Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix strooit met vette salarissen

Netflix strooit met vette salarissen

Onderhandelingen voor het derde seizoen van de Netflix-serie Stranger Things hebben de castleden van de hitserie een flinke salarisverhoging opgeleverd. Vooral de jonge acteurs gaan er behoorlijk op vooruit.
Stranger Things is een Amerikaanse science fictionserie. Nadat een jongetje is verdwenen, wordt in een kleine stad een mysterie onthuld dat te maken heeft met geheime experimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten, en een vreemd meisje.

In de eerste twee seizoenen kregen de jonge acteurs Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp en Caleb McLaughlin ieder 30.000 dollar per aflevering.

Embed from Getty Images
Acteurs Stranger Things

De jeugdige acteurs strijken vanaf het komende seizoen meer dan 200.000 dollar per aflevering op. Millie Bobby Brown zou door de producenten als grootste ster van de jonge garde worden gezien en iets meer gaan verdienen dan de leeftijdsgenoten.

Ook volwassen castleden David Harbour en Winona Ryder deden volgens Deadline goede zaken aan de onderhandelingstafel. De twee zouden hun salaris voor het derde seizoen zien stijgen naar een bedrag tussen de 300.000 en 350.000 dollar per aflevering.

Wanneer het derde seizoen van Stranger Things op Netflix te zien zal zijn is nog niet bekend, maar het zal in 2019 plaatsvinden.

Netflix strooit de laatste tijd met geld. Recent is succesproducent Ryan Murphy, bekend van Glee (2009), weggekocht bij 21st Century Fox. Murphy hoeft zich de komende vijf jaar geen zorgen te maken over zijn inkomen. Hij ontvangt in die periode $ 300 miljoen.

Eerder ging voor $ 100 miljoen schrijver en producer Shonda Rimes (Scandal, Grey’s Anatomy (2005) van ABC Series naar Netflix.

In de populaire serie The Crown (2016) speelt actrice Claire Foy de hoofdrol van koningin Elizabeth II. Volgens Variety kreeg Foy ’slechts’ 40.000 dollar per aflevering. Acteur Matt Smith die haar man prins Philip speelt, kreeg veel meer betaald.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Error4O4
Error4O4 20 maart 2018, 12:50
Ondertussen kom ik zo met mijn 5 euro per uur bij de Appie
The_Phenom
The_Phenom 20 maart 2018, 15:05
Ik voel weer een abonnementsverhoging aankomen dit najaar
Log in om een reactie achter te laten