Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 25

Inhoud

  Weekoverzicht van 19 juni tot en met 25 juni


  * Weetjes:
  -Al meer dan een jaar doe ik nu de rubriek Weetjes en Wist je dat? in het weekoverzicht. Tijd voor verandering, denk ik. Wat zou jij graag als eerste willen zien in het weekoverzicht en als laatste? Of wil je dat het zo blijft? Of wil je weer terug naar het begin met semi-persoonlijke intro en outro? Of helemaal niets? Dat kan natuurlijk ook. Heb je nog andere ideeën voor het weekoverzicht, dat kun je uiteraard ook altijd in de groep gooien. Laat het weten in de reacties hieronder of stuur een PB naar ondergetekende en wie weet staat jouw idee straks wel in het weekoverzicht. Alvast bedankt voor het meedenken.


  Algemeen Serienieuws
  Downton Abbey
  - De film Downton Abbey gaat in 2018 in productie. Michel Edelstein, directeur NBC Universal, vertelde: “Ik heb al twintig acteurs weten te strikken voor de film. Sommige acteurs hebben een andere baan, dus het is afwachten wie er nu precies terug gaan keren naar Downton Abbey.” Maar de acteurs zelf hebben nog niet vernomen of definitief bericht gekregen over dit nieuws. “We weten nog steeds van niets”, zei Laura Carmichael (Lady Edith Crawley) tegen een journalist van Hollywood Reporter. „Maar we hopen allemaal dat het echt gaat gebeuren.”

  Genius
  - Genius zal in het tweede seizen het leven van een andere genie gaan volgen. In het eerste seizoen van de anthologieserie Genius stond Einstein in het spotlicht in het tweede seizoen zal dat schilder Pablo Picasso worden. National Geographic heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van de kritisch toegejuichte serie Genius het leven en werken gaat volgen in chronologische volgorde. Picasso is één van de meest invloedrijke en gevierde artiesten uit de twintigste eeuw. Op nieuw zullen Brian Grazer en Ron Howards Imagine Entertaiment, Madison Wells Media’s OddLot Entertainment en EUE/Sokolow uitvoerend produceren. Het tweede seizoen zal in 2018 van start gaan bij National Geographic.

  Kim's Convenience
  - De opnames voor het tweede seizoen van de Canadese komedie Kim's Convenience is van start gegaan. Het tweede seizoen krijgt dertien afleveringen en de race voor een vernieuwing met een derde seizoen is inmiddels begonnen.


  Riverdale
  - De productie van het tweede seizoen van The CW serie Riverdale is van start gegaan. Het tweede seizoen van Riverdale zal op 11 oktober van start gaan bij The CW.

  The Carmichael Show
  - Het valt te bezien of het vierde seizoen van de NBC-serie The Carmichael Show het levenslicht gaat zien. Op dit moment hangt het lot van deze serie af van de contractonderhandelingen. Op 30 juni lopen de contracten af van de castleden en het is dus nog afwachten of die deadline gehaald wordt. Houd MijnSerie in de gaten voor meer nieuws over The Carmichael Show.

  Westworld
  - Op 2 juli zal het tweede seizoen van Westworld in productie gaan. De opnames vinden plaats in Moab, Utah en Santa Clarita, California. Personages als Stubbs (Luke Hemsworth), Angela (Talulah Riley), Peter Abernathy (Louis Herthum) en Dolores (Evan Rachel Wood) keren terug in het tweede seizoen van Westworld, die ergens in 2018 van start zal gaan bij HBO.

  Datums Series
  FOX
  - FOX is het vierde netwerk van de grote vijf die zijn herfst 2017 start- en premièredatums bekend heeft gemaakt. Nu alleen het schema van ABC nog.

  Game of Thrones
  - Op 16 juli gaat het één na laatste zevende seizoen van Game of Thrones van start bij HBO. En er is goed nieuws voor Ziggo klanten: Vanaf 17 juli is het nieuwe seizoen te zien op Movie & Series XL. Ziggo heeft alle series van HBO overgenomen, zo ook Game of Thrones.

  Goede Tijden, Slechte Tijden
  - Babette van Veen maakte het nieuws zelf bekend via Facebook. Videoland gaat vanaf 1 juli, elke dag drie afleveringen, het complete eerste seizoen (195 afleveringen) van Goede Tijden, Slechte Tijden uitzenden. Op 1 oktober 1990 ging het eerste seizoen van start bij RTL 4. Op 7 juli zal de laatste aflevering worden uitgezonden van seizoen 27 en op 4 september start seizoen 28 bij RTL 4.
  Video on youtube


  NBC
  - Na CBS en The CW heeft NBC als derde netwerk van de grote vijf zijn herfst 2017 start- en premièredatums bekendgemaakt. Het wachten is nu nog op de schema’s van ABC en FOX.

  People of Earth
  - TBS heeft bekendgemaakt dat het tweede seizoen van People of Earth op 24 juli van start gaat.

  Startdatums series op de Vlaamse TV
  - Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie hierbij de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  Star Trek: Discovery
  - Na verschillende keren te zijn uitgesteld, wisselingen in castleden en showrunners heeft CBS eindelijk een premièredatum aangekondigd voor de nieuwe Star Trek franchise; Star Trek: Discovery. UPDATE: Er is inmiddels iets meer bekend over de rol van de hoofdrolspeelster Sonequa Martin-Green als Michael Burnham. Martin-Green vertelde: “Ik ben de eerste officier van de U.S.S. Shenzou, met Philippa Georgiou als kapitein, die gespeeld wordt door de buitengewone Michelle Yeoh. Ik heb een innerlijke oorlog en het is een reis van zelfontdekking, en uitvogelen wat het betekent om te leven, mens te zijn, voor Starfleet te werken en wat het betekent om een held te zijn.” En showrunners Aaron Harberts en Gretchen J. Berg legden uit waarom de serie zo vaak is uitgesteld: “Er zit zoveel kunstzinnigheid en op maat gemaakt handwerk in elk object dat je te zien krijgt, elk kostuum, elke set. De dingen moeten ontworpen worden en gemaakt,” legt Harberts uit. “We lieten een kostuumdesigner naar Zwitserland gaan, om de stof op te halen voor de Starfleet-kostuums. Meerdere items op onze uniformen zijn met 3D-printers gemaakt. Sommige van onze sets kosten wel zes weken om te maken. CBS gaf ons de tijd en het geld om iets te maken wat fans de moeite waard gaan vinden.” Berg vulde aan: “En dus moet het allemaal in elkaar passen. En dat doet het. Ik ben zo trots op wat op het scherm zit, het is zo mooi en het neemt 'wereld bouwen' naar een heel nieuw niveau.” Star Trek: Discovery is vanaf 24 september te zien bij CBS en 25 september bij Netflix wereldwijd.

  Gecancelde Series
  Downward Dog
  - Er waren al tekenen aan de wand dat Downward Dog het niet ging redden en nu heeft ABC officieel aangekondigd dat de komedie serie Downward Dog na één slecht bekeken eerste seizoen gecanceld is. Volgens mede-bedenker Samm Hodges is het een financiële reden dat de serie Downward Dog is gecanceld.

  Fargo
  - We hebben het al eerder vermeld, maar de serie Fargo blijft nog zeker een aantal jaren in onzekerheid of het vernieuwd of gecanceld gaat worden. Noah Hawley, bedenker vertelde: “Vertel de mensen alstublieft niet dat dit het einde is. Op dit moment kan ik nog geen datum aanwijzen (start productie) op de kalender. Ik heb met FX afgesproken dat de enige reden om een andere Fargo te gaan maken als de creativiteit daar is (op dit moment kijkt Hawley nog naar een wit scherm). Het heeft ongeveer vijftien maanden geduurd voor het tweede seizoen van de grond kwam en achttien maanden om seizoen drie in de lucht te krijgen. Ik heb nu mijn aandacht gericht op het tweede seizoen van Legion en mogelijk voor een film de volgende winter. We kijken naar ongeveer over drie jaar vanaf nu.” Dat zou inhouden dat in 2020 Fargo een vierde seizoen zou kunnen krijgen. Maar voor nu houden we de serie nog op semi-gecanceld/vernieuwd.

  Girlboss
  - Via Instagram heeft Sophia Amoruso laten weten dat de serie gebaseerd op haar leven, Girlboss, geen tweede seizoen krijgt van Netflix. De Netflix-serie is gebaseerd op het boek dat Amoruso schreef: #Girlboss. Ze vertelt daarin over haar leven in de zakenwereld en haar mode-imperium Nasty Gal. Amoruso vertelde: “Het was een goede show en ik was bevoorrecht om met zeer talentvolle mensen te werken"

  Last Man Standing
  - Last Man Standing zal niet net als Nashville een tweede leven worden ingeblazen. CMT heeft zich teruggetrokken uit de gespreken om de ABC-sitcom een zevende seizoen te geven. CMT zendt wel herhalingen uit van de Tim Allen-komedie The Last Man Standing. En zoals altijd draait het om geld. De beide partijen kwamen er niet uit met de cijfertjes.

