Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: Mathijs92

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.

Wij hebben dan ook aan De Onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 84ste Onbekende Seriekijker is Mathijs Korte (26).

Mathijs Korte


Aantal serie-uren per week: Dit wisselt behoorlijk. Gemiddeld toch zeker twee tot drie afleveringen per dag. Dus kom dan wel op ruim 15 uur per week.
Allereerste serie ooit gezien: De echte kinderseries dan niet meegerekend dan denk ik dat het 'Allo 'Allo! was. Vaste prik, na het eten even een aflevering kijken. Waren toch altijd veel komedies zoals onder andere Everybody Loves Raymond en The King of Queens.
Beste serie ooit: Ik neem dan minder mee of het kwalitatief ook goed was, maar Prison Break blijft toch mijn all time favoriet. De spanning, plot twisten. Oké af en toe ging het te ver.. maar het keek heerlijk weg!
Beste serie op dit moment: Ik start aan het merendeel van de series pas wanneer er een heel seizoen van op staat, zodoende loop ik altijd iets achter. Zo ben ik bijvoorbeeld ook niet meegegaan met de hype rondom Game of Thrones destijds. Nu is het gecanceld en kwam het toch weer voorbij. Inmiddels bij seizoen 2 en ik moet toegeven; het is geweldig.
Serie die op de planning staat: Ja en dat zijn er op dit moment nogal wat! Tom Clancy's Jack Ryan, Pearson, Bad Blood (2017), Billions.
Mathijs Korte, zijn gebruikersnaam is Mathijs92, 3 jaar en 9 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Mathijs, 26 jaar en al dik drie jaar een trouwe bezoeker van MijnSerie.nl. Denk sinds een jaar of zeven een echte seriefan en dit is door MijnSerie alleen maar meer geworden. Was op zoek naar een site met informatie over een bepaalde serie en kwam gelukkig hier uit.”Hoe ziet jouw persoonlijke Top 5 er uit?: “Poe, vijf is wel erg weinig.. Hier komt dan wel op 1. Prison Break. Ondanks dat het elk seizoen minder werd. 2. Peaky Blinders, 3. Sons of Anarchy, 4. The Handmaid's Tale 5. The King of Queens. Die laatste moet erbij in verband met Kevin James.”Naast een Top 5 zijn er ook minder goede series. Wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “Makkie. Kerst met de Kuijpers. Rondom Kerstmis wilde mijn vrouw graag nog even wat kijken en zij had wat leuks uitgekozen. Nou dat heb ik geweten. Wat een aanfluiting!”
Kevin James uit Kevin Can Wait
In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Ik denk dan toch misdaad. Liefst samen met thriller. Hou van de spanning hoe dit zich opbouwt tijdens een seizoen.” Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series etc?: “Engels en Amerikaans kijk ik op dit moment het meeste. Ik moet wel zeggen dat ik de laatste tijd ook steeds meer Spaanse series zie door de successen van onder andere La Casa de Papel en Vis a Vis.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Kevin James. Wat een geweldige acteur vind ik dat. Kan zo ontzettend hard om hem lachen. En ik heb nog niet zo lang geleden Kevin Can Wait gekeken. Ik zag veel slechte recensies voorbij komen maar ik moest hem zien alleen omdat hij weer een hoofdrol te pakken had.”Series kunnen erg verslavend zijn. Zeker nu er heel makkelijk via de diverse vod-diensten gebinge-watched kan worden. Aan welke serie of series was jij verslaafd?: “Ja zeker! Dit was dus Prison Break. Voordeel was dat ik dit samen met mijn vrouw keek en zij precies hetzelfde had. Gezamenlijk dus nachten door kijken. Heerlijk!” Wat betekenen series voor je? Is het ontspanning of nog iets anders?: “Puur ontspanning. Aan mijn dag of stemming ligt het dan weer welke serie ik dan weer aan ga beginnen.”Welke serie volg je op dit moment?: “Ik ben iemand die alles door elkaar kijkt. Op dit moment zijn het onder andere FBI, Chicago Fire, Game of Thrones, How to Get Away with Murder, Suits en Vis a Vis.” Kun je beschrijven hoe je deze en andere series kijkt? Waar ben je, waar zit je en eventueel met wie?: “Series kijk ik thuis op de bank. Beentjes gestrekt. Sommige series kijk ik samen met mijn vrouw (Suits, Game of Thrones en Chicago Fire) en andere ook weer alleen (How to Get Away with Murder, FBI en Quantico).”
Hoe kijk je series? Via de reguliere televisiezenders of stream je? En welke abonnementen heb je om de series te kunnen zien?: “Kijk eigenlijk niets ‘live’ in verband met mijn afschuw voor reclames. Heb een account op Netflix en Videoland.” Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Denk toch zeker wel een 8. MijnSerie is hier heel handig in, ik weet zo precies waar ik ben gebleven en wanneer er nieuwe afleveringen van komen. Ook via de tips in de recensies en columns, daar kan ik altijd weer leuke series uit halen.”Mathijs Korte (Mathijs92) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 17 oktober 2019 komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Mathijs, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum: 6 augustus 2019

Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Gisteren, 11:03
Het tweede seizoen van de actieserie S.W.A.T. (2017) verschijnt begin juli bij Ziggo Movies & Series.
Gisteren, 09:00
BBC heeft een tweede seizoen besteld van de Britse serie The Capture, waarin ook de Nederlandse Famke Janssen een rol vervult.
donderdag, 13:00
De nominaties zijn bekend gemaakt en op 31 juli zullen we weten wie er met de BAFTA’s voor televisie vandoor zijn gegaan.
donderdag, 12:00
De Amerikaanse komedieserie Ted Lasso, met Jason Sudeikis (The Last Man on Earth) in de hoofdrol, gaar in augustus in première bij Apple TV+
donderdag, 11:00
De Nederlandse dramaserie Noord Zuid, met Ariane Schluter (Ik Weet Wie Je Bent), verschijnt vanaf begin juli bij Ziggo Movies & Series.
donderdag, 10:00