Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Hoge budgetten voor spin-offs Game of Thrones

Seizoen 8 van Game of Thrones zal in 2019 in première gaan, op 14 april. HBO kijkt vast verder hoe ze de televisieserie een vervolg gaan geven met de aangekondigde spin-offs.

Er komen diverse spin-offs uit, waarvan de scripts nu alleen nog (deels) op papier staan. Volgens Francesca Orsi, Senior Vice President Drama Series van HBO, gaan de spin-offs enorm hoge budgetten krijgen.

Deze budgetten zullen vergelijkbaar zijn met het budget van de laatste seizoenen van Game of Thrones, die veel hoger waren dan het budget van de eerste paar seizoenen. Voor seizoen 6 werd bijvoorbeeld 100 miljoen dollar neergeteld.

Daarnaast herhaalde ze dat HBO enorm geïnteresseerd is in een vervolg van deze ongekend succesvolle fantasieserie. Het zou volgens haar ‘een misdrijf’ zijn om deze serie geen vervolg te geven.

Volgens HBO wordt er bij het schrijven van spin-offs gekeken naar andere tijdsperiodes. Hiermee is de kans klein dat er een prequel of sequel uitkomt. Een serie over de jonge jaren van Eddard 'Ned' Stark of over het leven van Rhaegar Targaryen ligt dus niet voor de hand.

Het Hoofd Programmering bij HBO, Casey Bloys, liet eerder al weten dat de spin-offs van de populaire serie pas te zien zullen zijn na de finale van Game of Thrones.
Vorige aflevering
The Iron Throne
The Iron Throne
08x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_E71
22 maa 2018 13:41 -
Nog zooooooooooooooooooo lang wachten :-(
Ik wil GOT nu!
Reageer
avatar_JanWillemK
22 maa 2018 13:42 - 22 maa 2018 13:43
Voor zover bekend zijn er 5 spin-offs maar het is nog maar de vraag of er 2 of meer zullen uitkomen.
Laatst gaf Geoge R.R. Martin (schrijver boekenreeks) nog aan dat de spin-offs hoogstwaarschijnlijk(!) geen prequel of sequal zal zijn die zal aansluiten met de verhaallijn die Game of Thrones nu volgt. Dus verwacht maar niet dat er een spin-off zal komen over Ned Stark of een ander personage die te zien is in Game of Thrones ;)
Reageer
Game of Thrones