  Prime Suspect 1973
  - ITV heeft besloten om, ondanks de goede kijkcijfers, na slechts één seizoen de serie Prime Suspect 1973 (ook bekend als Prime Suspect: Tennison) te cancelen. ITV verklaarde: “We zijn erg blij met de prestaties van Prime Suspect 1973, maar niet alles gaat maar door en door.”

  Nieuwe Series
  Amazon
  - Het is even geleden dat Emmy-winnaar Glenn Close op de televisie te zien was, maar ze komt teug in een Amazon-pilot van Sea Oak. Ook heeft Amazon de wereldwijde rechten van de Israëlische serie The Baker and The Beauty gekocht. Lees alles over beide series hier.

  Atypical
  - Op zondag 11 augustus gaat de nieuwe Netflix-komedie Atypical in première. De serie draait om Sam (Keir Gilchrist, Delete), een achttienjarige autistische jonge man die een grappige maar pijnlijke tocht begint naar zelfbewustzijn, liefde en onafhankelijkheid. Elsa, zijn moeder, wordt gespeeld door Jennifer Jason Leigh (Weeds).
  Video on youtube


  Dracula
  - De makers (schrijvers en producenten) van Sherlock gaan nog een historisch figuur tot leven wekken in een serie. Na Sherlock gaan ze Graaf Dracula laten herrijzen in een nieuwe serie. De serie zal net als Sherlock een miniserie worden met elke aflevering op speelfilmlengte, namelijk ongeveer anderhalf uur. De serie zal bij de BBC worden uitgezonden. Wanneer alles zal plaatsvinden is nog niet bekend. Het hele project is nog in de beginfase, het script moet nog worden geschreven en de cast nog uitgezocht. Of de bloeddorstige Graaf Dracula, net als Sherlock Holmes met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, verplaatst wordt naar het heden is niet bekendgemaakt.

  Judge Dredd: Mega City One
  - De nieuwe serie Judge Dredd: Mega City One is voorlopig nog niet te zien. Het duurt zeker nog twee jaar voor de serie op de televisie te zien is. Uitvoerend producent Jason Kingsley vertelde: “Het vertellen van langere verhalen is veel fijner, want zo kan je makkelijker Mega City One en zijn inwoners laten zien. Dat allemaal in een twee uur durende film proppen, is erg ingewikkeld. Ik denk dat de serie dan ook twee jaar in de toekomst ligt. Maar we zitten nog vroeg in het proces, dus het kan korter maar ook langer duren,” aldus Kingsley. Hij ging verder over de mogelijke serie: “Duistere fantasy-elementen zijn een ding dat we willen verkennen. De serie gaat het macabere combineren met het gestoorde en lichtvaardige. Het is immers een grote plek, met meer dan 400 miljoen verhalen om te vertellen.”

  The Good Cop
  - Netflix heeft de Tony Danza-dramedy The Good Cop direct als serie besteld. Tony Danza (Who’s the Boss) speelt de hoofdrol en produceert ook. The Good Cop is van de bedenkers van Monk. The Good Cop is gebaseerd op een Israëlisch format met dezelfde naam. In tien afleveringen van één uur zien we Danza als Tony Sr., een onteerde voormalige NYPD-officier die zich nooit aan de regels hield. Hij woont samen met zijn zoon Tony Jr. (nog niet gecast), een op het oog ernstige en eerlijke NYPD-detective die er een punt van maakt om het altijd volgens de regels te doen.

  The Oath
  - Sean Bean (Broken (2017) zal de hoofdrol spelen in de nieuwe Crackle-dramaserie The Oath. G-Unit Film & Television van Curtis “50 Cent” Jackson (Power) zal uitvoerend produceren. De productie zal volgende maand in Puerto Rico van start gaan en de première staat gepland voor 2018. The Oath is een tiendelige dramaserie bedacht door voormalig L.A. County Sheriff Deputy Joe Halpin (Hawaii Five-0). De serie verkent een subcultuur van bendes, bedacht door degenen die gezworen hebben om te beschermen en verdedigen. Naast Jackson zullen Todd Hoffman en Dennis Kim van Storied Media Group uitvoerend produceren samen met Halpin, die ook dienst doet als showrunner.

  Vernieuwde Series
  Angie Tribeca
  - TBS heeft heel stiekem Angie Tribeca vernieuwd met een vierde seizoen. Het is de bedoeling dat het vierde seizoen begin 2018 te zien is bij TBS. De misdaadkomedie over gaat Angie Tribeca als een lone-wolf detective van de Really Heinous Crimes Unit.

  Better Call Saul
  - Even leek het erop dat Better Call Saul niet zou worden vernieuwd, maar goed nieuws voor alle fans van deze Breaking Bad spin-off. Better Call Saul is vernieuwd met een vierde seizoen, die gepland staat voor 2018. Er is nog niet bekend of het vierde seizoen de allerlaatste wordt of dat er toch nog een vijfde seizoen komt. Houd MijnSerie in de gaten over nieuws rond Better Call Saul.

  Snowfall
  - Op 5 juli gaat de nieuwe FX dramaserie Snowfall in première. En nu heeft FX officieel aangekondigd dat de serie over de de vroege dagen van de crack-cocaïne-epidemie in Los Angeles in het begin van de jaren tachtig een tweede seizoen gaat krijgen. Het is de bedoeling dat het tweede seizoen van Snowfall met onder andere Damson Idris in de hoofdrol in 2018 te zien zal zijn bij FX.

  Who Do You Think You Are?
  - BBC One heeft de realityserie Who Do You Think You Are? vernieuwd met een veertiende seizoen. Het veertiende seizoen van het geliefde historische familieprogramma zal op 6 juli om 21.00 van start gaan, verdeeld over twee blokken van vijf afleveringen.

  Afleveringen
  Doubt
  - Na slechts twee afleveringen heeft CBS de serie Doubt gecanceld. Maar er waren nog steeds elf afleveringen die wel waren opgenomen maar nooit uitgezonden. Nu gaat CBS de laatste elf afleveringen alsnog uitzenden in juli en augustus. Aflevering drie zal op 1 juli worden uitgezonden en de laatste twaalfde en dertiende aflevering zullen op 12 augustus worden uitgezonden.

  Interview
  The Last Kingdom
  - Al enige tijd geleden mocht ik de knappe hoofdrolspeler uit The Last Kingdom, Alexander Dreymon, interviewen. Lees hier een verslag van dat interview.

  Casting Nieuws
  Love
  - Het derde seizoen van de Netflix-komedie Love krijgt er twee castleden bij. Kathy Baker (foto L) en Kyle Bornheimer (foto R) spelen in seizoen drie Vicki, Gus' (Paul Rust) moeder en Ken, Gus' oudere broer. Netflix heeft nog datum gegeven voor de start van het derde seizoen, maar de verwachting is ergens begin 2018.


  Taken (2017)
  - Taken (2017) ondergaat een nogal drastische verandering voor het zestiendelige tweede seizoen. Maar liefst zes van de originele castleden zijn ‘ontslagen’ voor dat het tweede seizoen van start gaat. Het zijn Gaius Charles (John), Brooklyn Sudano (Asha), Monique Gabriela Curnen (Vlasik), Michael Irby (Scott), Jose Pablo Cantillo (Dave) and James Landry Hébert (Rem) die niet meer te zien zullen zijn in het tweede seizoen. De geruchten gaan dat deze zuivering gedaan is om kosten te besparen. Dit zet ook vraagtekens bij de houdbaarheid van Taken (2017) voor een derde seizoen. Houd MijnSerie in de gaten voor meer nieuws over Taken (2017).

  Pilots
  Nightflyers
  - Syfy heeft het groene licht gegeven voor de pilot van de nieuwe serie Nightflyers, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1980 van George R.R. Martin (auteur Game of Thrones). Het script wordt geschreven door Jeff Buhler (The Midnight Meat Train) en hij zal ook optreden als uitvoerend producent. Het boek The Nightflyers heeft al een verfilming gekregen in 1987. In Nightflyers volgen we een groep avonturiers die in het meest geavanceerde schip, genaamd The Nightflyer, door het universum reizen om een mysterieus buitenaards ruimteschip te onderscheppen, dat wel eens de sleutel kan vormen tot de redding van onze planeet. Wanneer de bemanning hun bestemming naderen, ontdekken ze dat lang niet alles is wat het lijkt. Martin zal niet rechtstreeks betrokken zijn bij de serie.

  Wayward Sisters
  - The CW heeft weer plannen gemaakt voor een spin-off van Supernatural. In het negende seizoen werd er ook al geprobeerd op via een backdoor pilot een spin-off te starten, maar dat is uiteindelijk niet opgepikt. Nu zal er in het dertiende seizoen weer een backdoor pilot komen met sheriff Jody Mills (Kim Rhodes) als middelpunt. In de aflevering ontfermt Mills zich over verschillende jonge vrouwen, die door een bovennatuurlijke tragedie weeskinderen zijn geworden. De groep moet in de spin-off door Mills gekneed worden tot een team dat bovennatuurlijke bedreigingen bestrijdt. Het is de bedoeling dat naast Mills ook andere bekende personages opduiken in Wayward Sisters.

  Columns
  Showtime, seizoen 2 aflevering 11
  - Deze week was er weer een Showtime. Klik hier om erover te lezen en luisteren.


  Kijkcijfers
  Week 24
  - Klik hier voor de kijkcijfers van 12 tot en met 18 juni.

  Kijktip van de Week
  The Mist
  - Kijktip van de week is de serie The Mist. Klik hier om alles over de tip te kunnen lezen.


  Populairste series
  Populairste series afgelopen week
  - Welke series waren er in week 25 het populairst? Klik hier om het te lezen.


  MijnSerie
  Recensies
  - Ook deze week heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

  Series toevoegen en wijzigen
  - Wist je dat de MijnSerie lezer kan zelf series toevoegen. Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Update
  - Op 21 juni is er een update online gezet. Er zijn wat bugs opgelost maar de grootste veranderingen zijn dat er een trailer knop is toegevoegd in de header plaat van een serie. Dit is al het geval in de mobiele app en nu dus ook in de website. De andere verandering is dat de serie-overzichtpagina nu over de volledige breedte van scherm is, plus de uitgebreide weergave heeft een nieuw design. Dit is echter alleen Premium gebruiker. Het is de bedoeling dat meer pagina's over de hele breedte uitgelijnd gaan worden, dit zal echter alleen voor Premium gebruikers zijn.
  Wat vindt jij van de update? En welke pagina zou jij het liefst als volgende over de hele breedte willen zien?

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten
  ABC
  - Bij ABC zijn er ontwikkeling gaande rond de realityserie Bachelor in Paradise, castingnieuws over Designated Survivor en Grey's Anatomy en vervelend nieuws voor de fans van Still Star-Crossed.

  Netflix
  - Netflix timmert nog steeds enorm lekker aan de weg. De streamingdienst vernieuwt twee animaties, koopt rechten van een revivalserie en kondigt datums aan van twee series. Lees er hier alles over.

  Prijsvragen
  - Tot 26 juni kun je kans maken op de onderstaande series:

  Suits
  - Klik hier als je kans wilt maken op het zesde seizoen van Suits.

  The Magicians
  - Klik hier als je kans wilt maken op het eerste seizoen van The Magicians.

  Antwoorden prijsvraag week 24
  - Het antwoord op de prijsvraag van vorige week is:

  * Limitless
  Vraag: Hoe heet de drug die centraal staat in Limitless?
  Antwoord: NZT

  * The Last Ship
  Vraag: Door welk voertuig raakt de Nathan James beschadigd in seizoen 2?
  Antwoord: Achilles

  * Shades of Blue
  Vraag: Hoofdrolspeelster Jennifer Lopez speelde al 3 keer eerder een personage die voor de overheid werkt. In welke van onderstaande films doet zij dit niet?
  Antwoord: Enough

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews
  Powerless
  - Op 9 juni overleed de alom geliefde acteur Adam West. In de serie Powerless speelde hij een laatste gastrol. Maar die aflevering is nooit uitgezonden vanwege het vroegtijdig cancelen van de serie. Nu is de bewuste aflevering uit eerbetoon voor de acteur online gezet.
  Video on youtube


  Voor je Serieagenda*
  *Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van juni.

  -Maandag 26 juni
  19.40 – Chef in je oor – Serie première (NPO 3)

  -Woensdag 28 juni
  20.30 – Offspring – Seizoen 7 (Network Ten)
  22.00 – Jay Leno's Garage (2015) – Seizoen 3 (CNBC)

  -Donderdag 29 juni
  21.30 – Cleverman – Seizoen 2 (Sundance)
  22.00 – WAGS: Miami – Seizoen 2 (E!)
  22.00 – Naked Attraction – Seizoen 2 (Channel 4)

  -Vrijdag 30 juni:
  00.00 – Taboo (2017) – Seizoen 1 (Videoland)

  Met overzichtelijke groet,

  Mandy
  Leuk?
  0
  1
  Bekijk stemmen

  Reacties (4)

  avatar_hero88
  26 jun 2017 15:29 -
  misschien een poll?
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  26 jun 2017 15:41
  Leuk idee, zal eens navragen of dat haalbaar is. In ieder geval bedankt voor het meedenken.
  Reageer
  avatar_Petertjuh4
  26 jun 2017 16:05 -
  Ik vind dat het weetje moet blijven!
  Reageer
  avatar_Mandy1966
  26 jun 2017 16:06
  Oké, staat genoteerd. Dank je wel voor je reactie :-)
  Reageer