Delen op social media
Trailer

Smallville

8,0
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Geen nieuwe afleveringen, serie is beëindigd.

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Looptijd:2001 - 2011 (Beëindigd)
Duur:
Netwerk:The CW
Smallville is een Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW. De serie ging in première op 16 oktober 2001.

In de serie is te zien hoe de tiener Clark langzaam zijn superkrachten krijgt. Ook introduceert de serie al vele bekende bijpersonages uit de Superman-franchise zoals Lex Luthor en Lois Lane. Dit is in tegenstrijd met de meeste Supermanstrips, waarin Clark deze personages pas ontmoet nadat hij als volwassene naar Metropolis is verhuisd. Gedurende de eerste vier seizoenen focust de serie zich op Clarks middelbare schooltijd. Vanaf seizoen 5 heeft de serie een meer volwassen ondertoon en achtergrond. Ook hebben veel andere personages van DC Comics gastrollen in de serie. Het lijkt alsof er meer uit het Superboy universum komt dan uit het Superman universum; Dit zijn de twee hoofdvormen van Superman uit de comics. Met name de meerdere soorten kryptoniet zijn alleen aanwezig in het Superboy universum. Het Superman universum kent slechts een soort kryptoniet. Daardoor is Superman ongevoelig voor alle soorten kryptoniet behalve groen kryptoniet, dat op hem dezelfde uitwerking heeft als op Superboy. Ook is het zo dat Superboy sneller (vliegt) dan Superman, wat blijkt uit een comic van Superman uit de 80'er jaren, waarin de twee samen in een comic verschijnen. Superboy sterft in een gevecht met Time Trapper (1987), wat uiteindelijk het einde van zijn serie inhoud. Superman, daarentegen strijd nog steeds. Het verhaal in Smallvile is eigenlijk meer een amalgamatie van de beide universa.

Acteurs

Nieuws (14)

Populaire reacties (5)

avatar_anonymous
28 apr 2012 21:14 -
Deze serie verteld het verhaal over een jongere Clark Kent die later opgroeid als de 'Superman'.Omdat het daarover ging hield het mij altijd tegen om deze serie te beginnen volgen.Toevallig bekeek ik de eerste 'pilot' aflevering op tv en sindsien ben ik er helemaal van in de ban!Veel meer dan alleen maar superkrachten en Clark Kent zelf.Hoop alleen niet dat in de toekomst de serie gaat verzwakken maar daar ben ik zeker van dat dat niet gaat gebeuren.
Reageer
avatar_123dieren
03 okt 2016 23:10 - 03 okt 2016 23:12
Een top serie waarin de verhaallijnen goed worden uitgebeeld en verteld. Begon afgelopen zomer deze serie te kijken en nu alles gezien. Serie is verslaaf wekkend om elke dag weer een aflevering of meer te kunnen kijken.
Goede auteurs, deze serie hoort toch bij de top series voor mij. Ook al is serie al jaren afgelopen, toch jammer dat de serie is gestopt ook al kan je niet te lang doorgaan met een serie.
Reageer
avatar_aburex
04 sep 2018 09:53 -
Hele leuke en verslavende serie. Als je eenmaal aan het kijken ben moet je de volgende afl. en volgend seizoen zien. Spijtig dat het is afgelopen, maar de serie krijgt een goed en waardig einde. Top aanrader
Reageer
avatar_jonathand
09 aug 2015 22:37 -
Ik vindt het een leuke serie, ( Dit is de enige Superhero film wat ik leuk vindt naast x-men
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Geen, serie is beëindigd.
10x19
29 april 2011
10x20
6 mei 2011
10x21
13 mei 2011
Seizoen 8
0/22
Seizoen 9
0/21
Seizoen 10
0/21

Recensies (0)

Nog geen reviews aanwezig

Video's (2)

Smallville - Opening Credits
Geplaatst op 9 mei 2017, 16:30
Smallville - Opening Credits
Smallville Season 1 Fan Trailer
Geplaatst op 24 januari 2014, 09:58
Smallville Season 1 Fan Trailer

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.