Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 8

Weekoverzicht 8

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 18 tot en met 24 februari voor je op een rijtje gezet.

Algemeen Serienieuws


MijnSerie Podcast


Vanaf nu heeft MijnSerie.nl ook een maandelijkse podcast! Mandy en Peter bespreken een tv serie, praten je bij over het laatste serienieuws en houden je op de hoogte wat de meest populaire series zijn op MijnSerie.nl.

Datums Series


Arrested Development


Netflix heeft bekend gemaakt dat het tweede deel van het vijfde seizoen van Arrested Development te zien is vanaf 15 maart.

Billions


Het vierde seizoen van Billions, de financiële dramaserie van Showtime, gaat op 17 maart van start in Amerika, in Nederland hoeven we niet lang te wachten.

Deep State


Deep State is een Amerikaanse spionageserie die in april 2018 van start ging. Het tweede seizoen is in mei in Nederland te zien.

The Good Doctor


The Good Doctor is een Amerikaanse ziekenhuisserie van de zender ABC. De serie ging van start in oktober 2017 en momenteel loopt het tweede seizoen.

Luther


Luther is een Britse misdaadserie van de zender BBC One. De serie ging in première in mei 2010. Het vijfde seizoen is 31 maart beschikbaar bij Netflix.

SamSam


De Nederlandse komedieserie SamSam is binnenkort weer te zien bij Videoland.

Springfloden


Springfloden (Springvloed) is een Zweedse misdaadserie van de zender SVT. De serie ging van start in maart 2016 en er zijn tot nu toe twee seizoenen van tien afleveringen verschenen.

Start- en premièredatums series Nederlandstalige zenders:


- week 8 (18 -21 februari) en weekeinde 8 (22 – 24 februari)
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag en vrijdag gaan we je op de hoogte houden van alle* series die in Nederland en België uitkomen deze week en in het weekeinde.

Nieuwe Series


Firefly Lane


Netflix heeft tien afleveringen van Firefly Lane besteld, een nieuwe dramaserie die is gebaseerd op de bestseller-roman van Kristin Hannah.

Medical Police


Netflix laat een komedieserie van tien afleveringen maken met als titel Medical Police.

Pilots


Courthouse


Actrice Jessica Camacho, bekend van Taken (2017), speelt een hoofdrol in een pilot van de nieuwe juridische dramaserie Courthouse van CBS.

Geniuses


Actrice Maggie Lawson gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in Geniuses. Dat is de werktitel van een nieuwe komedieserie die FOX laat maken door Lon Zimmet.

Glamorous


Actrice Brooke Shields gaat een belangrijke rol spelen in Glamorous, een pilot van een nieuwe dramaserie van The CW.

Like Magic


Jee Young Han, bekend van Station 19, is hoofdrolspeler in de pilot van Like Magic die NBC momenteel laat maken.

Nana


Josh Cooke, bekend van Grace and Frankie, heeft de mannelijke hoofdrol tegenover actrice Katey Sagal in Nana. Het is een pilot van een nieuwe komedieserie van ABC.

Prism


Ramon Rodriguez, bekend van Marvel's Iron Fist, speelt een hoofdrol tegenover Malin Akerman in de pilot Prism, een nieuwe juridische dramaserie van NBC.

Under the Bridge


David Ajala heeft alweer een nieuwe hoofdrol te pakken, dit keer in de nieuwe pilot Under the Bridge van CBS.

Spin-offs/Remake


Utopia


De acteurs Dan Byrd en Cory Michael Smith gaan een rol spelen tegenover Sasha Lane in Utopia. Amazon Prime Video produceert de aanpassing van deze Britse serie, geschreven door Gone Girl-auteur en scenarist Gillian Flynn.

Gecancelde Series


Friends from College


De komedieserie Friends from College van Netflix krijgt geen derde seizoen. De serie ging in première in juli 2017 en in januari 2019 werd het tweede seizoen afgesloten.

Gecancelde/beëindigde series


Hier is een lijst van series die gecanceld zijn of zullen eindigen in het seizoen 2019-2020, dus ongeveer van september 2019 tot september 2020 en die we niet terug zullen zien in het seizoen 202-2021.

The Man in the High Castle


The Man in the High Castle is een Amerikaanse dramaserie van Amazon Prime Video. Er komt nog een vierde seizoen, maar dan zal de serie stoppen.

Netflix


Jessica Jones en The Punisher, de superheldenseries die momenteel via Netflix zijn te zien, krijgen geen vervolg.

Nightflyers


Nightflyers is een Amerikaanse sciencefictionserie van de zender Syfy, die hier bij Netflix te zien is. De serie ging in de VS in première in december 2018.

Vernieuwde Series


The Haunting of Hill House


De dramaserie met een horrortintje The Haunting of Hill House gaat verder als The Haunting met ieder seizoen een nieuw verhaal en nieuwe castleden.

Young Sheldon


Young Sheldon, een Amerikaanse komedieserie van CBS, volgt het leven van de jonge Sheldon Cooper. CBS heeft besloten dat er een derde en vierde seizoen gaat komen.

Casting Nieuws


Altered Carbon


Twee gewaardeerde Altered Carbon-acteurs komen terug voor het tweede seizoen van de sciencefiction serie van Netflix. Renée Elise Goldsberry en Chris Conner zullen hun rollen als respectievelijk Quellcrist Falconer en Poe hernemen.

Evil


Mike Colter krijgt een hoofdrol in de pilot van CBS-dramaserie Evil van Robert en Michelle King. Dat meldt Variety.

Katy Keene


De Amerikaanse zender The CW werkt aan een pilotaflevering van Katy Keene, een spin-off van Riverdale.

Kijkcijfers Series


De Luizenmoeder


De Luizenmoeder heeft zijn eigen kijkcijferrecord verbroken.

Trailers, Promo’s, Teasers en Interviews


After Life


After Life is een Amerikaanse komedieserie van Netflix die op 8 maart van start zal gaan. Er is nu een trailer verschenen.

MijnSerie nieuws


Column


- De Onbekende Seriekijker
Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Pro4free gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

Kijkcijfers: Week 7


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 11 tot en met 17 februari in Amerika.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Versailles; Op 28 juni 1919 werd het Verdrag van Versailles getekend wat formeel een einde maakte aan de Eerste Wereldoorlog. In welke beroemde zaal werd dit verdrag in Versailles getekend?, was Spiegelzaal . Weetje: De Spiegelzaal (Galerie des Glaces) is de bekendste en drukst bezochte zaal van het Kasteel van Versailles. Op 18 januari 1871 werd hier het Duitse Keizerrijk uitgeroepen en op 28 juni 1919 beëindigde het Verdrag van Versailles de Eerste Wereldoorlog. President De Gaulle, die Versailles de perfecte illustratie van de grandeur van Frankrijk vond, hield er geregeld galadiners. De zaal is 73 meter lang, 10,5 meter breed en 12,3 meter hoog en is één van de grootste zalen in het kasteel. Ze bevindt zich op de eerste verdieping aan de westzijde van het middengedeelte van het kasteel en wordt aan de noordkant geflankeerd door de Zaal van de Oorlog en aan de zuidkant door de Zaal van de Vrede.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Last Kingdom; In het eerste seizoen van The Last Kingdom speelde Rutger Hauer een rol. Welke Nederlandse acteur is te zien in het derde seizoen?, was Tygo Gernandt. Weetje: Tygo Gernandt speelt in The Last Kingdom de rol van Jackdaw. Hij is te zien in aflevering 2, 3, 5 en 10 van het derde seizoen.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht februari 2019 die in week 9 van start of in première zullen gaan.

-

Maandag 25 februari


Moominvalley (2019) – Serie première (YLE)
Warren – Serie première (BBC One)
14.15 – Shakespeare & Hathaway: Private Ivestigators (BBC One)

-

Dinsdag 26 februari


20.00 – Inside the Factory – Seizoen 5 (BBC Two)

-

Woensdag 27 februari


21.30 – Topdokters (NL) – Serie première (RTL 4)

-

Donderdag 28 februari


20.00 – RuPaul’s Drag Race – Seizoen 11 (VH1)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten