Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 22

Weekoverzicht 22

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 27 mei tot en met 2 juni voor je op een rijtje gezet.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van: series toevoegen, wijzigen enof aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Datums Series


GLOW


GLOW is een Amerikaanse sport dramedy van Netflix. Het derde seizoen van de serie is vanaf 9 augustus te zien.

Grenslanders


AVROTROS en de Vlaamse omroep VRT hebben de nieuwe misdaadserie Grenslanders laten realiseren door Column Film en Eyeworks België. De serie speelt zich af in de grensstreek van Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen. In augustus zal de serie in première gaan.

Jessica Jones


Jessica Jones is een Amerikaanse superheldenserie van Netflix. Het derde en laatste seizoen zal op 14 juni bij Netflix verschijnen.

Juni


Welke series starten wanneer in juni en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Looking For Alaska


Looking For Alaska is een nieuwe Amerikaanse miniserie van de zender Hulu. De serie blijkt op 18 oktober in première te gaan.

The Night Shift


The Night Shift is een Amerikaanse dramaserie van NBC. De serie was vier seizoenen te zien van 2014 tot en met 2017. De complete serie is in juni te zien bij Ziggo.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 22 (27 mei – 2 juni)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle series die in Nederland en België uitkomen deze week.

Ugly Betty


Ugly Betty is een Amerikaanse dramedyserie van de zender ABC die vier seizoenen te zien was van 2006 tot en met 2010. Niet alleen Videoland maar ook Ziggo gaat de serie in juni aanbieden.

Vikings


Vikings is een Canadees-Ierse historische avonturenserie van History Channel. De laatste tien afleveringen van het vijfde seizoen zijn vanaf 15 juni te zien bij Ziggo Movies & Series.

Nieuwe Series


De Nieuwe Waarheid


De opnames van de nieuwe dramaserie De Nieuwe Waarheid zijn deze maand gestart.

Normal People


Hulu laat de nieuwe dramaserie Normal People maken, gebaseerd op het recente boek van Sally Rooney.

Overzicht nieuwe series juni


Ook in juni komen er weer nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van juni hier.

Paranormal


Netflix gaat naar het Midden Oosten om de eerste Egyptische serie te maken gebaseerd op het boek van Ahmed Khaled Tawfik Paranormal.

The Wilds


Amazon heeft een eerste seizoen besteld van de dramaserie The Wilds. Het is een serie van Sarah Streicher (Daredevil) en ABC Signature Studios, onderdeel van Disney Television Studios.

Work in Progress


Showtime heeft een serieorder gegeven voor de nieuwe komedieserie Work in Progress. Er komen acht afleveringen.

Gecancelde Series


NBC


Drie series zijn door de Peacock-zender gecanceld na slechts één seizoen: The Enemy Within, Abby’s en The Village (2019).

Silicon Valley


Na maanden van speculatie heeft HBO bevestigd dat het komende zesde seizoen van komedieserie Silicon Valley het laatste zal zijn.

Vernieuwde Series


Burden of Truth


Burden of Truth is een Canadese dramaserie van de zender CBC. In februari werd het tweede seizoen afgesloten en daarna heeft CBC bevestigd dat er een derde seizoen van acht afleveringen zal volgen.

Dark


Dark is een mysterieuze Duitse dramaserie van Netflix. Het tweede seizoen is te zien vanaf 21 juni. Inmiddels is gebleken dat de serie nog een derde seizoen zal krijgen.

Gentleman Jack


HBO en BBC hebben de historische dramaserie, gebaseerd op ware feiten, Gentleman Jack, vernieuwd met een tweede seizoen. Deze vernieuwing is eigenlijk een beetje een verrassing daar de kijkcijfers niet denderend zijn, maar de serie heeft wel enorm veel positieve kritieken gekregen. Gemiddeld kijken er 401,000 kijkers. De Britse serie ging op 22 april in première bij BBC One en op 10 juni zal de seizoensfinale worden uitgezonden.

Riviera


Sky Atlantic heeft de zonovergoten hitserie Riviera vernieuwd met een derde seizoen. Het filmen van het derde seizoen zal in het najaar van start gaan.

Vida


Starz heeft aangekondigd dat de kritisch toegejuichte dramaserie Vida vernieuwd is met een derde seizoen. De serie over twee vervreemde zussen die door een tragedie weer herenigd worden doet het goed in de kritieken en redelijke kijkcijfers.

Afleveringen


Little Black Mirror


Het nieuwe seizoen van Black Mirror komt steeds dichterbij en verschijnt woensdag 5 juni op Netflix. En drie korte afleveringen gaan op YouTube van start onder de naam Little Black Mirror.

Casting Nieuws


Manhunt: Lone Wolf


Manhunt: Lone Wolf is een ‘vervolg’ op Manhunt: Unabomber. De anthologieserie gaat verder bij Spectrum nadat Discovery de serie heeft gecanceld. Er zijn drie hoofdrolspelers bekend gemaakt.

The Right Stuff


National Geographic heeft in februari het groene licht gegeven voor de serie The Right Stuff over de vroege dagen van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma en zijn astronauten.

Stumptown


Stumptown is een nieuwe Amerikaanse misdaadserie van de zender ABC. De serie zal in het najaar van start gaan. Er is meer bekend gemaakt over de castinglijst.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


The Dark Crystal: Age of Resistance


De Amerikaanse fantasyserie The Dark Crystal: Age of Resistance is vanaf 30 augustus te zien bij Netflix. Er is een video vrijgegeven.

Trinkets


Trinkets is een Amerikaanse romantische dramedyserie van Netflix, waarin jonge acteurs spelen. De serie gaat in première op 21 juni. Netflix heeft een trailer uitgebracht.

MijnSerie nieuws


Column


- De gevolgen van series: spacey
We zetten ons schrap voor het tweede seizoen van de buitenaardse animatieserie Final Space. Een gewoonweg komische, ontroerende en vastberaden spacey serie vol voldoening!

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvragen


- Maak tot 4 juni kans op het eerste seizoen van Home Ground (2018).

- Maak tot 4 juni kans op het eerste seizoen van Liberty.

*NOTE: In het volgende weekoverzicht staan de antwoorden van deze prijsvragen.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je kijklijst.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie, is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht juni 2019 die in week 23 van start of in première zullen gaan. Hierbij is ook tweede pinksterdag meegenomen daar het weekoverzicht 23 een dag later zal uitkomen in verband met Pinksteren.

-

Maandag 3 juni


20.00 – Nightmare Tenants, Slum Landlords – Seizoen 5 (Channel 5)

-

Maandag 10 juni


21.00 – Teen Mom – Seizoen 8 (MTV)
22.00 – Year of The Rabbit – Serie première ( Channel 4)

Wist je Dat?


Tot grote vreugde van vele fans van Game of Thrones heeft HBO zondagavond 27 mei de documentaire Game of Thrones: The Last Watch heeft vertoond, van de Britse filmmaker Jeanie Finlay.

Met overzichtelijke groet

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten