Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Showtime, seizoen 2 - aflevering 12

"It's Showtime everybody. Showtime"

American Gods

Ja, American Gods de nieuwe Starz serie. Daar is ondertussen al heel veel over gezegd op het internet. De één vindt het dus echt helemaal niks en de ander is hemelhoog juichend en ik zit er tussen in. De serie is werkelijk een feest voor het oog en oor. Met de cinemagrafie en muzikale score is echt helemaal niets mis en dan bedoel ik echt helemaal niets. Het is allemaal hoogstaand en prachtig om te zien en horen.

Het acteerwerk dan, nee daar is al helemaal niets mis mee. Een werkelijk fantastische Ian McShane als Mr. Wednesday en een beeldschone fabelachtige Gillian Anderson als Media. Nee, ook daar schort het niet bij American Gods. Ook de rest van de cast en zelfs het verhaal is uitstekend. Maar waar wringt dan de schoen, nou dat is dat de eerste zeven afleveringen aanvoelen als één lang gerekte pilot.

En dat is nu juist de makke van American Gods, pas in aflevering acht, de laatste van het eerste seizoen, voel je waar ze met het verhaal en dus de kijker naar toe willen. En dat is eigenlijk te laat. Want ik vermoed dat vele al voor die tijd zijn afgehaakt en dat is zo jammer. Want in aflevering acht zien we een voorstukje van wat de makers, onder ander Brian Fuller, die van Hannibal dus, met de serie van plan zijn.

En zo te zien is dat niet misselijk, dus geduldig alle acht afleveringen afkijken is visueel en auditief echt geen straf. Ik raad aan; bijt even door en dan maak je ook nog kennis met de geweldige Easter, wow.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Turin Brakes - Underdog (Save You)

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

thales
thales 4 juli 2017, 12:26
Wat betreft american gods. Klopt als een bus. De eerste 7 afleveringen ( ik ben al bij 3 afgehaakt) voelen blijkbaar aan als een lange pilot. Vermoedelijk krijg je in seizoen 2 niet veel meer. Episode 8 even spannend maken en dan gewoon weer verder gaan met de 'pilot'. Althans dat is mijn verwachting.
Mandy1966
Mandy1966 4 juli 2017, 17:09
Ik denk juist dat het in seizoen 2 echt gaat beginnen...de oorlog. We kregen daarvan al een voorproefje in afl. 8.
Log in om een reactie achter te laten