Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 45

"It's Showtime everybody. Showtime"

Seven Seconds

De Netflix-serie Seven Seconds stelt zwaar teleur. Draadjes die niet afgemaakt worden, of verhaallijnen die ergens halverwege ophouden. Van Netflix had ik meer verwacht. Ik had een aanklacht verwacht tegen zinloos geweld, tegen het klasse- en rassen verschil in Amerika en een mooier afgerond geheel.

Helaas laat Seven Seconds heel veel steken vallen, al denk ik wel dat Regina King ook voor deze rol weer een Emmy mag krijgen. Deze actrice weet een karakter met overtuiging en emotie neer te zetten. Seven Seconds vertelt het verhaal van een Afro-Amerikaanse tiener die wordt aangereden door een blanke politieagent.

Prima gegeven zou je denken maar het onderzoek is enorm slecht, de openbare aanklager meer dronken dan nuchter en de rechercheur die het onderzoek moet leiden doet dit zo slecht en ongeloofwaardig dat je van de ene in de andere verbazing valt.

Als kijker roep je wanhopig naar het beeldscherm: “Kijk voor DNA onder haar vingernagels.” Uiteraard haalt het niets uit en de uitslag van de rechtszaak is eigenlijk enorm voorspelbaar. Waarom de makers niet verder durfden gaan en geen statement durfden te maken laat zich raden. Maar een gemis is het wel.

Als de serie ook maar iets lijkt op de werkelijkheid verbaast het mij niet dat vele moorden/misdaden niet worden opgelost in Amerika. Laks en nalatig zijn woorden die in mij opkomen als ik aan Seven Seconds denk. Ze nemen de makkelijke weg en dat is niet altijd de beste. Jammer, want ik denk dat er veel meer in had gezeten, zeker als Regina King meespeelt.

Dit was de radiocolumn. Peter en ik hebben het ook nog gehad over het nieuws dat deze week is uitgekomen. Wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Unsecret - The Reckoning (feat. Matthew Perryman Jones)

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet.

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_renzoroy
24 mrt 2018 18:23 -
Gelukkig lost de NL politie wel elke zaak op een snelle en efficiënte manier op. Verder helemaal niet eens met dit verhaal. Niet afgeronde verhaallijnen.... viel wel mee en plus moet je wat open laten voor een eventueel 2e seizoen.
Reageer

Laatste nieuws

Het is inmiddels een bekend beeld: lege supermarkt-schappen, straten en pleinen. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe vul je je tijd? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Vandaag, 15:00
4
Netflix heeft een vierde seizoen van de animatieserie Castlevania aangekondigd.
Vandaag, 09:00
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Gisteren, 16:00
De nieuwe Apple TV+ serie, met onder andere Chris Evans en Jaeden Martell, gaat eind april in première. De trailer staat online en er is meer castingnieuws.
Gisteren, 12:00
2
De première van het derde seizoen van Killing Eve vindt twee weken eerder plaatst dan gepland. Oorspronkelijk ging het nieuwe seizoen 26 april in première.
Gisteren, 11:00
5
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
vrijdag, 16:00
3