Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Fors budget voor Amazon-serie Lord of the Rings

Fors budget voor Amazon-serie Lord of the Rings

500 miljoen dollar: dat bedrag pompt Amazon volgens Reuters in de productie van de televisieserie van Lord of the Rings, bijna het dubbele van de 281 miljoen dollar die de originele filmserie kostte.
De populaire filmtrilogie, die tussen 2001 en 2003 in de bioscoopzalen verscheen, moest het met veel minder geld doen.

In november 2017 meldde MijnSerie al dat Lord of the Rings een dure televisieserie ging worden, maar het blijkt nog extremer.

Video on youtube


Amazon gaat zeer fors investeren om van de televisieserie, gebaseerd op de fantasyboeken van de Engelse auteur en hoogleraar J.R.R. Tolkien, een nieuw succes te maken. Het bedrijf bood ruim 200 miljoen voor de filmrechten, de productie- en marketingkosten zouden kunnen oplopen tot 500 miljoen dollar of meer voor twee seizoenen. Dat is veel meer dan het immens populaire Game of Thrones, dat per aflevering zo'n 15 miljoen dollar kost.

Met dat monsterbudget wil Amazon de concurrentie aangaan met andere streamingdiensten, zoals Netflix.

De nieuwe televisieserie wordt geen herhaling van zetten, maar speelt zich af voor de gebeurtenissen in The Fellowship of the Ring, de eerste Lord of the Rings-speelfilm. De deal die Amazon heeft gesloten behelst ook eventuele spin-offs.

Voorlopig zijn we dus nog niet af van Hobbits, elfen, pratende bomen, tovenaars, Sméagol, trollen, Orcs en Midden-Aarde.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten