Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Game of Thrones voor derde jaar op rij beste serie

Game of Thrones voor derde jaar op rij beste serie

Jullie hebben gesproken! Game of Thrones is voor het derde jaar op rij de beste serie van het jaar. Daredevil mag zich (op het nippertje) de beste nieuwe serie van 2015 noemen. Lees hier meer over de uitslag, of scroll direct naar beneden voor een volledige lijst met alle winnaars. Bedankt voor het stemmen!

Beste Serie van 2015
Game of Thrones, hoe kan het ook anders? Met 28% van de stemmen kon de serie niet van de troon verstoten worden, want ook in 2013 en 2014 ging de titel naar onze vrienden in Westeros. De serie liet The Walking Dead en Homeland ver achter zich. Grote favorieten onder critici en award shows (én de schrijvers van MijnSerie) als Fargo en Mad Men konden niet echt op jullie enthousiasme rekenen. Fargo hoorde met 8% van de stemmen bij de middenmoot en Mad Men eindigde zelfs helemaal onderaan met slechts 1%.

Beste Nieuwe Serie van 2015
Bij de nieuwe series waren jullie minder uitgesproken. Daredevil won op het nippertje, gevolgd door de serie Narcos, die slechts enkele stemmen minder kreeg. En de twee series werden op de voet gevolgd door Mr. Robot, Jessica Jones en Better Call Saul.

Overige categorieën
In de categorie Beste Nederlandse Serie hadden jullie een sterke voorkeur voor Penoza. De serie haalde ruim één derde van de stemmen binnen. Dat was meer dan genoeg om series als Flikken Maastricht en Divorce ver achter zich te laten.

De titel Beste Komedieserie van 2015 gaat naar The Bing Bang Theory, gevolgd door Orange is the New Black en Modern Family. South Park wint op het nippertje de titel Beste Animatieserie. De serie troeft met 30% van de stemmen The Simpsons af, die op 29% van de stemmen kon rekenen. Met 25% van de stemmen is ook Family Guy een populaire serie in het genre.

Het populaire The Blacklist ging er met twee titels vandoor. De serie versloeg Homeland en How to Get Away With Murder als Beste Misdaadserie. Bovendien vonden jullie The Blacklist ook de Beste Serie om te Binge-watchen.

Superhelden zijn helemaal hot, maar geen enkele superheld kon in de buurt komen van de populaire serie Arrow, die op bijna één derde van de stemmen kon rekenen. De nieuwe serie Sense8 gaat er met bijna een kwart van de stemmen vandoor met de titel Beste Sci-fi serie. Sci-fi is een populair genre, want de titel voor Beste Mini-serie ging naar het driedelige science fiction drama Childhood’s End.

Van de series die in 2015 geëindigd zijn, zal The Mentalist met bijna een kwart van de stemmen het meest gemist worden door jullie. Gevraagd naar welke serie niet aan jullie verwachtingen voldeed, gaven jullie aan True Detective de Meest Teleurstellende Serie van 2015 te vinden. In de verkiezing van vorig jaar nog verkozen tot beste nieuwe serie van 2014, werd het tweede seizoen van de serie wereldwijd slecht ontvangen en zo ook door jullie.

Kijkwijze
En we vroegen jullie natuurlijk ook naar jullie favoriete kijkwijze. 60% van jullie geeft aan series op het internet te downloaden, en is daarmee de populairste manier om een serie te volgen. Daarnaast maakt 55% van jullie ook gebruik van betaalde streamingdiensten zoals Netflix en HBO Go. Slechts 37,5% kijkt ook series wanneer die uitgezonden worden op een televisiezender. 22% van de kijkers geeft aan wel eens een serie te kijken die op DVD is uitgebracht. En maar 13% van de stemmers kijkt series via on demand-diensten die kabelproviders aanbieden en is hiermee de minst populaire manier om een serie te kijken.

Daarnaast vroegen we jullie op welk apparaat je de series vervolgens afspeelt. Jullie kijken het liefst op een televisiescherm, ruim 80% stemde op de vertrouwde beeldbuis. De helft van de kijkers kijkt ook wel eens series op een laptop. Tablet (21%), desktop (20%) en telefoon (15%) zijn beduidend minder populaire apparaten om series te kijken.

Heb jij ook gestemd? Hou dan je mailbox goed in de gaten, want wie weet heb jij één van de prijzen gewonnen. Dat hoor je deze week.

Beste Serie
Game of Thrones (28%)
The Walking Dead (16%)
Homeland (12%)
Jessica Jones (9%)
Narcos (8%)
Outlander (8%)
Fargo (8%)
Vikings (6%)
Downton Abbey (5%)
Mad Men (1%)

Beste Nieuwe Serie
Daredevil (17%)
Narcos (17%)
Mr. Robot (15%)
Jessica Jones (13%)
Better Call Saul (12%)
Empire (8%)
The Last Kingdom (8%)
iZombie (6%)
The Man in the High Castle (4%)

Beste Nederlandse Serie
Penoza (35%)
Flikken Maastricht (14%)
Divorce (12%)
Zwarte Tulp (8%)
Moordvrouw (8%)
Danni Lowinski (6%)
Celblok H (5%)
Overspel (5%)
Smeris (4%)
Dokter Tinus (4%)

Beste Komedieserie
The Big Bang Theory (35%)
Orange Is the New Black (27%)
Modern Family (15%)
iZombie (9%)
Shameless (US) (7%)
Ash vs Evil Dead (4%)
Master of None (3%)
Transparent (1%)

Beste Mini-serie
Childhood’s End (27%)
The Book of Negroes (21%)
Gangland Undercover (20%)
Wolf Hall (14%)
Jonathan Strange & Mr Norrell (10%)
Show Me A Hero (9%)

Beste Misdaadserie
The Blacklist (33%)
Homeland (22%)
How to Get Away with Murder (17%)
Fargo (13%)
Broadchurch (7%)
The Americans (3%)
The Good Wife (3%)
Justified (3%)

Beste Sci-fi Serie
Sense8 (27%)
The Last Ship (22%)
Limitless (17%)
Falling Skies (11%)
Wayward Pines (10%)
The Whispers (7%)
Humans (4%)
The Expanse (2%)

Beste Superheldenserie
Arrow (31%)
Daredevil (14%)
The Flash (13%)
Jessica Jones (13%)
Gotham (13%)
Agents of S.H.I.E.L.D. (11%)
Supergirl (4%)
Agent Carter (3%)

Beste Series om te Binge-watchen
The Blacklist (25%)
House of Cards (20%)
Orphan Black (16%)
Orange Is the New Black (13%)
Narcos (11%)
Making a Murderer (9%)
iZombie (5%)
Ash vs Evil Dead (2%)

Beste Animatieserie
South Park (30%)
The Simpsons (29%)
Family Guy (25%)
Archer (6%)
Bob's Burgers (6%)
BoJack Horseman (2%)
F is for Family (2%)
Moonbeam City (0%)

Serie die we het meest gaan missen
The Mentalist (24%)
Luther (14%)
Hannibal (13%)
Downton Abbey (13%)
Glee (13%)
Mad Men (8%)
Community (8%)
Justified (6%)

Meest Teleurstellende Serie
True Detective (25%)
Two and a Half Men (22%)
Pretty Little Liars (18%)
Zoo (15%)
The Brink (11%)
The Bastard Executioner (10%)
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (11)

Timmetje
Timmetje 3 februari 2016, 14:53
Vraag me af hoe serieus deze lijst genomen kan worden als The Big Bang Theory en Arrow in hun categorie op de eerste plaats terecht kunnen komen. Zou de redactie misschien vrij kunnen geven hoe veel leden er hebben gestemd?
ThomasNL92
ThomasNL92 3 februari 2016, 15:38
Tsjah, kwaliteit wint het blijkbaar niet over geld ;)
anonymous
anonymous 3 februari 2016, 15:44
Er zijn bijna 10.000 stemmen uitgebracht door meer dan 1.050 gebruikers.
Arjensky
Arjensky 3 februari 2016, 17:04
Op de meest bekeken series wordt het meest gestemd. Het is ook eigenlijk meer een populariteitsverkiezing. Wat mij betreft zegt het niets over de kwaliteit van de series.
tweemaalh
tweemaalh 3 februari 2016, 16:59
Wat ik zie is dat veel 'populaire series' hebben gewonnen, series die bij een breed publiek bekend en geliefd zijn, en daarvoor hoeven ze niet eens zo goed te zijn. Arrow is best amusant, maar meer ook niet (vind ik). Arrow kan echter makkelijker een groot publiek aanspreken en bereiken, terwijl series als Daredevil of Jessica Jones in mijn opinie meer kwaliteit hebben.

Hetzelfde geldt voor de categorie beste misdaadserie. The Blacklist is absoluut geen slechte serie, maar meer ook niet. Toch heeft het gewonnen van Fargo en The Americans, series die volgens critici (en ook een beetje volgens mij) veel beter zijn. Simpelweg omdat The Blacklist een groter publiek beter kan aanspreken.
anonymous
anonymous 3 februari 2016, 22:02
Het is in feite ook een populariteitswedstrijd, maar daar kom je ook niet echt omheen. Daar kan MijnSerie ook vrij weinig aan doen. Zoals Arjensky zegt: het zegt helemaal niets over de kwaliteit van deze series. Zoals jijzelf aangeeft: de massa stemt nou eenmaal op de meer herkenbare en bekende series. Deze uitslag kun je ook gewoon voor volgend jaar invullen. De uitkomst staat al vast. Game of Thrones en The Big Bang Theory prijken ook gewoon volgend jaar bovenaan het lijstje.

Natuurlijk is Arrow niet beter dan Daredevil en Jessica Jones. En natuurlijk mag The Blacklist niet eens kijken naar de schoenen van Justified, Fargo en The Americans. Series als Arrow, The Blacklist en The Walking Dead horen niet eens op een best of lijst thuis. Maar goed, je bepaalt zelf hoeveel waarde je aan zoiets hecht natuurlijk.
Timmetje
Timmetje 4 februari 2016, 09:00
Mee eens, maar het zou juist dit lijstje sieren als er kwalitatief goede series in, de top, zouden staan die onder de aandacht worden gebracht van de 'novice' serieliefhebber. Ik ben altijd benieuwd, bij het zien van een best of lijstje, of er een serie tussen staat die ik nog niet gezien heb en waarvan ik denk "die moet ik echt nog eens gaan kijken!" Afijn in die zin was dit lijstje dus enigszins een teleurstelling, vandaar mijn eerdere reactie.
anonymous
anonymous 4 februari 2016, 10:09
Je hebt gelijk. Maar, MijnSerie is een site voor de algemene serieliefhebber. Het is gericht op iedereen die series kijkt. De algemene kijker (de massa) kijkt met andere ogen naar series dan de 'novice' serieliefhebber. Die willen voornamelijk vermaakt worden. Wat heel begrijpelijk is, want dat is nog steeds de hoofdfunctie van tv. De novice serieliefhebber is veel kritischer, is ook meer bezig met series en heeft over het algemeen een betere kijk op beoordelen/waarderen van kwaliteit. Een kijker als jij kan deze beter afgaan op de top tien lijsten van critici. Ik stuur je wel een pb met een lijst van de beste series volgens de bekendste Noord-Amerikaanse televisiecritici. Dat is eigenlijk de enige lijst die je nodig hebt als, in jouw woorden, de 'novice' serieliefhebber.
anonymous
anonymous 4 februari 2016, 10:23
Niks mis mee toch, met GoT als beste serie? Ik heb zelf op een andere serie gestemd, maar GoT is met afstand de meest populaire en is ook zeker geen slechte serie, dus kan best leven met deze winnaar.

Ook de rest van de categorieën kan wel wel mee leven, behalve die van beste misdaadserie, Fargo 4e??????? en beste superheldenserie, vind zelf alle andere series in die categorie beter dan Arrow, maar hier had natuurlijk één van de Netflix series moeten winnen.
HiMyNameIsJoey
HiMyNameIsJoey 4 februari 2016, 10:31
In die categorieën krijgt ook de meest bekeken/populaire/toegankelijke serie de meeste stemmen. Ben het compleet met je eens dat het niet per sé de beste series zijn, maar feit is dat onder de stemmers het wel de meest populaire series zijn.
RLS90
RLS90 4 februari 2016, 19:21
Ik moet zeggen dat ik Fargo toch echt een van de beste series vind. Wat betreft nieuwe series ben ik fan van Daredevil en Narcos. Mr. Robot staat nog op mijn lijstje.

Persoonlijk heb ik het enthousiasme voor The Blacklist nooit gesnapt, zeker niet in vergelijking met Homeland, Fargo of The Americans. Maar we zijn immers allemaal mensen met een eigen mening.
Log in om een reactie achter te laten