The Brink

6.5 / 10
27 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
6.5 / 10
1seizoenen/10afleveringen/2015 - 2015 
NetwerkHBO
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:27 min20152015 (Beëindigd)
Genres:Komedie
Netwerk:HBO
The Brink is een Amerikaanse komedieserie van de zender HBO. De serie ging in première op 21 juni 2015.

Wanneer een schurk algemene controle over Pakistan en zijn nucleaire arsenaal grijpt, rust het lot van de wereld op de schouders van drie onwaarschijnlijke Amerikanen: minister van Buitenlandse Zaken Walter Larson, nederige buitenlandse dienst officer Alex Talbot en stoere Marine fighter pilot Zeke Tilson. Van de turbulente straten van het Midden-Oosten, het witte huis Situation Room, en op een vliegdekschip op de Rode Zee, moeten deze drie gecompromitteerde zielen door de chaos om hen heen de rust zien te bewaren en samenwerken om Wereld Oorlog III te voorkomen.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10

Recensies (2)

The Brink - Seizoen 1

7

The Brink - Eerste aflevering

7

Nieuws (9)

Jullie hebben gesproken! Game of Thrones is voor het derde jaar op rij de beste serie van het jaar. Daredevil mag zich (op het nippertje) de beste nieuwe serie van 2015 noemen. Lees hier meer over de uitslag, of...
3 feb 2016
11
Deze column dient ter ondersteuning van de verkiezing van de meest teleurstellende serie van 2015. Van 11 t/m 31 januari kun je stemmen. Televisie heeft een ware revolutie doorgemaakt. Werd het vroeger gezien als...
8 jan 2016
10
Het is een beetje een rommeltje in serieland dit herfstseizoen. Series krijgen meer of minder afleveringen, worden na eerst vernieuwd te zijn weer gecanceld of krijgen een (bijna) volledig seizoen. Met het...
2 nov 2015

Populaire reacties (6)

5
29 aug 2015
Ja sorry, het was even een tijdje stilletjes aan het front. Ik was druk. Dat heb je soms wel eens. Druk met werk en druk met die nieuwe serie met Tim Robbins . “Wat?!”, hoor ik je denken. “Is er na The Spoils Of Babylon wéér een serie met die halfgod van The Shawshank Redemption er in? Wat een feest. Laat me hier in huis even wat slingers aan het plafond prikken en zo’n lekker mal papieren hoedje opzetten. Ooh, en Jack Black en die psychisch gestoorde pornosnor uit Orange Is The New Black dragen ook hun steentje bij? Chill. Heb geen posters van die gasten boven m’n bed, maar ik lust ze best in een serie, helemaal als die serie ook nog eens van HBO is. Waar gaat dit nieuwe huzarenstukje precies over?”. Nou, grappig dat er over begint, want dat vraag ik me na het zien van alle tien de afleveringen ook af. Quelle une misère (Dat is dus ‘Wat een ellende’ in het Frans).

Het rommelt in Pakistan en als de zoveelste machtswellusteling het er voor het zeggen krijgt, drukt een Derde Wereldoorlog langzaam de neus tegen het raam. Het is aan de sexverslaafde Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken (Tim Robbins), een nietszeggende medewerker van de Amerikaanse ambassade in Islamabad (Jack Black) en een doorgesnoven fighter pilot op een vliegdekschip in de Rode Zee (Pablo Schreiber) om de wereld te redden van de ondergang. Zo kort en beknopt klinkt het nog heel wat, maar laat je geen loer draaien, beste mensen.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben nogal merktrouw. Als ik heel eerlijk ben zou ik hier merkgeil moeten zeggen, maar ik wil ook weer niet té oppervlakkig overkomen. Al sinds ik ze kon betalen van m’n krantenwijk, hangen de billen iedere dag ontspannen in Björn; Pepsi drink ik niet, dat moet Coca Cola zijn en die hou ik thuis op temperatuur in een knalrode SMEG koelkast. I love my brands, maar je moet je er wel bij neerleggen dat ook zij af en toe de plank volledig mis slaan. Zo liet Nike in ’95 bijvoorbeeld haar nieuwe Air Max lijn in elkaar knutselen door de blinde stagiair van het bouwbedrijf om de hoek, kreeg de hoofdontwerper van BMW schijnbaar een tia net toen hij bezig was aan het ontwerp voor de nieuwe head turner van 1993, de BMW C1, en had de directeur van HBO blijkbaar wat teveel dingen aan zijn hoofd toen hij een krabbel zette onder het uitzendschema van The Brink, want die had natuurlijk nooit op tv moeten komen. HBO onwaardig.

De insteek is dat zo nu en dan de tranen over je wangen moeten rollen van het lachen. Nou, die tranen waren er, maar met lachen had het niet zoveel te maken. Het brengen van humor is al lastig, vraag maar aan Guido Weijers, maar het maken van goede satire is helemaal een kunst. Een kunst die de schrijver van The Brink helaas niet helemaal machtig is gebleken. Hierdoor is het een komedie geworden waarbij je op de bank na iedere grappig bedoelde punchline hoofdschuddend naar het schermpje van je telefoon kijkt, in de hoop op een Tinder match, die je van de hoognodige afleiding kan voorzien. Tim Robbins kan sinds de Shanwshank bij mij niet veel verkeerd doen, maar het script van The Brink had hij beter kunnen bewaren om zijn Golden Globe en Acadamy Award in te verpakken tijdens een volgende verhuizing. Heeft ie jammer genoeg niet gedaan en nu zitten we allemaal met de ellende, minimaal twee seizoenen lang, want HBO heeft al aangekondigd dat er een tweede ronde zal volgen. Lekker dan.
6
30 jul 2015
Had er na 2 afleveringen genoeg van. The Brink zit ver onder het niveau van Ballers.