Springfloden

8.1 / 10
45 min
Misdaad, Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Misdaadserie Springfloden in maart bij Ziggo

Springfloden (Springvloed) is een Zweedse misdaadserie van de zender SVT. De serie ging van start in maart 2016 en er zijn tot nu toe twee seizoenen van tien afleveringen verschenen.

Op het strand van Nordkoster wordt in 1987 bij volle maan een gruwelijke moord gepleegd op een jonge vrouw. Rechercheur Tom Stilton (Kjell Bergqvist) heeft amper aanknopingspunten. Niet alleen is de identiteit van het slachtoffer onbekend, ook lijkt er geen motief te zijn en is er geen spoor van de dader. Uiteindelijk blijft de zaak onopgelost. Stilton is er zo door aangedaan dat hij volledig instort.

Drieëntwintig jaar later schrikt een reeks brute moorden op daklozen de inwoners van Stockholm op. De slachtoffers worden zodanig mishandeld dat ze aan hun verwondingen overlijden. De aanvallen worden gefilmd en de beelden worden op YouTube geplaatst. Olivia Rönning (Julia Ragnarsson) zit in haar tweede jaar van de politieopleiding, een studiekeuze die wellicht geïnspireerd is door haar vader, wijlen inspecteur Arne Rönning. Voor haar studie moet Olivia een onopgeloste zaak bestuderen uit de politiearchieven. Olivia kiest de strandmoord van 1987, begint te graven en zit algauw tot haar nek in de zaak. Maar om verder te komen, moet ze Tom Stilton vinden. Die lijkt echter van de aardbodem verdwenen...

Springfloden is gebaseerd op de boekenreeks van het echtpaar Cilla en Rolf Börjlind, die ook verantwoordelijk zijn voor de opzet van de televisieserie. Camilla Ahlgren, bekend van The Bridge (2011), schreef mee aan het tweede seizoen.

De twee seizoenen van Springfloden zijn vanaf 6 maart te zien bij Ziggo Movies & Series. De serie is momenteel tevens te zien bij Netflix (eerste seizoen) en NPO Start Plus (tweede seizoen). Lumiereseries.com biedt de serie ook aan.

Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
02x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Chiellie25
18 feb 2019 20:18 -
Aanrader hoor!
Reageer

Laatste nieuws

Naast Diego Luna, die terugkeert in zijn rol, zal Adria Arjona (Emerald City) een van de hoofdrollen vervullen. Onder andere Denise Gough speelt ook een rol in de serie.
Vandaag, 12:00
FX heeft de nieuwe premièredatum voor het vierde seizoen van de Amerikaanse anthologieserie Fargo bekend gemaakt, het seizoen verschijnt eind september.
Vandaag, 10:00
Ferry zint op wraak en Bob gaat undercover bij een bende wapenhandelaars. Het tweede seizoen van Undercover gaat in september van start bij Netflix.
Gisteren, 13:00
Ook in de week van 3 tot en met 9 augustus hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 32.
Gisteren, 09:00
Hulu heeft aangekondigd dat er een hoofdrolspeelster is gecast voor de nieuwe dramaserie The Girl from Plainville.
zondag, 14:00
HBO Max heeft een premièredatum aangekondigd voor de langverwachte sciencefictionserie Raised by Wolves (2020).
zondag, 13:00
2