Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 39

Weekoverzicht 39

Killing Eve, Absentia, How to Get Away with Murder en This Is Us zijn slechts een kleine greep uit het nieuws van afgelopen week. Ook drie prijsvragen, de Emmy Awards en heel veel datums kun je terug lezen in het overzicht van 23 tot en met 29 september.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Datums Series


A Confession


A Confession is een Britse detectiveserie van de zender ITV. De nieuwe serie ging deze maand van start in het Verenigd Koninkrijk. Binnenkort is deze serie te zien bij NPO Start Plus.

The Bay (2019)


The Bay (2019) van ITV komt naar Videoland. De serie die vergeleken wordt met Broadchurch zal vanaf 11 oktober te zien zijn bij NPO Start Plus. Vanaf 4 november is de misdaadserie wekelijks te zien bij NPO 1 Extra. Lisa Armstrong (Morven Christie), die in Morecambe Bay werkt voor de lokale politie, onderzoekt de vermissing van twee kinderen. Waarna blijkt dat ze een persoonlijke connectie heeft met de familie van de twee vermiste kinderen.

Criminal Minds


Criminal Minds is een Amerikaanse misdaadserie van de zender CBS. Sinds 2005 zijn er al veertien seizoenen verschenen en momenteel wordt gewerkt aan het vijftiende en laatste seizoen. Alle veertien seizoenen komen terug bij Videoland.

Keeping Up with the Kardashians


De realityserie Keeping Up with the Kardashians komt naar Videoland. Vanaf maandag 30 september zijn de volledige seizoenen vijftien en zestien te streamen. De serie volgt al twaalf jaar lang één van de meest spraakmakende families van Hollywood in hun zoektocht naar roem, fortuin en geluk. Huwelijken en scheidingen, het bouwen van media- en stijlimperiums, zwangerschappen en geboortes: niets ontgaat de camera’s.

Killing Eve


De serie Killing Eve, die bij de Emmy’s afgelopen zondag de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in de wacht sleepte, komt binnenkort bij Videoland.

Mrs. Fletcher


De HBO-serie Mrs. Fletcher, geschreven en uitvoerend geproduceerd door Tom Perrotta (The Leftovers), is gebaseerd op zijn gelijknamige bestseller. Eind oktober is de serie al in Nederland te zien bij Ziggo.

Oktober


Welke series starten wanneer in oktober 2019 en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 39 (23 – 29 september)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

War of the Worlds


FOX start in november met de spannende achtdelige dramaserie War Of The Worlds, gebaseerd op de klassieke roman van H.G. Wells.

Nieuwe Series


Notes on Live


Netflix heeft in 2017 een deal gesloten met Shonda Rhimes waardoor zij exclusief aan de slag is voor de streamingdienst. Inmiddels is bekend hoe een nieuwe titel heet waar ze bij betrokken is.

Overzicht nieuwe series oktober


In oktober 2019 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van oktober hier.

Troll


Amazon Prime Video laat de komedieserie Troll realiseren. Het is een project van schrijver Lee Sung Jin (Undone) en Amplify Pictures van Joe Lewis.

Pilots


Mourning Songs


ABC laat een pilot maken van de nieuwe serie Mourning Songs. Het is een muzikale komedieserie van Dave Finkel en Brett Baer, bekend van New Girl.

Spin-offs/Remake


Arrow spin-off


Arrow fans maken zich op dit moment op voor het einde van het achtste seizoen. De superheldenserie zal dan namelijk aan zijn einde komen. Maar er is goed nieuws.

Walker, Texas Ranger reboot


CBS Television Studios heeft aangekondigd te werken aan een reboot van de Chuck Norris televisieserie Walker, Texas Ranger met in de hoofdrol Supernatural‘s Jared Padalecki.

Gecancelde/Beëindigde Series


BoJack Horseman


Het pratende depressieve paard BoJack Horseman krijgt nog een zesde seizoen bij Netflix. Maar dat blijkt wel het laatste seizoen te zijn van de animatieserie.

In Contempt


De zitting is geschorst, BET heeft besloten niet verder te gaan met de juridische dramaserie In Contempt. De serie, over Gwen Harrison (Erica Ash), een eigenwijze advocaat, ging in april 2018 in première en heeft tien afleveringen gehad.

Pretty Little Liars: The Perfectionistst


Pretty Little Liars: The Perfectionists is een Amerikaanse dramaserie van de zender Freeform. De serie ging in première in maart 2019 en het eerste seizoen bestond uit tien afleveringen. De serie is nu gecanceld na slechts één seizoen.

Vernieuwde Series


Absentia


Absentia is een Amerikaanse misdaadserie van Amazon Prime Video. De serie ging in première in september 2017. Er is officieel een derde seizoen aangekondigd.

On Becoming A God In Central Florida


Showtime heeft de kritisch toegejuichte komedieserie On Becoming A God In Central Florida vernieuwd met een tweede seizoen. De serie met Kirsten Dunst in de hoofdrol is bedacht door uitvoerend producenten Robert Funke en Matt Lutsky. Naast Dunst spelen ook Théodore Pellerin, Mel Rodriguez, Beth Ditto en Ted Levine een rol in de zwart-ish komedie dat zich afspeelt in de begin jaren 90. Het richt zich op Krystal Gill (Dunst), een medewerker van het waterpark met een minimumloon, die uiteindelijk haar weg zal banen naar de ranglijst van Founders American Merchandise: het cultische, vlaggen zwaaiende, miljarden dollars piramidespel dat haar familie zal ruïneren. Het eerste seizoen is op dit moment in volle gang, wanneer het tweede seizoen te zien zal zijn in 2020 is nog niet bekend.

Casting Nieuws


9-1-1: Lone Star


9-1-1 fans zullen zich kunnen verheugen op de spin-off 9-1-1: Lone Star in januari. De spin-off heeft in de hoofdrollen Liv Tyler en Rob Lowe. Daarnaast zullen ook Jim Parrack, Ronen Rubinstein en Sierra McClain een rol gaan spelen. Ook Natacha Karam, Brian Michael Smith, Rafael Silva en Julian Works zullen ook aan de cast worden toegevoegd. Op 19 januari 2020 zal de serie bij FOX in première gaan.

Anne+


Actrice Laura Gómez, bekend als Blanca Flores uit de populaire Netflix-serie Orange Is the New Black, krijgt een hoofdrol in het tweede seizoen van dramaserie Anne+.

Hollywood


Acteur Jeremy Pope krijgt een hoofdrol naast Darren Criss en David Corenswet in Ryan Murphy's Netflix-dramaserie Hollywood.

How to Get Away with Murder


Annalise Keating en de Keating 4 krijgen gezelschap van Asher’s zus en FBI agent Lanford keert weer terug in het zesde en laatste seizoen van How to Get Away with Murder.

Kees & Co


Chantal Janzen stopt met haar rol in Kees & Co en zal niet te zien zijn in het volgende seizoen van de televisieserie. De serie past niet meer in haar drukke schema.

Space Force


Netflix komt in 2020 met de Amerikaanse komedieserie Space Force. De serie gaat over een groep mensen die een nieuwe tak van het leger moet oprichten. Er zijn acteurs aan de castinglijst toegevoegd.

This Is Us


This Is Us is een Amerikaanse dramaserie van de zender NBC. De serie ging in première in september 2016 en 24 september startte het vierde seizoen. Er is casting nieuws.

Nominaties en Prijzen


Emmy Awards 2019


Op zondag 22 september werden ’s avonds in het Microsoft Theater in Downtown Los Angeles, California voor de 71ste keer de Emmy Awards uitgereikt.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


Arrow


Arrow is een Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW. Op 15 oktober start het achtste en laatste seizoen. Er is een trailer uitgebracht.

For All Mankind


For All Mankind is een Amerikaanse sciencefictionserie van Apple TV+. De serie gaat op 1 november in première bij de nieuwe streamingdienst. Er is een trailer uitgebracht.

The War of the Worlds (2019)


De BBC heeft de eerste trailer onthuld van The War of the Worlds (2019) de reboot van de klassieke War of the Worlds-serie van H.G. Wells met in de hoofdrollen Rafe Spall en Eleanor Tomlinson.

MijnSerie nieuws


Column


- Top 100 beste serie uit de 21ste eeuw; The Guardians keuze
The Guardian heeft een lijst gemaakt van de 100 beste series die van 1997 tot heden zijn of worden uitgezonden.

Kijkcijfers: Week 38


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 16 tot en met 22 september in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 1 oktober kans op het vierde seizoen van Nieuwe Buren.

- Maak tot 1 oktober kans op het vijfde seizoen van Poldark.

- Maak tot 2 oktober kans op het zevende seizoen van Chicago Fire.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht september 2019 die in week 40 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 30 september


22.00 – Plebs – Seizoen 5 (ITV2)
23.00 – The Daily Show – Seizoen 25 (Comedy Central)

Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht oktober 2019 die in week 40 van start of in première zullen gaan.

-

Dinsdag 1 oktober


22.00 - Finding Escobar's millions – Seioen 2 (Dicovery Channel)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten