Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: KoNijn

De Onbekende Seriekijker: KoNijn

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 67ste Onbekende Seriekijker is Marco (50)

Marco


Aantal serie-uren per week: Heel afwisselend, van nul tot uitschieters van naar schatting 30 uur.
Allereerste serie ooit gezien: Het zal waarschijnlijk wel een of andere kinderserie zijn geweest, maar ééntje die er uit mijn jeugd wel uitspringt was Q & Q, en dat was toen ik kind was retespannend!
Beste serie ooit: De serie Fringe. Ik heb deze serie dus nu al drie keer gezien, en nog steeds vind ik het geweldig.
Beste serie op dit moment: Ik vind de serie Vikings wel erg goed, mooi verfilmd, interessante en goed gespeelde personages.
Serie die op de planning staat: Series waarvan ik nog niets gezien heb, en ik nog wel wil zien (als ik tijd heb); Borgen en The Sopranos.



Marco, zijn gebruikersnaam is KoNijn, 6 jaar en 11 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik heet Marco, mijn gebruikersnaam is KoNijn, ik word dit jaar 50, en ben nu 6 jaar en 11 maanden lid, iets langer bezoeker. Ik denk, ongeveer met het begin van het eerste seizoen van The Walking Dead, dat voor mij het MijnSerie verhaal is begonnen.”



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “1. Fringe, 2. The Bridge (2011), 3. Banshee, 4. Penny Dreadful, 5. The Walking Dead.” Wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “Als ik na twee of drie afleveringen niet in het verhaal meegetrokken word of ik stoor mij aan personages of performance van de acteurs, dan stop ik acuut met kijken. De Amerikaanse versie van The Bridge (US) heb ik met uitzondering van de laatste aflevering van seizoen één gezien, en het was wel zo’n slecht aftreksel van het origineel, dat ik de twaalf afleveringen die ik gezien heb als verloren tijd beschouw.”



Welke serie volg je op dit moment*?: “Te veel, meer dan ik tijd heb, sommige series moet je echt voor gaan zitten, als mijn hoofd er niet bij is dan sla ik die even over, en anderen kun je elk moment zien. Agents of S.H.I.E.L.D. en The Blacklist kijk ik in principe vrij snel, vind ik hele leuke series, The Librarians (2014) en The Orville zijn niet zo hoogstaand, die kijken makkelijk weg. Ik ben nu eindelijk aan seizoen twee begonnen van Sense8, mooie serie.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Wellicht eerder verslaafd aan het kijken van series in het algemeen, dan aan een bepaalde serie, tenzij je vindt dat drie keer de serie Fringe bekijken (tot nu toe) een verslaving is. Ik ga daar eigenlijk niet mee om, het is eigenlijk meer een kwestie van acceptatie.”



In series zijn er heel veel genres. Welk genre is je favoriet?: “Sciencefiction, dat heeft mij op een of andere manier altijd aangetrokken, ook met boeken ( van onder andere Isaac Assimov) wellicht dat Star Wars en Star Trek dat ook hebben bevorderd.” Naast genres zijn er ook vele landen waar een serie gemaakt wordt. Uit welk land komt de serie waar je het liefst naar kijkt?: “Ik heb een voorkeur voor Engelstalige series, gewoon omdat deze makkelijker te volgen zijn en dat ik het een mooiere taal vind dan Nederlands. Of deze nu Amerikaans, Engels, Canadees zijn hangt echt af van de serie. Sinds ik The Bridge (2011) heb gezien, is het genre van Scandinavische detectives/thrillers wel toegevoegd aan mijn lijst van series, en vermijd ik deze niet meer.”



Sofia Helin uit The Bridge (2011)
Series worden gemaakt door producenten met een heel team erachter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Als een Fringe-freak zou ik zeggen Anna Torv en John Noble. Van een lopende serie: Andrew Lincoln van The Walking Dead, hij trekt mij mee het verhaal in, overtuigt mij. Sofia Helin van The Bridge (2011) bijzondere weergave van een personage.”



Wat betekenen series voor je?: “Pure ontspanning. Of het nu een komedie, thriller, sciencefiction of horror is, maakt niet uit.” Hoe en waar kijk je naar series?: “Vaak op PC/laptop, ik wil nog wel eens slecht/kort slapen, dan pak ik vaak één of twee afleveringen mee voordat de dag begint, en heel soms slaap ik niet, ik kan heel goed binge-watchen.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Netflix en de rest is niet geschikt voor publicatie, haha.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!)?: Hm, ik vind niet dat ik hoog scoor, een 6,5. Heel erg ambitieus op het gebied van series die ik wil zien, en waar ik maar niet aan toe kom.

Marco (KoNijn) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 5 april 2018 komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Marco, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum: 26 februari 2018

,5
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

KoNijn
KoNijn 12 april 2018, 09:38
Ik heb een foutje gemaakt...ik heb de serie Fringe dus al 4x gezien, hè..
Log in om een reactie achter te laten