nog lekker op bed ligt.” Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en eventueel met wie)?: “Precies zoals ik de vorige vraag heb beantwoord. Op zaterdag of zondagochtend, alleen op de bank met een lekkere bak koffie. Heerlijk in alle rust kijken naar mijn series.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “We hebben een account op Netflix, dus de meeste series kijk ik daar, maar er zijn ook andere manieren om aan series te komen... hier laat ik mij verder niet over uit.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik geef mijzelf dan wel een 8 en MijnSerie is gewoon een fantastische site om alles bij te houden.”



Danny van der Horst (beheerdertje) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 19 september komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Danny, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum: 6 augustus 2019.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten