Smallville

7.9 / 10
44 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.9 / 10
10seizoenen/216afleveringen/2001 - 2011 
NetwerkThe CW
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:44 min20012011 (Beëindigd)
Netwerk:The CW
Smallville is een Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW. De serie ging in première op 16 oktober 2001.

In de serie is te zien hoe de tiener Clark langzaam zijn superkrachten krijgt. Ook introduceert de serie al vele bekende bijpersonages uit de Superman-franchise zoals Lex Luthor en Lois Lane. Dit is in tegenstrijd met de meeste Supermanstrips, waarin Clark deze personages pas ontmoet nadat hij als volwassene naar Metropolis is verhuisd. Gedurende de eerste vier seizoenen focust de serie zich op Clarks middelbare schooltijd. Vanaf seizoen 5 heeft de serie een meer volwassen ondertoon en achtergrond. Ook hebben veel andere personages van DC Comics gastrollen in de serie. Het lijkt alsof er meer uit het Superboy universum komt dan uit het Superman universum; Dit zijn de twee hoofdvormen van Superman uit de comics. Met name de meerdere soorten kryptoniet zijn alleen aanwezig in het Superboy universum. Het Superman universum kent slechts een soort kryptoniet. Daardoor is Superman ongevoelig voor alle soorten kryptoniet behalve groen kryptoniet, dat op hem dezelfde uitwerking heeft als op Superboy. Ook is het zo dat Superboy sneller (vliegt) dan Superman, wat blijkt uit een comic van Superman uit de 80'er jaren, waarin de twee samen in een comic verschijnen. Superboy sterft in een gevecht met Time Trapper (1987), wat uiteindelijk het einde van zijn serie inhoud. Superman, daarentegen strijd nog steeds. Het verhaal in Smallvile is eigenlijk meer een amalgamatie van de beide universa.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 21
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 23
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 22
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 22
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 22
Seizoen 5
Seizoen 6
0 / 22
Seizoen 6
Seizoen 7
0 / 20
Seizoen 7
Seizoen 8
0 / 22
Seizoen 8
Seizoen 9
0 / 21
Seizoen 9
Seizoen 10
0 / 21
Seizoen 10

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Smallville.

Populaire reacties (10)

avatar anonymous
-
28 apr 2012
Deze serie verteld het verhaal over een jongere Clark Kent die later opgroeid als de 'Superman'.Omdat het daarover ging hield het mij altijd tegen om deze serie te beginnen volgen.Toevallig bekeek ik de eerste 'pilot' aflevering op tv en sindsien ben ik er helemaal van in de ban!Veel meer dan alleen maar superkrachten en Clark Kent zelf.Hoop alleen niet dat in de toekomst de serie gaat verzwakken maar daar ben ik zeker van dat dat niet gaat gebeuren.
avatar Movieman
8
30 okt 2023
Heb deze serie al eens helemaal bekeken maar is toch nog altijd de moeite om nog eens te bekijken. Gewoon ontspannend en leuk nostalgisch.

Vergelijkbare series

Supergirl
10 stemmen
Grimm
8 stemmen
Arrow
8 stemmen
Smallville