Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 12

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 19 tot en met 25 maart voor je op een rijtje gezet.

  Weetjes


  Het eerste seizoen van Westworld had als subtitel The Maze, het tweede seizoen gaat The Door heten. Wat dus zal betekenen dat het tweede seizoen zich meer naar buiten zal gaan richten. Showrunners Lisa Joy en Jonathan Nolan vertelde daar het volgende over: “Als het eerste seizoen een interne reis was, dan is dit zeker een externe. Dit is echt een zoektocht, naar wat zich buiten het park bevindt. Zijn er meer parken? Hoe groot is het park? Wat ligt er van het park vandaan? We denken over onze seizoenen als discrete componenten in de serie. Dat doen we door ze een naam te geven. Het eerste seizoen heette The Maze en het tweede seizoen The Door.” Op 22 april 2018 gaat het tweede seizoen van Westworld van start. In Nederland is de serie te zien bij Ziggo Movies & Series XL.

  Algemeen Serienieuws


  Game of Thrones


  Seizoen 8 van Game of Thrones zal in 2019 in première gaan, op 14 april. HBO kijkt vast verder hoe ze de televisieserie een vervolg gaan geven met de aangekondigde spin-offs.

  Monty Python's Flying Circus


  Monty Python verschijnt binnenkort bij Netflix. De online dienst heeft de internationale rechten op de serie veiliggesteld.

  Rick and Morty


  De eerste drie seizoenen van Rick and Morty zijn momenteel in Nederland te zien via Netflix. Rick and Morty is een Amerikaanse animatieserie die in 2013 in première ging op Adult Swim.

  The Simpsons


  Het team van The Simpsons heeft weer een doel gevonden om de pijlen op te richten: president Donald Trump van Amerika. In het zojuist gepresenteerde A Tale of Two Trumps denkt de 'opperbevelhebber' na over sommige van zijn levenskeuzes.

  Westworld


  Westworld (2016) is een populaire serie van HBO. Het tweede seizoen van de serie zal 22 april beschikbaar zijn en dat is een goede reden om tevens een mobiele game te lanceren.

  Datums Series


  3%


  De releasedatum van 3% seizoen 2 op Netflix is eindelijk bekend gemaakt : Koningsdag, ofwel 27 april. Het is bijna anderhalf jaar geleden dat het eerste seizoen werd gelanceerd.

  CBS


  Altijd handig lijstjes van wanneer iets eindigt. CBS heeft alle seizoensfinale`s voor de kijker op een rijtje gezet.

  De Kameleon


  Op zaterdag 21 april om 19.25 uur start op NPO Zapp de nieuwe jeugdserie De Kameleon. De 12-delige serie van KRO-NCRV en producent/regisseur Steven de Jong draait om de bekende Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer en al hun avonturen.

  Marvel's Cloak & Dagger


  Marvel's Cloak & Dagger is een Amerikaanse actieserie van de zender Freeform. De serie gaat in première op 7 juni 2018.

  Mental


  De Finse dramaserie Mental volgt vier jonge mensen met een serieuze aandoening in een psychiatrisch ziekenhuis. Drie van de patiënten probeerden zichzelf van het leven te beroven en één van hen kampt met een drugsverslaving.

  Modus


  In het eerste seizoen van Modus draaide het nog om het vinden van een seriemoordenaar. In het tweede seizoen draait het om het vinden van de eerste vrouwelijke Amerikaanse president.

  Silicon Valley


  Vanaf maandag 26 maart is bij Ziggo wekelijks een aflevering van het vijfde seizoen te zien van de Amerikaanse komedieserie Silicon Valley.

  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  The Handmaid's Tale


  Het tweede seizoen van de Amerikaanse sciencefiction-/dramaserie The Handmaid's Tale is vanaf 26 april in Nederland te zien. De Nederlandse release is daarmee slechts één dag na de première bij Hulu in de Verenigde Staten.

  The Originals


  In Amerika gaat het vijfde en laatste seizoen van de horrorserie The Originals op 20 april in première op zender The CW.

  The Rain


  Toen Netflix van het eerste seizoen van de thrillerserie The Rain de eerste beelden in januari toonde werd gemeld dat de afleveringen in het voorjaar van 2018 zouden verschijnen.

  Kijkcijfers Series


  De Luizenmoeder


  De speciale uitzending van De Luizenmoeder, waarin bloopers en niet eerder uitgezonden fragmenten waren te zien, heeft zondag 2.577.000 kijkers getrokken op NPO 3.

  Mindf*ck


  Het programma Mindf*ck met illusionist Victor Mids heeft zaterdag 24 maart op NPO 1 een record gevestigd. Er keken 2.114.000 mensen naar de uitzending, zo blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

  The Walking Dead


  Hoewel de AMC-serie The Walking Dead heel wat records heeft gebroken in de afgelopen jaren, lijkt het er nu op dat de zombieserie op zijn retour is.

  Nieuwe Series


  Beecham House


  ITV heeft de dramaserie Beecham House besteld bij Bend It TV, het productiebedrijf van filmmaker Gurinder Chadha. De zesdelige serie speelt zich af aan het begin van de 19e eeuw in Delhi, en volgt het lot van de bewoners van een groot herenhuis.

  Fouten Vriendinnen


  Na het succes van de komedie Foute Vrienden, waarbij de echte vrienden Pim Muda, Albert Jan van Rees, Pepijn Gunneweg, Leo Alkemade en Tim Kamps elkaar flink te grazen nemen, is het nu tijd voor de vrouwelijke versie: Foute Vriendinnen.

  Lord of the Rings


  500 miljoen dollar: dat bedrag pompt Amazon volgens Reuters in de productie van de televisieserie van Lord of the Rings, bijna het dubbele van de 281 miljoen dollar die de originele filmserie kostte.

  Vernieuwde Series


  Atlanta


  FX heeft stilletjes de komedieserie Atlanta vernieuwd met een derde seizoen. Volgens bronnen zal het derde seizoen van Atlanta in 2019 van start gaan bij FX die het nieuws nog officieel moet bevestigen.

  Criminal Minds


  Het lijkt erop dat alle lichten op groen staan voor de langlopende CBS misdaadserie Criminal Minds. De procedurele serie is vernieuwd met een veertiende seizoen dat in het najaar van 2018 van start zal gaan. Op 18 april zal er een twee uur durende seizoensfinale worden uitgezonden van het dertiende seizoen.

  DC's Legends of Tomorrow


  The CW heeft in het geheim de superheldenserie DC's Legends of Tomorrow vernieuwd met een vierde seizoen dat in het najaar van 2018 van start zal moeten gaan. In het vierde seizoen zien we Matt Ryan terug als Constantine. The CW moet het nieuws nog bevestigen.

  Dope


  De Netflix documentaireserie Dope is vernieuwd met een tweede seizoen. Dope is gefilmd vanuit het perspectief van dealers, gebruikers en de politie, biedt deze levendige serie een verkwikkende kijk op de oorlog tegen drugs. Het tweede seizoen is vanaf 20 april 2018 te streamen bij Netflix.

  Greenhouse Academy


  Netflix heeft stilletjes de romantische dramaserie Greenhouse Academy vernieuwd met een derde seizoen. Volgens bronnen zal het derde seizoen in 2019 te zien zijn bij Netflix. Als tieners Hayley en Alex in Greenhouse Academy op een chique kostschool aankomen, stuiten ze op rivaliteit, romantiek en mysterie rond het recente verlies van hun moeder.

  Madam Secretary


  CBS heeft intern de dramaserie Madam Secretary al vernieuwd met een vijfde seizoen, die gepland staat om in het najaar van 2018 van start te gaan. Omdat het nieuws nog niet officieel is aangekondigd door CBS moeten we nog even een slag om onze arm houden. Zodra er meer bekend is laat MijnSerie dat uiteraard weten.

  Rosehaven


  ABC Australië heeft de dramedy Rosehaven vernieuwd met een derde seizoen. Het is de bedoeling dat het derde seizoen later in 2018 te zien zal zijn bij ABC Australia. En net als met het eerste en tweede seizoen zal Sundance TV het derde seizoen in Amerika gaan uitzenden zo melden verschillende bronnen.

  Save Me (2018)


  De Sky Atlantic serie Save Me (2018) is vernieuwd met een tweede seizoen. Lennie James en Suranne Jones zullen beide terug gaan keren in het tweede seizoen dat gepand staat voor 2019.

  Sneaky Pete


  Heel sneaky heeft Amazon de serie Sneaky Pete vernieuwd met een derde seizoen. Dit weet RenewCancelTV te melden nadat bronnen uit de school hebben geklapt. Het derde seizoen zal zich gaan verplaatsen van New York naar Californië. Het derde seizoen van Sneaky Pete staat gepland om begin 2019 van start te gaan. Amazon moet het nieuws nog bevestigen.

  Supernatural


  Volgens meerdere insiders heeft The CW de bovennatuurlijke serie Supernatural vernieuwd met een veertiende seizoen. Het veertiende seizoen van de langlopende The CW-serie staat in het schema om in het najaar 2018 van start te gaan. De zender moet het nieuws nog bevestigen. MijnSerie houdt het nieuws over The CW-series scherp in de gaten.

  When Calls the Heart


  Hallmark Channel heeft aangekondigd dat de romantische dramaserie When Calls the Heart een zesde seizoen gaat krijgen. De dramaserie blijft goed presteren bij de zender. Op 22 april zal de laatste aflevering worden uitgezonden van het vijfde seizoen, deze aflevering is gelijk ook de 50ste aflevering van de serie. Het zesde seizoen zal in 2019 terugkeren.

  Casting Nieuws


  American Horror Story


  Voor de fans is er goed nieuws, na een jaar afwezigheid keert Kathy Bates terug in het achtste seizoen van American Horror Story.

  Chernobyl


  Al in juli 2017 werd bekend dat Sky en HBO bezig waren met een vijfdelige serie over de ramp in Chernobyl. Nu hebben ze twee castleden toegevoegd naast hoofdrolspeler Jared Harris.

  Goede Tijden, Slechte Tijden


  Twee bekende personages keren terug in Goede Tijden, Slechte Tijden. Het gaat om Mark en Marieke de Moor, waarbij de rol van Mark, net als 23 jaar geleden, wordt gespeeld door Tim Immers.

  Once Upon a Time


  Het zevende seizoen van Once Upon a Time is gestart op 2 maart en is het allerlaatste seizoen.

  The Big Bang Theory


  The Big Bang Theory, de Amerikaanse komedieserie van de zender CBS, is al jarenlang de populairste televisieserie in de Verenigde Staten. En maar liefst 7.931 leden van MijnSerie volgen The Big Bang Theory.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


  Netflix


  Onderhandelingen voor het derde seizoen van de Netflix-serie Stranger Things hebben de castleden van de hitserie een flinke salarisverhoging opgeleverd. Vooral de jonge acteurs gaan er behoorlijk op vooruit. NOTE: Uit onderzoek van de Amerikaanse antitabaksorganisatie Truth Initiative blijkt dat in series van Netflix meer wordt gerookt dan in programma's van traditionele tv-zenders.

  Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


  Nightflyers


  Nightflyers is een nieuwe Amerikaanse sciencefictionserie van de zender Syfy. De serie gaat in première op 21 oktober 2018.

  Suspects 2017


  Suspects 2017 is een Nederlandse misdaadserie van Videoland. De serie ging in première in maart 2017. Op 5 april 2018 volgt het tweede seizoen, dat uit vijf afleveringen bestaat.

  MijnSerie nieuws


  Column


  - De Onbekende Seriekijker
  Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we KoNijn gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

  - Series en plaatsen te bezoeken
  Veel series worden gewoon opgenomen in de studio, waarbij er enkele buitenplaatjes worden gebruikt. Maar er zijn ook series die handig gebruik maken van de buitenwereld. En die plekken kun je opzoeken en bezoeken.

  - Showtime, seizoen 2 aflevering 45
  Deze week was er weer een Showtime. De column ging over Seven Seconds.

  Kijkcijfers: Week 11


  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 12 tot en met 18 in Amerika.

  Populairste series


  Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van maart die in week 13 van start of in première zullen gaan.

  -

  Maandag 26 maart


  00.00 – Silicon Valley – Seizoen 5 (Ziggo Movies & Series XL)
  00.00 - Billions - Seizoen 3 (Ziggo Movies & Series XL)

  -

  Dinsdag 27 maart


  21.00 – Ink Master – Seizoen 2 (Paramount Network)

  -

  Donderdag 29 maart


  20.15 – Alarm for Cobra 11 – Seizoen 11 (RTL Television)
  22.00 – Nobodies – Seizoen 2 (TV Land)

  -

  Vrijdag 30 maart


  22.00 – Bering Sea Gold – Seizoen 10 (Discovery Channel)

  Wist je Dat?


  Er al wat details bekend zijn gemaakt over het vierde seizoen van Fargo. Bedenker en showrunner Noah Hawley (foto) heeft voor het eerst in hele lange tijd iets bekend gemaakt over het nieuwe seizoen van de hitserie Fargo. Hawley vertelde de Hollywood Reporter: “Ik heb nu een idee dat zich al iets beter gevormd heeft. Maar er is niet heel veel tijd om me daar op dit moment echt mee bezig te houden. Maar het gaat zich in een specifieke periode in het verleden afspelen. We hebben tot nu toe dertig uur van de serie gemaakt.” Hij wil voorkomen dat mensen gaan denken dat hij niets anders kan maken dan Fargo. “Ik wil voorkomen dat iemand gaat denken: het is Fargo. Ze doen hun ding en het is grappig.”
  Embed from Getty Images

  Met overzichtelijke groet

  Mandy
  Leuk?
  2
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws

  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op een WhatsApp-spel. We geven er twee weg. Doe mee en maak kans op deze leuke online games!
  Vandaag, 15:00
  Acteur Idris Elba sprak zich eerder al uit over een film over de Britse detectiveserie Luther, nu hint hij weer naar een mogelijke film.
  Vandaag, 13:00
  1
  Netflix Nederland & België heeft via een trailer de nieuwe lanceerdatum van de interactive special van Unbreakable Kimmy Schmidt bekend gemaakt.
  Vandaag, 12:00
  Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
  Vandaag, 11:03
  Alle seizoenen van de Amerikaanse misdaadserie Dexter zijn nu exclusief te bekijken op Amazon Prime Video.
  Vandaag, 10:00
  2
  Netflix heeft toch een zesde seizoen van The Crown aangekondigd, het aankomende vijfde seizoen zou eigenlijk de laatste zijn geweest.
  Vandaag, 09:00