Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

De gevolgen van series: spacey

We zetten ons schrap voor het tweede seizoen van de buitenaardse animatieserie Final Space. Een gewoonweg komische, ontroerende en vastberaden spacey serie vol voldoening!

De uiterst komische animatieserie Final Space werd gelanceerd in februari 2018 en vormde een geslaagd succes. Elke aflevering duurt een twintigtal minuten en bevat steeds weer een reeks drukke, chaotische, ontroerende en lachwekkende gebeurtenissen vol spanning en hoop op een beetje meer uitleg. Want dat is wat er steeds opnieuw ontbreekt: uitleg. Waar gaat deze serie naartoe? Wat houdt de volledige verhaallijn in? En wanneer komen we de mysterieuze mysteries te weten? Deugdelijk goed samengesteld maar vreselijk irritant.

Wat me meteen opviel aan dit meesterwerk van een serie, is de verschrikkelijk goede opbouw. In de eerste aflevering zie je hoofdpersonage Gary Goodspeed in de ruimte rondzweven. Alles rondom hem – ruimtevoertuigen, aliens, noem maar op – is volledig vernield. Zijn scheepscomputer H.U.E. zegt dat Gary geen enkele overlevingskans heeft. “Gary, you will pass the point of recovery in 10 minutes”, klinkt het. Het opvallende is dat de reeks bestaat uit tien afleveringen en elke aflevering begint met H.U.E. die een minuut van de tijd aftrekt. Dit is zeer mooi omdat je weet dat Gary dood zal gaan aan het einde van de serie en toch blijven er elke aflevering weer flashbacks komen na het punt waarop hij nog maar 10, 9, 8… minuten te leven heeft. Daarnaast is deze opening niet allen ontroerend, maar ook fenomenaal geestig omdat of Gary of H.U.E. iets compleet hilarisch zegt voordat we in de flashback worden meegezogen. Dit brengt je in de volle moed om de serie te gaan kijken.

Final Space geeft je het verhaal van mislukte kapitein Gary Goodspeed (zoon van een beroemde ruimtevaarder) die door middel van een ongelukkig voorval in ruimteschip Galaxy One vast komt te zitten. Hij doet zich voor als kapitein van dit schip, maar eigenlijk wordt hij gevangen genomen. Hij moet zijn straf hier uitzitten voor een aantal jaren en daarna is hij vrij om te doen wat hij wil. De computer van het ruimtevoertuig genaamd H.U.E is dan wel een vervelende pestkop die Gary geen chocoladekoekjes laat eten – wat een geweldig grappig motief vormt doorheen de hele serie – maar hij is dol op deze jongen. Hij staat steeds opnieuw achter hem en zou hem voor geen geld van de wereld laten gaan. De kleinste reden om Gary langer gevangen te houden, gebruikt hij dan ook meteen. Dit ervaarde ik in het begin als iets grappigs, maar wanneer ik er langer bij stilstond, vond ik het een zeer aangrijpend iets.

Wanneer op een dag een mysterieus planeet-vernielend wezen komt binnenvliegen, begint het echte avontuur. Het buitenaardse wezen doet Gary denken aan een groene rups die hij lang geleden van zijn vader had gekregen en valt meteen voor het schattige ding dat alleen maar de woorden “chookity” en “woohaa” kan uitbrengen, hoewel je bijna met zekerheid kunt zeggen wat hij hiermee bedoelt. De groene alien krijgt de naam Mooncake, net zoals Gary’s rups. Al snel komt Goodspeed erachter dat Mooncake gezocht wordt door het leger van een krachtig, duivels wezen, genaamd de Lord Commander. Samen met scheepscomputer H.U.E., een leger van simultane, chaotische maar loyale robotten en een steeds groter wordend team, gaan Gary en Mooncake de strijd tegen de Lord Commander aan en proberen het universum te reden. En o ja, hoe zat het ook al weer met die mysterieuze planeet Final Space?

Een lach die mijn kaakspieren voor tien afleveringen lang deed afzien. Een traan die af en toe mijn wangen afkoelde. Een voldoening die minuut per minuut werd aangevuld. Final Space. En dacht je dat dit alles was? Nee hoor, seizoen twee is in aantocht… ik kijk er alvast enorm naar uit!

Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst