Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 38

Weekoverzicht 38

Prijsvraag antwoorden, datums, gecancelde en nieuwe series en een nieuwe streamingdienst. Seinfeld, The Good Doctor, South Park, Friends, The 100 en Fargo. Er was het één en ander te vertellen over deze en meer series van 16 tot en met 22 september.

Weetjes


Friends


Op zondag 22 september was het precies 25 jaar geleden dat de allereerste aflevering van de sitcom Friends werd uitgezonden door NBC.

Lord of the Rings-serie


Amazon Studios heeft aangekondigd dat The Lord of the Rings-serie, gebaseerd op de iconische fantasieromans van J.R.R Tolkien, gefilmd gaat worden in Nieuw-Zeeland.

Seinfeld


Seinfeld is een Amerikaanse komedieserie van de zender NBC. Tussen 1990 en 2010 zijn er 180 afleveringen verschenen. De serie zal vanaf 2021 bij Netflix te zien zijn.

The Sinner


The Sinner is een Amerikaanse anthologieserie van de zender USA Network. Het tweede seizoen werd in september 2018 afgesloten. Het derde seizoen is uitgesteld tot 2020.

South Park


Het lijkt erop dat Netflix binnenkort de uitermate populaire en langlopende animatieserie South Park voor de Nederlandse fans gaat streamen.

Algemeen Serienieuws


MijnSerie Podcast


MijnSerie.nl heeft ook een maandelijkse podcast! Mandy en Peter bespreken een tv serie, praten je bij over het laatste serienieuws en houden je op de hoogte wat de meest populaire series zijn op MijnSerie.nl

Datums Series


Anne with an E


Anne with an E is een Canadese familieserie van de zender CBC die ook te zien is op Netflix. De serie ging in première in maart 2017.

The Good Doctor


The Good Doctor is een Amerikaanse ziekenhuisserie van de zender ABC. Op 23 september gaat het derde seizoen van start bij ABC. En in oktober is het derde seizoen te zien bij Videoland en RTL 4.

Netflix


- Netflix heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van Pose en het negende seizoen van The Walking Dead in oktober te zien zal zijn.

- In augustus 2018 heeft Netflix de komedieserie Insatiable gelanceerd. Het is een tienerkomedie van Lauren Gussis, die we kennen van Dexter en Once Upon a Time. Het tweede seizoen zal in oktober te zien zijn.

- The Big Bang Theory is een Amerikaanse komedieserie van de zender CBS. De serie ging in première in 2007 en eerder dit jaar heeft CBS het allerlaatste seizoen uitgezonden. En dat seizoen zal in oktober te zien zijn bij Netflix.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 38 (16 – 22 september)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Nieuwe Series


Carla


The Big Bang Theory-acteurs Jim Parsons en Mayim Bialik werken weer samen. Ze zijn beiden betrokken bij de productie van de nieuwe serie Carla, een bewerking van BBC-serie Miranda.

The Fugitive


Kiefer Sutherland gaat de hoofdrol spelen in een serie die gebaseerd is op de film The Fugitive. De remake wordt gemaakt door streamingdienst Quibi en zal in april 2020 beschikbaar komen.

Mosquito Coast


Apple heeft de nieuwe serie Mosquito Coast formeel het groene licht gegeven. Het is een dramaserie van Luther-maker Neil Cross met in de hoofdrol Justin Theroux.

Naamloze Netflix-serie


Glee-actrice Jane Lynch heeft zondag tijdens de uitreiking van de Creative Arts Emmy Awards prijsgegeven dat zijzelf en zangeres Cyndi Lauper bezig zijn met een komedieserie voor Netflix.

Spin-off/Remake


Saved by the Bell


Saved by the Bell, de tienerserie die in 1989 in première ging bij NBC, wordt nieuw leven ingeblazen. Castleden Mario Lopez en Elizabeth Berkley keren terug in de nieuwe versie.

Gecancelde Series


No Good Nick


Soms is het goed om slecht te zijn. Helaas voor No Good Nick was dat genoeg voor één seizoen, Netflix heeft de komedieserie gecanceld.

Vernieuwde Series


Family Reunion


Netflix heeft aangekondigd dat Family Reunion een tweede seizoen gaat krijgen. Het goede nieuws komt halverwege het eerste seizoen dat in twee delen is opgesplitst. Op 10 juli ging het eerste deel in première en het tweede deel zal naar verwachting in januari 2020 van start gaan. Het tweede seizoen heeft nog geen startdatum, maar zal zestien afleveringen gaan krijgen.

GLOW


GLOW is een Amerikaanse sport-dramedy van Netflix met in de hoofdrollen Alison Brie en Betty Gilpin. Het derde seizoen van de serie is sinds 9 augustus te zien. De worstelserie is vernieuwd met een allerlaatste vierde seizoen.

Schitt’s Creek


Pop TV heeft aangekondigd dat het zesde seizoen het allerlaatste zal zijn voor de komedieserie Schitt’s Creek. Op dinsdag 7 januari 2020 om 21.00 uur zal het allerlaatste zesde seizoen van start gaan in Amerika en Canada. De serie is momenteel genomineerd voor vier Emmy Awards waaronder voor beste komedieserie.

Afleveringen


Crisis on Infinite Earths


The CW heeft in december 2018 bekend gemaakt dat de cross-over in de Arrowverse van 2019 Crisis on Infinite Earths gaat heten, tot vreugde van de fans. Nu is er meer bekend.

Casting Nieuws


The 100


The 100 is een Amerikaanse sciencefictionserie van The CW. De serie ging van start in 2014 en inmiddels zijn er zes seizoenen verschenen, die hier te bekijken zijn bij Netflix. Er is castingnieuws.

American Gods


De Amerikaanse zender Starz werkt aan de productie van het derde seizoen van American Gods. De serie is hier te zien bij Amazon Prime Video. Er is casting nieuws.

Fargo


Acteur Timothy Olyphant keert terug naar FX met een sleutelrol in het komende vierde seizoen van de anthologieserie Fargo.

How to Get Away with Murder


How to Get Away with Murder is een Amerikaanse misdaadserie van de zender ABC. Op 26 september gaat het zesde seizoen van start. De castinglijst heeft er twee castleden bij.

Shantaram


Jax Teller uit Sons of Anarchy keert terug op televisie als Lin in de nieuwe AppleTV+ serie Shantaram.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Peacock


NBCUniversal heeft de naam van de nieuwe streamingdienst onthuld: Peacock. En er is bekend gemaakt welke series de nieuwe dienst gaat maken en streamen. Battlestar Galactica is daar één van.

Overlijdensberichten


Brian Turk


Acteur Brian Turk is op 49-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Dat melden Britse media.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


The Crown


Het derde seizoen van de dramaserie The Crown is vanaf 17 november bij Netflix te zien. Er is een trailer uitgebracht.

Raising Dion


Raising Dion is een nieuwe Amerikaanse superheldenserie van Netflix. De serie gaat in première op 4 oktober 2019. Er is een trailer uitgebracht.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Mathijs92 gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

Kijkcijfers: Week 37


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 9 tot en met 15 september in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van The Magicians: Quentin Coldwater heeft een favoriete boekenreeks in The Magicians. Hoe heet die boekenreeks?, was Fillory and Further. Weetje: Fillory and Further is een fictieve vijfdelige boekenreeks geschreven door de fictieve schrijver Christopher Plover. De reeks werd in de jaren 30 in Groot Brittannië gepubliceerd. Ze beschrijven de avonturen van de vijf Chatwin kinderen in een magisch land dat zij ontdekken als ze op vakantie zijn op het platteland bij hun excentrieke oom en tante.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Purge: De serie The Purge is gebaseerd op de film The Purge. Wie schreef en bedacht de film en werkte ook mee aan de serie The Purge?, was James DeMonaco. Weetje: James De Monaco werkte ook mee aan The First Purge (2018), The Purge: Election Year (2016), The Purge (UK) (2015), The Purge: Anarchy (2014) en The Purge (2013) als producent, schrijver en/of regisseur.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht september 2019 die in week 39 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 23 september


00.30 – Late Night with Seth Meyers – Seizoen 7 (NBC)
06.00 – SOKO Potsdam – Seizoen 2 (ZDF)
18.50 – Heiter bis tödlich - Morden im Norden – Seizoen 6 (Das Erste)
23.30 – The Tonight Show with Jimmy Fallon – Seizoen 7 (NBC)

-

Woensdag 25 september


19.25 – Heldt – Seizoen 7 (ZDF)
21.00 – Doc Martin – Seizoen 9 (ITV1)
21.00 – Bitchin' Rides – Seizoen 6 (Velocity)

-

Donderdag 26 september


18.05 – SOKO Stuttgart – Seizoen 11 (ZDF)
19.30 – The Bachelorette (AU) – Seizoen 5 (Network Ten)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten