Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Showtime, seizoen 2 - aflevering 45

"It's Showtime everybody. Showtime"
Seven Seconds

De Netflix-serie Seven Seconds stelt zwaar teleur. Draadjes die niet afgemaakt worden, of verhaallijnen die ergens halverwege ophouden. Van Netflix had ik meer verwacht. Ik had een aanklacht verwacht tegen zinloos geweld, tegen het klasse- en rassen verschil in Amerika en een mooier afgerond geheel.

Helaas laat Seven Seconds heel veel steken vallen, al denk ik wel dat Regina King ook voor deze rol weer een Emmy mag krijgen. Deze actrice weet een karakter met overtuiging en emotie neer te zetten. Seven Seconds vertelt het verhaal van een Afro-Amerikaanse tiener die wordt aangereden door een blanke politieagent.

Prima gegeven zou je denken maar het onderzoek is enorm slecht, de openbare aanklager meer dronken dan nuchter en de rechercheur die het onderzoek moet leiden doet dit zo slecht en ongeloofwaardig dat je van de ene in de andere verbazing valt.

Als kijker roep je wanhopig naar het beeldscherm: “Kijk voor DNA onder haar vingernagels.” Uiteraard haalt het niets uit en de uitslag van de rechtszaak is eigenlijk enorm voorspelbaar. Waarom de makers niet verder durfden gaan en geen statement durfden te maken laat zich raden. Maar een gemis is het wel.

Als de serie ook maar iets lijkt op de werkelijkheid verbaast het mij niet dat vele moorden/misdaden niet worden opgelost in Amerika. Laks en nalatig zijn woorden die in mij opkomen als ik aan Seven Seconds denk. Ze nemen de makkelijke weg en dat is niet altijd de beste. Jammer, want ik denk dat er veel meer in had gezeten, zeker als Regina King meespeelt.

Dit was de radiocolumn. Peter en ik hebben het ook nog gehad over het nieuws dat deze week is uitgekomen. Wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Unsecret - The Reckoning (feat. Matthew Perryman Jones)

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet.

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

renzoroy
renzoroy 24 maart 2018, 18:23
Gelukkig lost de NL politie wel elke zaak op een snelle en efficiënte manier op. Verder helemaal niet eens met dit verhaal. Niet afgeronde verhaallijnen.... viel wel mee en plus moet je wat open laten voor een eventueel 2e seizoen.
Log in om een reactie achter te laten