Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 19

Weekoverzicht 19

Ook in de week van 10 tot en met 16 mei hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 19 van 2021.
Serienieuws

Casting Nieuws


Twee hoofdrolspelers verlaten Chicago Med


De cast van Chicago Med wordt iets kleiner. Twee actrices die een hoofdrol vervullen zullen na zes seizoenen de Amerikaanse medische dramaserie verlaten.

Datums


Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders week 19 (10 - 16 mei)


MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.

Tiende seizoen Hawaii Five-0 eind mei te zien bij Videoland


Het tiende, tevens laatste seizoen, van Hawaii Five-0 verschijnt eind deze maand bij Videoland. De serie werd vorig jaar beëindigd.

Tweede deel Lupin volgende maand van start


Netflix heeft bekend gemaakt dat het tweede deel van Lupin begin volgende maand van start gaat. Daarnaast heeft de streamingservice de eerste beelden gedeeld.

Lisey's Story begin juni in première bij Apple TV+


Lisey's Story, misschien wel Stephen King's meest persoonlijke seriebewerking, gaat volgende maand in première bij Apple TV+. Bekijk vast de eerste beelden in de trailer.

Freeform maakt zomerschema 2021 bekend


Freeform zorgt voor wat extra hitte deze zomer. Ze hebben de startdatums aangekondigd van drie series.

The CW kondigt wijzigingen aan voor het zomerschema 2021


De kleinste zender van de grote vijf netwerken heeft het zomerschema aangepast.

Vijfde seizoen Animal Kingdom in juli in première


TNT heeft de premièredatum van het vijfde seizoen van Animal Kingdom (2016) bekend gemaakt. Vanaf begin juli kan er gekeken worden naar het nieuwe seizoen.

Tweede seizoen Beau Séjour verschijnt binnenkort bij NPO


Het tweede seizoen van Beau Séjour is volgende maand te bekijken bij NPO. Het seizoen zal eerst verschijnen bij NPO Plus, daarna bij NPO 3 en op NPO Start.

Premièredatum en trailer voor Panic


De Amerikaanse misdaadserie Panic gaat binnenkort in première bij Amazon Prime Video. De streamingservice geeft vast een voorproefje met de trailer.

Reünie-aflevering Friends eind deze maand in première bij HBO Max


Na wat corona-gerelateerde vertraging gaat de langverwachte Friends reünie eind deze maand dan eindelijk in première bij HBO Max.

Laatste seizoen Bosch eind juni in première


Amazon Prime Video heeft de premièredatum van het zevende, tevens laatste, seizoen van de Amerikaanse detectiveserie Bosch bekend gemaakt.

Gecancelde Series


This Is Us eindigt met aankomend zesde seizoen


Het laatste seizoen van This Is Us komt in zicht.Het aankomende zesde seizoen van de dramaserie zal de allerlaatste zijn van de populaire dramaserie.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 18


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 3 tot en met 9 mei 2021 in Amerika.

Nieuwe Series


Apple TV+ bestelt Hello Tomorrow!


Apple TV+ heeft de futuristische dramaserie Hello Tomorrow! besteld. Billy Crudup (The Morning Show) is te zien in de hoofdrol.

Paramount+ bestelt spionageserie met Kiefer Sutherland in de hoofdrol


Paramount+ heeft een nog naamloze spionageserie besteld. Kiefer Sutherland (Designated Survivor) gaat de hoofdrol vervullen.

AMC bestelt Moonhaven van Peter Ocko


Volgend jaar zal er een nieuwe futuristische serie van Peter Ocko (Lodge 49) bij AMC verschijnen. Het netwerk heeft namelijk Moonhaven besteld.

Spin-off


Bridgerton krijgt spin-off


Netflix heeft een Bridgerton spin-off besteld, deze zal gaan over de opkomst en liefdesleven van de jonge koningin Charlotte.

Trailers


Trailer voor anthologieserie Solos met Morgan Freeman en Anne Hathaway


Amazon Prime Video heeft de eerste beelden van de anthologieserie Solos, met Morgan Freeman (Madam Secretary), Anne Hathaway (Modern Love) gedeeld.

Vernieuwde Series


When Calls the Heart vernieuwd met negende seizoen


Hallmark Channel heeft hun hitserie When Calls the Heart vernieuwd met een negende seizoen. Het achtste seizoen van de Amerikaans-Canadese dramaserie is net afgerond.

Grey's Anatomy vernieuwd met achttiende seizoen en Station 19 vernieuwd met vijfde seizoen


ABC heeft de medische dramaserie Grey's Anatomy vernieuwd met het achttiende seizoen. Daarnaast is de spin-off Station 19 vernieuwd met een vijfde seizoen.

Algemeen nieuws

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


FOX vernieuwt en cancelt


FOX heeft een dramaserie gecanceld en een komedieserie vernieuwd. Andere FOX series wachten nog op nieuws.

Roku neemt Quibi-series over


Dertig originals van Quibi, waaronder #Freerayshawn, zullen binnenkort verschijnen bij de streaminservice Roku. Later dit jaar verschijnen er nog meer titels.

ABC cancelt, vernieuwt en bestelt


Goed nieuws en slecht nieuws wisselde elkaar af als ABC vernieuwingen aankondigt en niet veel later ook series cancelt en wat er in de plaatst komt van de gecancelde series.

NBC schema voor 2021-2021


Het schema dat NBC dit jaar presenteert ziet er anders uit dan normaal. Geen komedies en This Is Us in de herfst en de Law & Order-franchise krijgt ook een avond net als de Chicago-franchise.

CBS cancelt, vernieuwt en bestelt


Goed nieuws en slecht nieuws wisselde elkaar af als CBS vernieuwingen aankondigt, series cancelt en bestelt.

Weetjes


Charlotte Brändström gaat afleveringen The Lord of the Rings regisseren


Charlotte Brändström (The Witcher) zal ook aanwezig zijn bij de opnames van The Lord of the Rings, zij gaat namelijk twee afleveringen regisseren.

MijnSerie nieuws

Populairste series


Populairste series afgelopen week (19)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Maak kans op het eerste seizoen van Snöänglar (Snow Angels)


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Snöänglar (Snow Angels). We geven twee code’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het tweede seizoen van Heder


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Heder. We geven twee code’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Maak kans op het eerste seizoen van Le Bureau des Légendes


Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Le Bureau des Légendes. We geven twee code’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van DC's Stargirl; Brec Bassinger is niet de eerste die DC's Stargirl speelt, welke twee vrouwen gingen haar voor? was Britt Irvin en Sarah Grey. Weetje: Brec Bassinger is de eerste Amerikaanse actrice die DC's Stargirl speelt. Haar voorgangers Britt Irvin uit Smallville (2001) en Sarah Grey uit DC's Legends of Tomorrow (2016) waren Canadees.

- Het antwoord op de prijsvraag van The 100; The 100 is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2013. Wie is de auteur m/v van dit boek? was Kass Morgan. Weetje: Kass Morgan (geboren 21 juli 1984), pseudoniem van Mallory Kass , is een Amerikaanse auteur en redacteur, vooral bekend als de auteur van The 100 , een dystopische sciencefictionboekenserie voor jonge volwassen lezers. Van The 100 verschenen er vier boeken; The 100, Day 21, Homecoming en Rebel.

- Het antwoord op de prijsvraag van Enslaved; Enslaved: Het verbod op slavernij en onvrijwillige dienstbaarheid werd opgenomen in de Amerikaanse wet (amendement) in 1865. Maar om welk amendement gaat het hier? was Dertiende (XIII). Weetje: Het dertiende amendement (amendement XIII) van de Amerikaanse grondwet schafte slavernij en onvrijwillige dienstbaarheid af , behalve als straf voor een misdrijf. Het amendement werd op 31 januari 1865 door het Congres aangenomen en op 6 december 1865 geratificeerd door de vereiste 27 van de toen 36 staten en op 18 december afgekondigd. Het was de eerste van de drie Wederopbouwamendementen die na de Amerikaanse Burgeroorlog werden aangenomen.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van mei 2021 die in week 20 van start of in première zullen gaan.



-

Maandag 17 mei


18.30 – Great British Railway Journeys – Seizoen 13 (BBC Two)
22.45 – The Masked Singer (ES) – Seizoen 2 (Antena 3)

-

Dinsdag 18 mei


V House: Inside the Mansion – Serie première (Videoland)
Match van de Waarheid – Serie première (Play Sports Open)

-

Donderdag 20 mei


Lady Parts – Serie première (Channel 4)
20.55 – Maroni, les fantômes du fleuve – Seizoen 2 (Arte)
War of the Worlds (2019) – Seizoen 2 (FOX)
Too Close – Seizoen 1 (AMC)

-

Vrijdag 21 mei


The Second Wave – Serie première (Spectrum)
War of the Worlds (2019) – Seizoen 1 (Disney+)
War of the Worlds (2019) – Seizoen 2 (Ziggo/Disney+)
Hawaii Five-0 – Seizoen 10 (Videoland)

-

Zaterdag 22 mei


My Life On MTV – Serie première (MTV)
PAUSE with Sam Jay – Serie première (HBO)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten